Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το μεσημέρι της Δευτέρας οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων

Στις 16.00 το μεση­μέ­ρι της Δευ­τέ­ρας θα γίνουν οι ανα­κοι­νώ­σεις για το άνοιγ­μα των σχο­λεί­ων και των υπό­λοι­πων εκπαι­δευ­τι­κών δομών που είναι στην ευθύ­νη του υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας, από την υπουρ­γό, Νίκη Κερα­μέ­ως, παρου­σία ειδι­κών για­τρών και παιδιάτρων.

Στο μετα­ξύ, στη συζή­τη­ση που έχει ανοί­ξει γύρω από τις μάσκες, που θα είναι υπο­χρε­ω­τι­κές για όλες τις ηλι­κί­ες μαθη­τών, η υπουρ­γός μιλώ­ντας σε τηλε­ο­πτι­κό κανά­λι, έχει διευ­κρι­νί­σει ότι αυτό θα αφο­ρά τους εσω­τε­ρι­κούς χώρους, ενώ στους εξω­τε­ρι­κούς χώρους, στη γυμνα­στι­κή και στα δια­λείμ­μα­τα, οι μαθη­τές δεν θα είναι υπο­χρε­ω­μέ­νοι να φορούν μάσκα, εφό­σον δεν υπάρ­χει συνωστισμός.

Ο υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών, Τάκης Θεο­δω­ρι­κά­κος, μιλώ­ντας επί­σης σε τηλε­ο­πτι­κό σταθ­μό, είπε ότι οι μάσκες που θα παρα­λά­βουν δωρε­άν οι μαθη­τές θα είναι πολ­λα­πλής χρή­σης, θα πλέ­νο­νται και θα επα­να­χρη­σι­μο­ποιού­νται και θα υπάρ­ξουν συγκε­κρι­μέ­νες προ­δια­γρα­φές από το υπουρ­γείο Υγεί­ας και την ειδι­κή Επι­τρο­πή Επι­στη­μό­νων, καθώς και ειδι­κές οδη­γί­ες για τη σωστή χρή­ση της μάσκας.

Σχε­τι­κά με το αίτη­μα φορέ­ων να υπάρ­ξει αραί­ω­ση των μαθη­τών στις τάξεις όπου θα συνω­στί­ζο­νται 25 μαθη­τές, ο υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών καλύ­φθη­κε πίσω από την Επι­τρο­πή των ειδικών,λέγοντας ότι δεν έχει κάνει σχε­τι­κή εισή­γη­ση. Ωστό­σο, συνε­χί­ζο­νται οι δημό­σιες τοπο­θε­τή­σεις ειδι­κών επι­στη­μό­νων για την ανά­γκη τήρη­σης των απο­στά­σε­ων, καθώς η μάσκα από μόνη της δεν αρκεί, ενώ τα προ­βλή­μα­τα υπο­δο­μών στα σχο­λεία με αίθου­σες μικρές, που δεν αερί­ζο­νται κ.λπ. είναι πολλά.

Αθη­νά Λινού: «Στις τάξεις των 25 μαθη­τών δεν αρκεί η μάσκα»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο