Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ξεκίνημα του Φεστιβάλ ΚΝΕ- ΟΔΗΓΗΤΗ  (Μία ιστορική ανακοίνωση)

Επι­μέ­λεια Αλέ­κος Χατζη­κώ­στας //

Ήταν Πέμ­πτη 14 Αυγού­στου όταν στην δεύ­τε­ρη σελί­δα του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» δημο­σιευό­ταν η σχε­τι­κή είδη­ση:  «Τρι­ή­με­ρο Φεστι­βάλ και τα 7 χρό­νια από την ίδρυ­ση της ΚΝΕ και την έκδο­ση του «Οδη­γη­τή». Επρό­κει­το για ανα­κοί­νω­ση του Κ.Σ της ΚΝΕ με την οποία επί­ση­μα πλέ­ον γινό­ταν γνω­στή η έναρ­ξη της πραγ­μα­το­ποί­η­σης ενός θεσμού που όλα  αυτά τα χρό­νια  αγκα­λιά­ζει ολό­κλη­ρη τη χώρα απο­τε­λώ­ντας ένας ξεχω­ρι­στό- μονα­δι­κό, πολι­τι­κό-πολι­τι­στι­κό γεγο­νός για τη νέα γενιά της πατρί­δας μας. Την παρου­σιά­ζου­με ολό­κλη­ρη για­τί πραγ­μα­τι­κά έχει ιστο­ρι­κή αξία!

«Σε λίγες βδο­μά­δες συμπλη­ρώ­νο­νται 7 χρό­νια  από την ίδρυ­ση της Κομου­νι­στι­κής Νεο­λαί­ας Ελλά­δας και την έκδο­ση του πρώ­του παρά­νο­μου φύλ­λου του κεντρι­κού δημο­σιο­γρα­φι­κού οργά­νου του Κ.Σ της ΚΝΕ «ΟΔΗΓΗΤΗΣ»

festivaliΜέσα στις συν­θή­κες της πιο βαριάς παρα­νο­μί­ας, κόντρα στις διώ­ξεις  και την άγρια φασι­στι­κή τρο­μο­κρα­τία που επέ­βα­λε στην πατρί­δα μας η αμε­ρι­κα­νό­δου­λη δικτα­το­ρία, η ΚΝΕ ανδρώ­θη­κε, σφυ­ρη­λά­τη­σε τους δεσμούς της με την εργα­ζό­με­νη και σπου­δά­ζου­σα νεο­λαία, πάλαι­ψε για τα δίκαια του λαού μας ενά­ντια στο φασι­σμό και τον ιμπεριαλισμό.

Με την πολι­τι­κή αλλα­γή του περα­σμέ­νου Ιού­λη η ΚΝΕ συνέ­χι­σε με ορμή, απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα και μαχη­τι­κό­τη­τα τους αγώ­νες της για τη δικαί­ω­ση των πόθων της ελλη­νι­κής νεο­λαί­ας για  ψωμί – δου­λειά – λεφτε­ριά για τη σφυ­ρη­λά­τη­ση του αντι­φα­σι­στι­κού – αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κού  μετώ­που της νεολαίας.

Σήμε­ρα στην πορεία για το Α’ Πανελ­λα­δι­κό Συνέ­δριο της ΚΝΕ οι Νεο­λαί­οι κομ­μου­νι­στές βρι­σκό­μα­στε σε θέση να τιμή­σου­με την εφτά­χρο­νη δρά­ση της οργά­νω­σής μας και την εφτά­χρο­νη έκδο­ση του «ΟΔΗΓΗΤΗ» που στά­θη­κε και στέ­κε­ται μαχη­τι­κός υπε­ρα­σπι­στής των αγώ­νων της νέας γενιάς, οργα­νω­τής και δια­φω­τι­στής στην πάλη ενά­ντια στην αντί­δρα­ση, για τη Νέα Δημο­κρα­τία και το Σοσιαλισμό.

Το Κ.Σ της  ΚΝΕ απο­φά­σι­σε τη διορ­γά­νω­ση τρι­η­μέ­ρου Φεστι­βάλ «Για τα 7χρονα της ΚΝΕ και του «ΟΔΗΓΗΤΗ» που θα γίνει στις 19, 20 και 21 Σεπτέμ­βρη στο γήπε­δο της συνοι­κί­ας Ζωγρά­φου. Το πρό­γραμ­μα του Φεστι­βάλ θα περι­λα­βαί­νει ομι­λί­ες, βρα­δυά Διε­θνι­στι­κής Αλλη­λεγ­γύ­ης από ξένες αντι­προ­σω­πεί­ες αδελ­φών οργα­νώ­σε­ων που θα τιμή­σουν το Φεστι­βάλ , διε­θνή έκθε­ση νεο­λαι­ί­στι­κου εντύ­που, κινη­μα­το­γρα­φι­κές προ­βο­λές ‚θεα­τρι­κές παρα­στά­σεις , μου­σι­κό πρό­γραμ­μα από τους πιο γνω­στούς καλ­λι­τέ­χνες της Αθή­νας, παρα­στά­σεις ελλη­νι­κών και ξένων  χορευ­τι­κών συγκροτημάτων.

ΗΚΝΕ καλεί όλη τη νεο­λαία της Αθή­νας να πάρει μέρος  στις εκδη­λώ­σεις. Πιστεύ­ει πως το Α’ Φεστι­βάλ της ΚΝΕ και του ΟΔΗΓΗΤΗ θα συμ­βά­λει στο δυνά­μω­μα της αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κής ενό­τη­τας της νεο­λαί­ας μας, στο δυνά­μω­μα της αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κής αλλη­λεγ­γύ­ης προς τους λαού που αγω­νί­ζο­νται ενά­ντια στον φασι­σμό και τον ιμπεριαλισμό.

Εμπρός για την επι­τυ­χία του Α’ Φεστι­βάλ της ΚΝΕ και του ΟΔΗΓΗΤΗ.

Ζήτω το Α’ Πανελ­λα­δι­κό Συνέ­δριο της Κομ­μου­νι­στι­κής Νεο­λαί­ας Ελλάδας.

13 Αυγού­στου 1975

ΤΟ Κ.Σ ΤΗΣ ΚΝΕ»

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο