Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονία του Λουίς Φαχάρντο, μέλους της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας

«Το ΚΚΕ κατα­δι­κά­ζει απο­φα­σι­στι­κά τη δολο­φο­νία του σ. Λουίς Φαχάρ­ντο, μέλους της ΚΕ του ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας και αγρο­το­συν­δι­κα­λι­στή, καθώς επέ­στρε­φε στο σπί­τι του το βρά­δυ της 31ης Οκτώ­βρη και του σ. Χαβιέρ Αλντά­να, κου­νιά­δου του και αγρο­τoσυν­δι­κα­λι­στή, που τον συνό­δευε» υπο­γραμ­μί­ζει μήνυ­μα του Τμή­μα­τος Διε­θνών Σχέ­σε­ων της ΚΕ του προς το ΚΚ Βενεζουέλας.

«Ο σ. Λουίς Φαχάρ­ντο είχε δεχθεί αρκε­τές φορές απει­λές, τόσο από γαιο­κτή­μο­νες της περιο­χής Σουρ ντελ Λάγκο, όσο κι από πολι­τι­κούς τους εκπρο­σώ­πους. Οι αρχές έχουν σοβα­ρές ευθύ­νες, για­τί παρά τις επα­νει­λημ­μέ­νες παρεμ­βά­σεις και καταγ­γε­λί­ες του ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας δεν πάρ­θη­καν τα απαι­τού­με­να μέτρα προ­στα­σί­ας» ανα­φέ­ρει το μήνυμα.

Το ΚΚΕ απαι­τεί την πλή­ρη διε­ρεύ­νη­ση της δολο­φο­νί­ας και την τιμω­ρία των φυσι­κών και ηθι­κών αυτουρ­γών, εκφρά­ζει την διε­θνι­στι­κή αλλη­λεγ­γύη και τα συλ­λυ­πη­τή­ρια στο ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας και την οικο­γέ­νεια του σ. Λουίς Φαχάρ­ντο και δια­βε­βαιώ­νει τους κομ­μου­νι­στές της χώρας και τους συνα­γω­νι­στές του στο αγρο­τι­κό και λαϊ­κό κίνη­μα, ότι θα βρί­σκε­ται απο­φα­σι­στι­κά στο πλευ­ρό τους.

ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας: Καταγ­γέλ­λει τη δολο­φο­νία μέλους της Κεντρι­κής Επιτροπής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο