Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Το Μετέωρο Βήμα», έκθεση σκίτσων για το προσφυγικό (από 7/3)

skitsografoi

Τη Δευ­τέ­ρα 7 Μάρ­τη εγκαι­νιά­ζε­ται στη Ρόδο η έκθε­ση σκί­τσων με τίτλο «To Μετέ­ω­ρο Βήμα», που έχει στο επί­κε­ντρό της το προ­σφυ­γι­κό. Τα εγκαί­νια θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν στο Μου­σείο Σύγ­χρο­νης Τέχνης Δήμου Ροδί­ων «Νεστο­ρί­δειο» στις 18.30 από τον Πρό­ε­δρο της Δημοκρατίας.

Την έκθε­ση συν­διορ­γα­νώ­νουν η Περι­φέ­ρεια Νοτί­ου Αιγαί­ου και η Λέσχη Ελλή­νων Γελοιο­γρά­φων. Μετά τη Ρόδο θα περιο­δεύ­σει σε νησιά του Αιγαί­ου, την Αθή­να και αλλά σε διά­φο­ρα μέρη της Ελλά­δας για να κατα­λή­ξει στο κέντρο της Ευρώ­πης, τις Βρυξέλλες.

Εικο­σιο­κτώ σκι­τσο­γρά­φοι (Καλαϊ­τζής Γιάν­νης και Ανα­στα­σί­ου Τάσος, Βλά­χος Κώστας, Γεωρ­γο­πά­λης Δημή­τρης, Γρη­γο­ριά­δης Κώστας, Δερ­βε­νιώ­της Σπύ­ρος, Dranis, Ζάχα­ρης Πάνος, Ζερ­βός Πέτρος, Ιωάν­νου Γιάν­νης, Κου­ντού­ρης Μιχά­λης, Κυρια­κό­που­λος Γιάν­νης (ΚΥΡ), Μακρής Ηλί­ας, Μαρα­γκός Πάνος, Μήλας Πανα­γιώ­της, Μητρό­που­λος Βασί­λης (BAS), Μητρό­που­λος Κώστας, Μητσο­μπό­νος Πανα­γιώ­της, Ξένου Έφη, Παπα­γε­ωρ­γί­ου Βασί­λης, Παυ­λί­δης Βαγ­γέ­λης, Πετρου­λά­κης Ανδρέ­ας, Ρουγ­γέ­ρης Κων­στα­ντί­νος, Soloup, Στά­θης (Σταυ­ρό­που­λος), Τζα­μπού­ρα Μαρία, Χαν­τζό­που­λος Δημή­τρης, Χερου­βείμ Βαγ­γέ­λης), ο καθέ­νας μέσα από την ιδιαι­τε­ρό­τη­τα της ματιάς του, μετα­φρά­ζουν σε κρι­τι­κή εικό­να τον πόνο την οργή, την πίκρα, την υπο­κρι­σία, την ενο­χή, υπο­κλί­νο­νται στην αλλη­λεγ­γύη και τον ανθρω­πι­σμό των απλών ανθρώ­πων και επι­ση­μαί­νουν τις πηγές των δει­νών τους.

Η έκθε­ση αφιε­ρώ­νε­ται στη μνή­μη του σκι­τσο­γρά­φου Γιάν­νη Καλαϊτζή.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο