Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ απελευθέρωσε την Ά. Ταμίμι από τη φυλακή για να την κλείσει στο στρατόπεδο συγκέντρωσης

Απα­γό­ρευ­ση εξό­δου από τη χώρα επέ­βα­λαν οι ισραη­λι­νές αρχές στην 16χρονη Παλαι­στί­νια αγω­νί­στρια Αχέντ Ταμί­μι και την οικο­γέ­νειά της, η οποία γνω­στο­ποι­ή­θη­κε παρα­μο­νές ενός προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νου ταξι­διού της Αχέντ στην Ευρώ­πη, για να συμ­με­τά­σχει σε εκδη­λώ­σεις αλλη­λεγ­γύ­ης στον Παλαι­στι­νια­κό λαό, όπου επρό­κει­το να μιλή­σει για την παλαι­στι­νια­κή αντί­στα­ση και την εμπει­ρία της πίσω από τα κάγκε­λα της φυλακής.

Οπως ανέ­φε­ρε ο πατέ­ρας της Αχέντ, Μπά­σεμ Ταμί­μι, η οικο­γέ­νεια ενη­με­ρώ­θη­κε από το παλαι­στι­νια­κό υπουρ­γείο Πολι­τι­κών Υπο­θέ­σε­ων ότι οι ισραη­λι­νές αρχές δεν επι­τρέ­πουν την έξο­δο από τη χώρα σε όλη την οικο­γέ­νεια. Κάτι που ακό­μα και υπό το καθε­στώς κατο­χής που βρί­σκο­νται τα Παλαι­στι­νια­κά εδά­φη, είναι παρά­νο­μο. Κάτι που ουδό­λως ενδια­φέ­ρει το κρά­τος τρο­μο­κρά­τη του Ισρα­ήλ πυο κατα­πα­τά με κάθε τρό­πο τα δικαιώ­μα­τά τους και στην προ­κει­μέ­νη περί­πτω­ση θέλει να μην ακου­στεί η φωνή της αντί­στα­σης έξω από τα Παλαι­στι­νια­κά εδάφη.

Άλλω­στε οι ισραη­λι­νοί έχουν κατα­στή­σει σαφές με χίλιους δύο τρό­πους ότι οι παλαι­στι­νια­κές περιο­χές είναι στρα­τό­πε­δα συγκέ­ντρω­σης από τα οποία δεν μπο­ρείς να ξεφύ­γεις τόσο εύκολα.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι η Αχέντ απο­φυ­λα­κί­στη­κε από τις ισραη­λι­νές φυλα­κές τον περα­σμέ­νο Ιού­λη, μετά από φυλά­κι­ση 8 μηνών, επει­δή χαστού­κι­σε έναν στρα­τιώ­τη των ισραη­λι­νών κατο­χι­κών δυνά­με­ων. Η Αχέντ έγι­νε διε­θνές σύμ­βο­λο της αντί­στα­σης του Παλαι­στι­νια­κού λαού, όπως και του διε­θνούς κινή­μα­τος αλλη­λεγ­γύ­ης στον αγώ­να για την ανε­ξαρ­τη­σία του Παλαι­στι­νια­κού κρά­τους και την απε­λευ­θέ­ρω­ση όλων των Παλαι­στί­νιων πολι­τι­κών κρα­του­μέ­νων από τις φυλα­κές του Ισραήλ.

Να σημειω­θεί ότι μετά την απο­φυ­λά­κι­ση της Αχέντ, τον περα­σμέ­νο Αύγου­στο ακο­λού­θη­σε η κατα­δί­κη του αδερ­φού της Ουά­εντ σε 14μηνη φυλά­κι­ση, επει­δή πετού­σε πέτρες σε όχη­μα της ισραη­λι­νής «συνο­ρια­κής αστυ­νο­μί­ας», ενώ εξί­σου χαρα­κτη­ρι­στι­κό είναι ότι τον Ιού­λη συνε­λή­φθη­σαν δύο Ιτα­λοί καλ­λι­τέ­χνες και στη συνέ­χεια δια­τά­χθη­καν να εγκα­τα­λεί­ψουν τη χώρα εντός 72 ωρών επει­δή ζωγρά­φι­σαν την εικό­να της Αχέντ πάνω στο κατο­χι­κό ισραη­λι­νό τεί­χος στη Δυτι­κή Όχθη…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο