Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΚΚΕ σταθερά στο πλευρό των αγροτών και των δίκαιων αιτημάτων τους | Ο Δημ. Κουτσούμπας στο μπλόκο του Αϊ Γιάννη

Το μπλό­κο στον κόμ­βο του Αϊ Γιάν­νη στη Λιβα­δειά επι­σκέ­φθη­κε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας και συνο­μί­λη­σε με τους αγρό­τες που αγω­νί­ζο­νται για την επι­βί­ω­σή τους.

Τον Δημή­τρη Κου­τσού­μπα συνό­δευαν ο Κώστας Παρα­σκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ο Κώστας Μπασ­δέ­κης, μέλος της ΚΕ και η Λιά­να Καρα­βα­σί­λη, γραμ­μα­τέ­ας της ΤΟ Λιβα­δειάς του Κόμματος.

Τον υπο­δέ­χτη­καν στο μπλό­κο ο Σ. Κεφα­λάς, πρό­ε­δρος του Αγρο­τι­κού Συλ­λό­γου Λιβα­δειάς, ο Λ. Αλε­ξί­ου, μέλος του ΔΣ του Αγρο­τι­κού Συλ­λό­γου και ο Γ. Βάγ­γος, μέλος της Πανελ­λα­δι­κής Επι­τρο­πής των Μπλόκων.

Τα αιτή­μα­τα επι­βί­ω­σης έθε­σαν στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αγα­να­κτι­σμέ­νοι οι αγρό­τες, τονί­ζο­ντας πως έχει αυξη­θεί το κόστος παρα­γω­γής, καθώς όπως είπαν δεν μπο­ρούν να καλ­λιερ­γή­σουν αφού ένα τσου­βά­λι λίπα­σμα από 17 ευρώ έφτα­σε τα 40 ευρώ, το πετρέ­λαιο από 1,10 ευρώ το λίτρο έφτα­σε το 1,60 ευρώ το λίτρο, ενώ και το ρεύ­μα είχε αυξη­θεί δραματικά.

Τόνι­σαν ότι ο αγώ­νας είναι ο μόνος δρό­μος που έχουν για να μην τους πετά­ξουν έξω από τα χωρά­φια και τις καλλιέργειες.

Δ. Κουτσούμπας: Να κλιμακωθεί ο αγώνας

Την ανά­γκη να κλι­μα­κω­θεί και να συντο­νι­στεί ο αγώ­νας των αγρο­τών με τον αγώ­να όσων πλήτ­το­νται από την ίδια αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή επι­σή­μα­νε ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας. Τους κάλε­σε να βγά­λουν συμπε­ρά­σμα­τα για τη στά­ση των πολι­τι­κών δυνά­με­ων απέ­να­ντι στα αιτή­μα­τά τους, θυμί­ζο­ντας ότι δεν στη­ρί­χθη­κε από κανέ­να άλλο κόμ­μα η τρο­πο­λο­γία του κατέ­θε­σε το ΚΚΕ στη Βου­λή για την ανα­κού­φι­ση των αγροτών.

Τόνι­σε ότι το ΚΚΕ είναι στα­θε­ρό στο πλευ­ρό τους, στον αγώ­να και στα δίκαια αιτή­μα­τά τους.

Στη συνέ­χεια ο Δ. Κου­τσού­μπας θα επι­σκε­φθεί το μπλό­κο της Πελα­σγί­ας και το από­γευ­μα το μπλό­κο της Νίκαιας στη Λάρι­σα μετά από πρό­σκλη­ση της Πανελ­λα­δι­κής Επι­τρο­πής των Μπλόκων.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο