Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ναζιστικού τύπου Νομοσχέδιο της Δανίας που τιμωρεί με 12 χρόνια φυλακή και τους χρήστες Facebook που κάνουν κριτική στο ΝΑΤΟ

   Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της //

Παρα­θέ­του­με, στο τέλος του κει­μέ­νου, κομ­μά­τια του Νομο­σχε­δί­ου, που τιμω­ρεί, ακό­μη και με 12 χρό­νια φυλα­κή, Δανούς πολί­τες που, κατά το παρά­δειγ­μα της ειση­γη­τι­κής Έκθε­σης του Υπουρ­γεί­ου δικαιο­σύ­νης της Δανί­ας, κοι­νο­ποιούν και δια­δί­δουν ειδή­σεις ενά­ντια στο ΝΑΤΟ.

Το Σχέ­διο Νόμου είναι συμπλή­ρω­μα του Νόμου ενά­ντια στις επι­θέ­σεις, που κατη­γο­ρεί­ται ότι εξα­πο­λύ­ει η Ρωσία μέσω χάκερς, μιά συνη­θι­σμέ­νη σηζή­τη­ση των Μέσων Μαζι­κής Ενη­μέ­ρω­σης στην ΕΕ, για την επιρ­ροή της στις τελευ­ταί­ες εκλο­γές των ΗΠΑ και άλλες χώρες. Ανα­φέ­ρε­ται στις περι­πτώ­σεις «παρά­νο­μης επι­χεί­ρη­σης επιρ­ρε­α­σμού της κοι­νής γνώ­μης». Στην ουσία είναι νομο­σχέ­διο κατά παραγ­γε­λί­αν του ΝΑΤΟ.

Επί δικαίω και αδί­κω το αστι­κό πολι­τι­κό σύστη­μα της Δανί­ας επι­τί­θε­ται στις δημο­κρα­τι­κές ελευ­θε­ρί­ες του Δανέ­ζι­κου λαού για να του βάλει φίμω­τρο σε οποια­δή­πο­τε κρι­τι­κή και έκφρα­ση άλλης γνώ­μης που δεν συμ­φέ­ρει το σύστη­μα, επι­στρα­τεύ­ο­ντας τον φόβο της ποι­νι­κής δίω­ξης και αυστη­ρό­τα­τες ποινές.

Ο κίν­δυ­νος φυσι­κά να επε­κτα­θεί η λογι­κή της δανέ­ζι­κης κυβέρ­νη­σης στις άλλες χώρες στην ΕΕ αλλά και στον υπό­λοι­πο κόσμο είναι πάνω από υπαρ­κτός. Και αυτό τη στιγ­μή που το ενδια­φέ­ρον της ευρω­παϊ­κής γνώ­μης είναι στραμ­μέ­νο στην Ουγ­γα­ρία και στην Ουκρα­νία (δικαί­ως) στη Δανία συμ­βαί­νουν πράγ­μα­τα πρω­τό­γνω­ρα τα τελευ­ταία χρό­νια. Πρό­περ­σι ήταν που έλα­βε το μέτρο για κατά­σχε­ση τιμαλ­φών από πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες που εισέρ­χο­νται στη χώρα, μόλις πριν λίγες ημέ­ρες αρνή­θη­κε να απο­δε­χτεί μετανάστες.

Άλλω­στε η ΕΕ έχει δώσει παρό­μοια δείγ­μα­τα αντι­δη­μο­κρα­τι­κής γρα­φής με την εξί­σω­ση φασι­σμού και κομ­μου­νι­σμού και στην ουσία με διά­φο­ρους άμμε­σους και έμμε­σους τρό­πους ενι­σχύ­ει τις φασι­στι­κές λογι­κές και πρακτικές.

Τα δεξιά και ακρο­δε­ξιά σχή­μα­τα, όπως της Δανί­ας, χρη­σι­μο­ποιού­νται σαν «λαγοί» σ’ αυτήν την αντι­δη­μο­κρα­τι­κή κατηφόρα!

Η δια­σπο­ρά ψευ­δών ειδή­σε­ων είναι φυσι­κά μια απορ­ρι­πτέα και ποι­νι­κά κολά­σι­μη ενέρ­γεια που προ­βλέ­πε­ται στην νομο­θε­σία όλων των χωρών.

Η δια­σπο­ρά όμως μιας αρνη­τι­κής κρι­τι­κής προς το ΝΑΤΟ που εξι­σώ­νε­ται με την “κατα­σκο­πο­λο­γία”, δεν είναι φυσι­κά μια «ψευ­δής είδη­ση» όταν, για παρά­δειγ­μα το ΝΑΤΟ κυριο­λε­κτι­κά μακε­λεύ­ει τους λαούς και είναι μια πραγ­μα­τι­κό­τη­τα που ο Έλλη­νας την ξέρει πολύ καλά, το έχει ζήσει και το ζει στη γει­το­νιά του. Τι θα συμ­βεί όμως αν αυτή την άπο­ψη δια­τυ­πώ­σει Δανός πολί­της στα κοι­νω­νι­κά δίκτυα;

Η πρό­τα­ση ενί­σχυ­σης του νομι­κού οπλο­στά­σιου του καπι­τα­λι­σμού πατά­ει στις σημε­ρι­νές αντι­θέ­σεις των δια­φό­ρων κέντρων του ιμπε­ρια­λι­σμού και είναι αντι­λαϊ­κό και επικίνδυνο!

Ταυ­τό­χρο­να τέτοιοι ασα­φείς και αντι­δη­μο­κρα­τι­κοί νόμοι, μπο­ρούν να χρη­σι­μο­ποι­η­θούν ala carte.

nikiforidis 1

Ενα ενδει­κτι­κό παρά­δειγ­μα αντλού­με από τη δική μας νεό­τε­ρη ιστο­ρία. Ενδει­κτι­κή της ερμη­νεί­ας τέτοιων νόμων, πέρα των όσων διω­κτι­κών νόμων υπέ­στη­σαν δια­χρο­νι­κά οι κομ­μου­νι­στές και οι άλλοι αγω­νι­στές, είναι η περί­πτω­ση του αγω­νι­στή κομ­μου­νι­στή ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ που εκτε­λέ­στη­κε το 1951 στο Γεντι Κου­λέ επει­δή μάζευε υπο­γρα­φές υπέρ της ειρή­νης σύμ­φω­να με την “ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ”.

Πρό­κει­ται για υπερ­σπά­νια περί­πτω­ση στην παγκό­σμια δικο­νο­μία όπου κατη­γο­ρού­με­νος για ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΙΔΕΩΝ κατα­δι­κά­ζε­ται στην εσχά­τη των ποι­νών. Αυτό φοβά­ται ο καπι­τα­λι­σμός, την ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΙΔΕΩΝ και γιαυ­τό σκαρ­φί­ζε­ται αντι­δη­μο­κρα­τι­κά και κατα­σταλ­τι­κά νομο­θε­τή­μα­τα, σαν αυτό της Δανίας.

NATO

Αυτές τις εικό­νες θέλει να απο­τρέ­ψει το ΝΑΤΟ. Εδώ απο δια­δή­λω­ση στο Μαυ­ρο­βού­νιο ενά­ντια στην έντα­ξη της χώρας.

Πίσω στο Νομο­σχέ­διο. Το περι­βό­η­το Νομο­σχέ­διο έχει τίτλο «Πρό­τα­ση για τη θέσπι­ση νόμου που τρο­πο­ποιεί τον ποι­νι­κό κώδι­κα & 108, για τις περι­πτώ­σεις παρά­νο­μης επι­χεί­ρη­σης επιρ­ρε­α­σμού της κοι­νής γνώ­μης». Κατα­τέ­θη­κε στις 13. Σεπτεμ­βρί­ου 2018, έχει αριθ­μό πρω­το­κόλ­λου, 2017–10-0114 και αριθ­μό εγγρά­φου: 855399.

Η εικο­σα­σέ­λι­δη ειση­γη­τι­κή Έκθε­ση επι­χει­ρη­μα­το­λο­γεί καταρ­χήν για τον λόγο που πρέ­πει να επι­βλη­θούν ποι­νές σε όσους συμ­με­τέ­χουν σε «παρά­νο­μη επι­χεί­ρη­ση επη­ρε­α­σμού της κοι­νής γνώ­μης» με άλλα λόγια σε δια­σπο­ρά ειδή­σε­ων που μπο­ρούν να επη­ρε­ά­σουν αρνη­τι­κά την κοι­νή γνώ­μη της Δανίας.

  • Στην παρά­γρα­φο 3.3.2 της Έκθε­σης διευ­κρι­νί­ζε­ται πως η επιρ­ροή της κοι­νής γνώ­μης μπο­ρεί να γίνει στο δια­δί­κτυο, στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης και άλλες ψηφια­κές πλατ­φόρ­μες, καθώς και του τύπου, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της τηλε­ό­ρα­σης, ραδιο­φώ­νου, εφη­με­ρί­δες και άλλες έντυ­πες εκδό­σεις κάθε είδους.
  • Στην παρά­γρα­φο 3.3.9. ανα­φέ­ρε­ται ιδιαί­τε­ρα στην ευθύ­νη του χρή­στη του Facebook και ανα­φέ­ρει ότι αν συμ­με­τέ­χει, ο χρή­στης με την κοι­νο­ποί­η­ση μιας είδη­σης, στο να βοη­θή­σει μία ξένη υπη­ρε­σία πλη­ρο­φο­ριών να δρά­σει εντός του κρά­τους της Δανί­ας για να ασκή­σει επιρ­ροή της κοι­νής γνώ­μης, με αυτή την ενέρ­γεια του, πλη­ροί το πνεύ­μα και το περιε­χό­με­νο του ποι­νι­κού κώδι­κα & 108 και άρα τιμωρείται.
nato2

ΝΑΤΟ κάνε μου μια χάρη: Δεν θέλω άλλες εύνοιες από σένα!

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Η Ειση­γη­τι­κή Έκθε­ση στην ίδια παρά­γρα­φο ανα­φέ­ρει ένα παρά­δειγ­μα ποι­νι­κής ευθύ­νης με μπό­λι­κη δόση Τζέ­ημς Μπόντ!

  • «Μια ξένη μυστι­κή κατα­σκο­πευ­τι­κή υπη­ρε­σία πλη­ρο­φο­ριών, συνά­πτει συνερ­γα­σία με μία Εται­ρεία παρα­γω­γής Fake News και troll-ειδή­σε­ων. Η εται­ρεία αυτή που τυπι­κά, στα χαρ­τιά, είναι μία ιδιω­τι­κή ανε­ξάρ­τη­τη εται­ρεία βρί­σκε­ται έξω από την Δανία.
  • Η συνερ­γα­σία μετα­ξύ της Υπη­ρε­σί­ας πλη­ρο­φο­ριών και της Εται­ρεί­ας κατα­σκευ­ής Ψευ­δών Ειδή­σε­ων, έχει στό­χο την προ­σπά­θεια δια­δι­κτυα­κής επί­θε­σης. Στό­χος της επί­θε­σης είναι οι Δανοί χρή­στες των μέσων κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης, να επη­ρε­ά­σουν αρνη­τι­κά την αντί­λη­ψη του κοι­νού για την συνερ­γα­σία με το ΝΑΤΟ.
  • Η Εται­ρεία κατα­σκευ­ής Ψευ­δών Ειδή­σε­ων προ­σλαμ­βά­νει ένα ανε­ξάρ­τη­το προ­γραμ­μα­τι­στή- χάκερ δια­δι­κτύ­ου για να μορ­φο­ποι­ή­σει τις αρνη­τι­κές ειδή­σεις για το ΝΑΤΟ και να τις δια­δώ­σει με τη βοή­θεια Δανών χρη­στών σε σχε­τι­κές σελί­δες και ομά­δες του Facebook.
  • Η Εται­ρεία κατα­σκευ­ής Ψευ­δών Ειδή­σε­ων παρέ­χει πρό­σθε­τη απο­ζη­μί­ω­ση στον προ­γραμ­μα­τι­στή για να απο­κρύ­ψει, την πηγή των πλη­ρο­φο­ριών του.
  • Οι Δανοί-χρή­στες του Facebook που παρα­λαμ­βά­νουν αυτή την πλη­ρο­φό­ρη­ση και στη συνέ­χεια την μοι­ρά­ζο­νται σε μια σει­ρά από σελί­δες και ομά­δες στο Facebook, το κάνουν επει­δή συμ­φω­νούν με το περιε­χό­με­νο της ».
  • Άρα σύμμ­φω­να με την Ειση­γη­τι­κή Έκθε­ση «πάρ­χουν ποι­νι­κές ευθύ­νες στην Εται­ρία, τον προ­γραμ­μα­τι­στή-χάκερ αλλά και τον χρήστη..»
  • Στο αμέ­σως παρα­κά­τω σημείο της Έκθε­σης το 3.3.10. προ­τεί­νε­ται να αυξη­θεί η ποι­νή του ποι­νι­κού κώδι­κα, έως 12 χρό­νια φυλά­κι­ση, αν η προ­κει­μέ­νη ενέρ­γεια δηλα­δή διά­δο­ση ψευ­δών ειδή­σε­ων, πραγ­μα­το­ποιεί­ται σε περί­ο­δο εκλο­γών και κρί­σι­μων ψηφο­φο­ριών, οι οποί­ες καλύ­πτο­νται από την &116 του ποι­νι­κού κώδικα.

Μένει στον λαό της Δανί­ας με τον αγώ­να του να απο­τρέ­ψει την φίμω­ση του από τους αντι­δη­μο­κρα­τι­κούς και κατα­σταλ­τι­κούς νόμους. Μένει και στους υπό­λοι­πους λαούς της Ευρώ­πης να απο­τρέ­ψουν τέτοιου είδους σκε­πτι­κά και πρα­κτι­κές που περιο­ρί­ζουν τα δια­καιώ­μα­τα του λαού.

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία

 

Δανία: 12 χρό­νια φυλα­κή σε όποιον κάνει κρι­τι­κή στο ΝΑΤΟ!!! – Ναζι­στι­κό και όμως αλη­θι­νό (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο