Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το κράτος-δολοφόνος Ισραήλ σκοτώνει για δεύτερη φορά τον Ιμπραήμ Αμπού Τουράγια

Ο ισραη­λι­νός στρα­τός για δεύ­τε­ρη φορά σκο­τώ­νει τον 29χρονο Παλαι­στί­νιο καθη­λω­μέ­νο σε ανα­πη­ρι­κή καρέ­κλα Ιμπρα­ήμ Αμπού Του­ρά­για, ο οποί­ος σκο­τώ­θη­κε ενώ συμ­με­τεί­χε σε δια­δη­λώ­σεις κατά της ανα­γνώ­ρι­σης από τον αμε­ρι­κα­νό πρό­ε­δρο Ντό­ναλντ Τραμπ της Ιερου­σα­λήμ ως πρω­τεύ­ου­σας του Ισρα­ήλ. Είχε χάσει τα δύο πόδια του το 2008 στη διάρ­κεια ισραη­λι­νής επί­θε­σης στη λωρί­δα της Γάζας.

Ο ισραη­λι­νός στρα­τός  με την σημε­ρι­νή ανα­κοί­νω­ση ότι αρχί­ζει έρευ­να για τον θάνα­το του Ιμπρα­ήμ Αμπού Του­ρά­για,  ο οποί­ος σκο­τώ­θη­κε με σφαί­ρες στη Γάζα στη διάρ­κεια συγκρού­σε­ων στις 15 Δεκεμ­βρί­ου, υπο­στη­ρί­ζει ότι σύμ­φω­να με την προ­κα­ταρ­κτι­κή έρευ­να που διε­ξή­γα­γε ο στρα­τός, είναι «αδύ­να­το να προσ­διο­ρι­σθεί αν ο Αμπού Του­ρά­για επλή­γη από τα μέσα κατα­στο­λής των ταρα­χών ή τι προ­κά­λε­σε τον θάνα­τό του».

Όμως «κανέ­να ηθι­κό ή επαγ­γελ­μα­τι­κό λάθος δεν εντο­πί­σθη­κε» και ο στρα­τός επέ­δει­ξε «αυτο­συ­γκρά­τη­ση στη χρή­ση ισχύ­ος», σύμ­φω­να πάντα με τον ισραη­λι­νό στρα­τό στρα­τό που μέχρι χτες, από τις 6 Δεκεμ­βρί­ου, είχε δολο­φο­νή­σει 14, με τελευ­ταίο του θύμα τον 17χρονο Παλαιστίνιο

Σύμ­φω­να με τον παλαι­στί­νιο υπουρ­γό Υγεί­ας στη λωρί­δα της Γάζας, ο Ιμπρα­ήμ Αμπού Του­ρά­για σκο­τώ­θη­κε με μια ισραη­λι­νή σφαί­ρα στο κεφάλι.

«Για να εξε­τα­σθεί αυτή η υπό­θε­ση, περι­λαμ­βα­νο­μέ­νων των πλη­ρο­φο­ριών που συγκε­ντρώ­θη­καν από οργα­νώ­σεις που επι­χει­ρούν στη λωρί­δα της Γάζας, ο στρα­τός απο­φά­σι­σε πως οι συν­θή­κες του θανά­του του Ιμπρα­ήμ Αμπού Του­ρά­για θα εξε­τα­σθούν στο πλαί­σιο στρα­τιω­τι­κής έρευ­νας», διευ­κρι­νί­ζε­ται στην ανακοίνωση.

Τα τελευ­ταία χρό­νια ο Του­ρά­για εικο­νι­ζό­ταν επα­νει­λημ­μέ­να σε φωτο­γρα­φί­ες του Γαλ­λι­κού Πρα­κτο­ρεί­ου να συμ­με­τέ­χει σε διαδηλώσεις.

Σε ένα βίντεο που μετα­δό­θη­κε την ημέ­ρα του θανά­του του, εμφα­νί­ζε­ται να κρα­τά­ει μια παλαι­στι­νια­κή σημαία και να κάνει το σήμα της νίκης προς την κατεύ­θυν­ση ισραη­λι­νών στρα­τιω­τών από την άλλη πλευ­ρά του συνό­ρου που χωρί­ζει τη λωρί­δα της Γάζας από το Ισραήλ.

Στις 19 Δεκεμ­βρί­ου, ο Ύπα­τος Αρμο­στής του ΟΗΕ για τα ανθρώ­πι­να δικαιώ­μα­τα Ζέιντ Ράαντ αλ-Χου­σέιν είχε εκφρά­σει σοκ για τον θάνα­τό του και είχε ζητή­σει να διε­ξα­χθεί «μια αμε­ρό­λη­πτη και ανε­ξάρ­τη­τη έρευνα».

Πρώ­τα οι Ισραη­λι­νοί του έκο­ψαν τα πόδια, μετά τον σκό­τω­σαν με μια σφαί­ρα στο κεφά­λι… (Βίντεο – σκλη­ρές σκηνές)

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο