Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το Κρεμλίνο κατηγορεί την Ουκρανία ότι εκτροχίασε μια εκεχειρία αρνούμενη τις διαπραγματεύσεις

Κρεμ­λί­νο: Ξεκι­νά εκ νέου η ρωσι­κή στρα­τιω­τι­κή προ­έ­λα­ση που είχε προ­σω­ρι­νά δια­κο­πεί. Η ρωσι­κή πλευ­ρά κατη­γο­ρεί την ηγε­σία του Κιέ­βου ότι αρνή­θη­κε να δια­πραγ­μα­τευ­τεί με τη Μόσχα.

Ο Ρώσος πρό­ε­δρος Βλα­ντι­μίρ Πού­τιν διέ­τα­ξε την προ­σω­ρι­νή δια­κο­πή της ρωσι­κής στρα­τιω­τι­κής επι­χεί­ρη­σης στην Ουκρα­νία το από­γευ­μα της Παρα­σκευ­ής προσ­δο­κώ­ντας δια­πραγ­μα­τεύ­σεις με το Κίε­βο, αλλά η επι­χεί­ρη­ση συνε­χί­στη­κε το Σάβ­βα­το το από­γευ­μα αφού η ουκρα­νι­κή ηγε­σία αρνή­θη­κε να συνο­μι­λή­σει, δήλω­σε ο εκπρό­σω­πος του Κρεμ­λί­νου Ντμί­τρι Πεσκόφ.

«Χθες το από­γευ­μα, σε σχέ­ση με τις ανα­με­νό­με­νες δια­πραγ­μα­τεύ­σεις με την ουκρα­νι­κή ηγε­σία, ο Ρώσος πρό­ε­δρος και ο ανώ­τα­τος διοι­κη­τής διέ­τα­ξαν την ανα­στο­λή της προ­έ­λα­σης των κύριων δυνά­με­ων των ρωσι­κών στρα­τευ­μά­των», είπε ο Πεσκόφ, μιλώ­ντας σε δημο­σιο­γρά­φους το Σάβ­βα­το. «Εφό­σον η ουκρα­νι­κή πλευ­ρά ουσια­στι­κά αρνή­θη­κε να δια­πραγ­μα­τευ­τεί, η προ­έ­λα­ση των κύριων ρωσι­κών δυνά­με­ων ξεκί­νη­σε ξανά σήμε­ρα το από­γευ­μα σύμ­φω­να με το επι­χει­ρη­σια­κό σχέ­διο», πρόσθεσε.

Ο Πεσκόφ διευ­κρί­νι­σε ότι η δια­κο­πή της προ­έ­λα­σης δεν οδή­γη­σε σε δια­κο­πή των τοπι­κών μαχών, με τις εχθρο­πρα­ξί­ες να συνε­χί­ζο­νται σε ορι­σμέ­νες περιοχές.

Η Ρωσία είχε ανα­φέ­ρει χθες ότι πρό­τει­νε να διε­ξα­χθούν δια­πραγ­μα­τεύ­σεις στο Μινσκ, την πρω­τεύ­ου­σα της Λευ­κο­ρω­σί­ας. Η Ουά­σιγ­κτον είχε κρί­νει ότι η ρωσι­κή πρό­τα­ση δεν μπο­ρού­σε να κρι­θεί αξιόπιστη.

Ο εκπρό­σω­πος τύπου του Κρεμ­λί­νου Ντμί­τρι Πεσκόφ είπε επί­σης, κατά τη διάρ­κεια μιας συνέ­ντευ­ξης τύπου, ότι η Ρωσία ανέ­με­νε τις κυρώ­σεις που επέ­βα­λε η Δύση ως απά­ντη­ση στην εισβο­λή και λαμ­βά­νει μέτρα για να ελα­χι­στο­ποι­ή­σει τον αντί­κτυ­πό τους στην οικονομία.

«Κατό­πιν, θα πρέ­πει να ανα­πτύ­ξου­με τα αντί­ποι­να», κατέληξε.

Σύμβουλος Ουκρανού προέδρου: Δεν αρνούμαστε τις διαπραγματεύσεις

Απά­ντη­ση στις κατη­γο­ρί­ες της Ρωσί­ας ότι η Ουκρα­νία αρνή­θη­κε τις δια­πραγ­μα­τεύ­σεις έδω­σε σύμ­βου­λος του Ουκρα­νού Προέδρου.

Σύμ­φω­να με το Reuters o αξιω­μα­τού­χος δήλω­σε ότι η Ουκρα­νία δεν αρνή­θη­κε τις δια­πραγ­μα­τεύ­σεις αλλά ζητά κατά­παυ­ση του πυρός απορ­ρί­πτο­ντας παράλ­λη­λα τα τελε­σί­γρα­φα της Μόσχας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο