Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το Ντιτρόιτ αποχαιρέτησε την Αρίθα Φράνκλιν

Το Ντι­τρόιτ, η πατρί­δα της , απο­χαι­ρέ­τη­σε σήμε­ρα τη θρυ­λι­κή τρα­γου­δί­στρια Αρί­θα Φράν­κλιν. Την κήδε­ψε υπό τους ήχους του γκό­σπελ, σε μια μεγα­λο­πρε­πή τελε­τή όπου έδω­σαν το παρών πολ­λοί μεγά­λοι καλ­λι­τέ­χνες και πολι­τι­κοί (Η Αρί­θα Φράν­κλιν είχε εξε­λι­χθεί σε “θεσμό” για τις ΗΠΑ, τρα­γού­δη­σε στην τελε­τή ορκω­μο­σί­ας τριών Δημο­κρα­τι­κών προέδρων).

Η “Βασί­λισ­σα της Σόουλ” πέθα­νε στις 16 Αυγού­στου σε ηλι­κία 76 ετών, μετά από πολύ­χρο­νη μάχη με τον καρκίνο.

Μολο­νό­τι η τελε­τή ήταν κλει­στή για το ευρύ κοι­νό, πάρα πολ­λοί θαυ­μα­στές της είχαν συγκε­ντρω­θεί έξω από τον ναό, κάτω από τον καυ­τό ήλιο, φορώ­ντας μπλου­ζά­κια με τυπω­μέ­νο το πρό­σω­πό της, για να την τιμή­σουν. “Είναι το είδω­λό μου, την αγα­πώ, λατρεύω τη μου­σι­κή της”, είπε η 46χρονη Ουγκό­τσι Κουίν από την Ιντιά­να. “Είναι η βασί­λισ­σα της πόλης μας” σχο­λί­α­σε μια νοση­λεύ­τρια, η Πατ Μπιλς.

Η εκκλη­σία Γκρέι­τερ Γκρέις Τεμπλ, όπου τελέ­στη­κε η επι­μνη­μό­συ­νη δέη­ση, ήταν δια­κο­σμη­μέ­νη με πελώ­ρια μπου­κέ­τα από λεβά­ντες και ροζ και άσπρα τρια­ντά­φυλ­λα. Η αστυ­νο­μία είχε κλεί­σει πολ­λούς δρό­μους, ένα ελι­κό­πτε­ρο ίπτα­το από πάνω ενώ πολ­λοί έφιπ­ποι αστυ­νο­μι­κοί είχαν ανα­λά­βει την ασφά­λεια της περιοχής.

Η τελε­τή ανα­με­τα­δι­δό­ταν από μια τερά­στια γιγα­ντο­ο­θό­νη που είχε τοπο­θε­τη­θεί σε ένα κοντι­νό πρα­τή­ριο καυσίμων.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο