Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

“Το κομματικό μου βιβλιάριο έχει την υπογραφή του Φιντέλ..”

Σημεί­ω­μα της Daily Sánchez Lemus, συγ­γρα­φέα και δημο­σιο­γρά­φου, σύνε­δρου του 8ου Συνε­δρί­ου του ΚΚ Κούβας

«Συνέ­δριο.

“Αυτό το κομ­μα­τι­κό συνέ­δριο είναι όμορ­φο, με νοσταλ­γία για τον και­ρό που έφυ­γε, τις φωνές που λεί­πουν, αλλά όμορ­φο για το θάρ­ρος του να συνεχίσει.

Αυτό το συνέ­δριο έχει παλιούς και νέους αγώ­νες να αναλύσει.

Είναι πάντα όμορ­φο να είσαι κομ­μου­νι­στής και να αγκα­λιά­ζεις την ουτοπία.

Ο Γίγα­ντας συνε­χί­ζει να είναι τερά­στιος, αυτός ο ίδιος γίγα­ντας με τον οποίο ορκί­ζο­νταν οι παπ­πού­δες μου για να υπε­ρα­σπι­στούν τη σοσια­λι­στι­κή Επα­νά­στα­ση μέχρι την τελευ­ταία στα­γό­να του αίμα­τος τους.

40 χρό­νια αργό­τε­ρα, ορκί­ζο­μαι τον ίδιο όρκο, στην ίδια γωνιά του δρό­μου, με τον ίδιο Γίγα­ντα αλλά με καλύ­τε­ρα όπλα.

60 χρό­νια αργό­τε­ρα, επι­στρέ­φω, όχι για να θυμη­θώ, αλλά για να επι­βε­βαιώ­σω τον όρκο να υπε­ρα­σπι­στού­με τη Λαϊ­κή Επα­νά­στα­ση ανε­ξάρ­τη­τα από όποιες περιστάσεις.

Για 13 χρό­νια είμαι δρα­στή­ρια στο Κόμ­μα που σήμε­ρα συγκε­ντρώ­θη­κε για το συνέ­δριο του. Το κομ­μα­τι­κό μου βιβλιά­ριο, όπως και πολ­λών άλλων, έχει την υπο­γρα­φή του Φιντέλ:

“Ανα­λαμ­βά­νου­με τη μεγά­λη πορεία για να βελ­τιώ­σου­με αυτό που πρέ­πει να βελ­τιω­θεί, ενω­μέ­νοι και με μεγά­λη πίστη, όπως ο Martí, ο Maceo και ο Gómez σε μια πορεία που δεν μπο­ρεί να σταματήσει”.

Venceremos»

Daily Sánchez Lemus, συγ­γρα­φέ­ας και δημο­σιο­γρά­φος, Cubadebate 210416

Πάνε καλά αυτοί οι Σουηδοί;

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο