Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το κράτος τρομοκράτης Ισραήλ δολοφόνησε ακίνδυνο 15χρονο — Το βίντεο της εν ψυχρώ δολοφονίας

Ένας παλαι­στί­νιος έφη­βος σκο­τώ­θη­κε την Παρα­σκευή από τις σφαί­ρες ισραη­λι­νών στρα­τιω­τών κατά τη διάρ­κεια επει­σο­δί­ων στα σύνο­ρα του Ισρα­ήλ με τη Λωρί­δα της Γάζας, ανα­κοί­νω­σε το υπουρ­γείο Υγεί­ας του παλαι­στι­νια­κού θύλακα.

Ο Οθμάν Ράμι Χάλες, 15 ετών, έπε­σε νεκρός από σφαί­ρες ανα­το­λι­κά της πόλης της Γάζας, ενώ άλλοι 220 Παλαι­στί­νιοι τραυ­μα­τί­στη­καν από πυρά του ισραη­λι­νού στρα­τού κατά τη διάρ­κεια των δια­δη­λώ­σε­ων που έγι­ναν χθες στα σύνο­ρα, δήλω­σε ο Άσραφ αλ Κού­ντρα, ο εκπρό­σω­πος του υπουρ­γεί­ου Υγείας.

Ο 15χρονος που δολοφόνησε εν ψυχρώ το κράτος δολοφόνος Ισραήλ

Ο 15χρονος που δολο­φό­νη­σε εν ψυχρώ το κρά­τος δολο­φό­νος Ισραήλ

Από την 30ή Μαρ­τί­ου, στη Λωρί­δα της Γάζας βρί­σκε­ται σε εξέ­λι­ξη μια γενι­κευ­μέ­νη κινη­το­ποί­η­ση που οι Παλαι­στί­νιοι απο­κα­λούν «Μεγά­λη Πορεία της Επι­στρο­φής», με σκο­πό να καταγ­γελ­θεί ο ισραη­λι­νός απο­κλει­σμός του θύλα­κα και να δια­τρα­νω­θεί το δικαί­ω­μα της επι­στρο­φής των Παλαι­στί­νιων στα εδά­φη από τα οποία εκδιώ­χθη­καν μετά την εγκα­θί­δρυ­ση του κρά­τους του Ισρα­ήλ και τον πρώ­το ισραη­λι­νο­α­ρα­βι­κό πόλε­μο, το 1948.

Του­λά­χι­στον 140 Παλαι­στί­νιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις σφαί­ρες ισραη­λι­νών στρα­τιω­τών μέχρι σήμε­ρα μετά την έναρ­ξη της κινη­το­ποί­η­σης. Κανείς Ισραη­λι­νός δεν έχει σκοτωθεί.

Αντι­μέ­τω­πη με διε­θνή κατα­κραυ­γή για τη δυσα­νά­λο­γη χρή­ση θανα­τη­φό­ρας βίας, η κυβέρ­νη­ση του Ισρα­ήλ δια­τεί­νε­ται ότι τα περισ­σό­τε­ρα από τα θύμα­τα ήταν εξτρε­μι­στές κι ότι ο στρα­τός της χώρας απο­κρού­ει επι­θέ­σεις και από­πει­ρες παρεί­σφρη­σης στην ισραη­λι­νή επι­κρά­τεια στα σύνο­ρα με τη Λωρί­δα της Γάζας.

Για να δικαιο­λο­γή­σει τη χτε­σι­νή δολο­φο­νία επι­κα­λεί­ται βίαιες ταρα­χές και «επί­θε­ση» Παλαιστινίων

Ο ισραη­λι­νός στρα­τός ανέ­φε­ρε σε ανα­κοί­νω­σή του ότι «χιλιά­δες Παλαι­στί­νιοι συμ­με­τεί­χαν κατά τη διάρ­κεια των τελευ­ταί­ων ωρών σε βίαιες ταρα­χές σε πολ­λά σημεία κατά μήκος του φρά­κτη ασφα­λεί­ας», του τεί­χους το οποίο χωρί­ζει το Ισρα­ήλ από τον παλαι­στι­νια­κό θύλακα.

Κατά την ανα­κοί­νω­ση του ισραη­λι­νού στρα­τού χει­ρο­βομ­βί­δες, αυτο­σχέ­διοι εκρη­κτι­κοί μηχα­νι­σμοί, κοκτέιλ μολό­τοφ, λάστι­χα στα οποία είχαν βάλει φωτιά και πέτρες ερρί­φθη­σαν ενα­ντί­ον ισραη­λι­νών στρα­τιω­τών. Ένας στρα­τιώ­της τραυ­μα­τί­στη­κε από μια χει­ρο­βομ­βί­δα, σύμ­φω­να με την ανακοίνωση.

Στρα­τιώ­τες αντέ­δρα­σαν «χρη­σι­μο­ποιώ­ντας μέσα κατα­στο­λής εξε­γέρ­σε­ων και έρι­ξαν αλη­θι­νές σφαί­ρες, βάσει των κανό­νων εμπλο­κής». Άνοι­ξαν πυρ σε μία περί­πτω­ση για να απο­τρέ­ψουν μια από­πει­ρα παρεί­σφρη­σης στην ισραη­λι­νή επι­κρά­τεια, σύμ­φω­να με το κεί­με­νο. Το βίντεο που κατα­γρά­φει την εν ψυχρώ δολο­φο­νία καταρ­ρί­πτει τους ισραη­λι­νούς ισχυρισμούς.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο