Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Το παιδί μου δολοφονήθηκε ξανά και ξανά» — Δήλωση της μητέρας του Αλέξη Γρηγορόπουλου για την αποφυλάκιση Κορκονέα

Την οργή της για την απο­φυ­λά­κι­ση του Επα­μει­νών­δα Κορ­κο­νέα, δολο­φό­νου του παι­διού της, εξέ­φρα­σε η μητέ­ρα του Αλέ­ξαν­δρου Γρη­γο­ρό­που­λου, τονί­ζο­ντας πως το άδι­κο πνί­γει ολό­κλη­ρη την κοινωνία.

Σε μια από­φα­ση που προ­κα­λεί το αίσθη­μα δικαί­ου του λαού και της νεο­λαί­ας, το Μει­κτό Εφε­τείο Λαμί­ας μεί­ω­σε την ποι­νή του Κορ­κο­νέα από ισό­βια σε 13 χρό­νια κάθειρ­ξη, με απο­τέ­λε­σμα να βγει από τη φυλακή.

Η μητέ­ρα του Αλ. Γρη­γο­ρό­που­λου, Τζί­να Τσα­λι­κιάν, έκα­νε την εξής δήλωση:

«Το παι­δί μου δολο­φο­νή­θη­κε από ένα στυ­γε­ρό δολο­φό­νο και από τον αδί­στα­κτο συνερ­γά­τη του. Αλλά το παι­δί μου δεν δολο­φο­νή­θη­κε μια φορά. Δολο­φο­νή­θη­κε ξανά και ξανά από την υπε­ρά­σπι­ση των δολο­φό­νων και τους υπο­στη­ρι­κτές τους με συκο­φα­ντί­ες, που, αν και καταρ­ρί­φθη­καν από τους αυτό­πτες μάρ­τυ­ρες και το βίντεο που κατέ­γρα­ψε τη δολο­φο­νία, συνέ­χι­σαν να επαναλαμβάνονται.

Έχω υπο­φέ­ρει πολ­λά και έχω υπο­στεί όλες αυτές τις δολο­φο­νί­ες του παι­διού μου και αντί να ακού­σω μια ειλι­κρι­νή συγ­γνώ­μη από τους δολο­φό­νους και τους συκο­φά­ντες υπο­στη­ρι­κτές τους, αντι­με­τώ­πι­σα τόση εχθρό­τη­τα μέσα στην αίθου­σα του δικα­στη­ρί­ου που με εμπό­δι­σε να παρα­κο­λου­θή­σω αυτήν τη δίκη.

Ήθε­λα μόνο να φωνά­ξω δυνα­τά και να με ακού­σει ολό­κλη­ρη η κοι­νω­νία: ”Εγώ είμαι η μάνα του αδι­κο­σκο­τω­μέ­νου παι­διού, δεν είμαι η μάνα του δολο­φό­νου”. Οι γονείς όμως του δολο­φό­νου αντι­με­τω­πί­στη­καν με μεγά­λη κατα­νό­η­ση από το δικαστήριο.

Τώρα ήρθε και το ολο­κλη­ρω­τι­κό χτύ­πη­μα. Το παι­δί μου στο χώμα και οι δολο­φό­νοι ελεύ­θε­ροι. Το άδι­κο όμως δεν πνί­γει μόνο εμέ­να, πνί­γει ολό­κλη­ρη την κοι­νω­νία. Την κοι­νω­νία που θέλει να ζήσει ειρη­νι­κά και να χαρεί τα παι­διά της. Αυτή η κοι­νω­νία ας δεί­ξει με όποιο ειρη­νι­κό τρό­πο δια­θέ­τει ότι η δικα­στι­κή από­φα­ση δεν συμ­βα­δί­ζει με το κοι­νό περί δικαί­ου αίσθημα».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο