Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΚΚΕ σχετικά με το κείμενο συλλογής υπογραφών ενάντια στην απαγόρευση συναθροίσεων

Τις τελευ­ταί­ες ώρες δια­κι­νεί­ται κεί­με­νο υπο­γρα­φών ενά­ντια στην από­φα­ση της κυβέρ­νη­σης και του αρχη­γού της αστυ­νο­μί­ας για την απα­γό­ρευ­ση των δημό­σιων συνα­θροί­σε­ων άνω των τριών ατό­μων σε όλη τη χώρα και για τέσ­σε­ρις ημέ­ρες. Σύμ­φω­να με σχε­τι­κή ενη­μέ­ρω­ση από το ΚΚΕ, το κεί­με­νο υπο­γρά­φουν συν­δι­κα­λι­στές από διά­φο­ρους πολι­τι­κούς χώρους, δημο­σιο­γρά­φοι, πανε­πι­στη­μια­κοί, άνθρω­ποι του πολι­τι­σμού, «οι οποί­οι απαι­τούν από την κυβέρ­νη­ση να απο­σύ­ρει αυτή την απα­ρά­δε­κτη από­φα­ση». Επί­σης και οι βου­λευ­τές του ΚΚΕ.

Μετά την τηλε­φω­νι­κή επι­κοι­νω­νία του Δημή­τρη Κου­τσού­μπα με τον Αλέ­ξη Τσί­πρα και τον Γιά­νη Βαρου­φά­κη, το κεί­με­νο υπο­γρά­φουν επί­σης οι βου­λευ­τές του ΣΥΡΙΖΑ και οι βου­λευ­τές του ΜΕΡΑ 25.

Ο Δ. Κου­τσού­μπας επι­κοι­νώ­νη­σε τηλε­φω­νι­κά και με την πρό­ε­δρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεν­νη­μα­τά, «η οποία αρνή­θη­κε οι βου­λευ­τές του κόμ­μα­τός της να υπο­γρά­ψουν το κεί­με­νο, για­τί όπως είπε με αυτό τον τρό­πο «παί­ζε­ται το παι­χνί­δι του Μητσοτάκη».

Ο Δ. Κου­τσού­μπας χαρα­κτή­ρι­σε «απα­ρά­δε­κτη τη στά­ση της προ­έ­δρου του ΚΙΝΑΛ, η οποία αρνεί­ται να στη­ρί­ξει αυτή την πρω­το­βου­λία ενά­ντια στην αντι­δη­μο­κρα­τι­κή από­φα­ση της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ».

Το κεί­με­νο αυτό απευ­θύ­νε­ται και θα παρα­δο­θεί στην Πρό­ε­δρο της Δημο­κρα­τί­ας, στον Πρω­θυ­πουρ­γό, στον Πρό­ε­δρο της Βου­λής, στα πολι­τι­κά κόμ­μα­τα και στους αρμό­διους φορείς.

Εκα­το­ντά­δες υπο­γρα­φές σε κεί­με­νο που απαι­τεί την από­συρ­ση της απα­ρά­δε­κτης απα­γό­ρευ­σης του αγω­νι­στι­κού εορ­τα­σμού της 17ης Νοέμβρη

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο