Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Το παιδί σας ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή», είπε η εισαγγελέας στον πατέρα της Ελ. Τοπαλούδη

«Είπα στον πατέ­ρα της Ελέ­νης Τοπα­λού­δη, μην ανη­συ­χεί­τε. Εγώ ζω με αυτήν την κοπέ­λα. Εγώ παι­διά δεν έχω. Έχω όμως δικο­γρα­φί­ες με παι­διά.. θέλω και εγώ να βγει η αλή­θεια. Αυτό που απη­χεί καλύ­τε­ρα την αλή­θεια που θέλε­τε να ακού­σε­τε είναι ότι το παι­δί σας ήχθη ως πρό­βα­το επί σφα­γή και ως αμνός άμω­μος.. Ας επι­κρα­τή­σει Δικαιο­σύ­νη και ας χαθεί ο κόσμος όλος. Αυτό εκφρά­ζει την Εισαγ­γε­λέα της έδρας».

Με την αγό­ρευ­σή της που έχει ξεκι­νή­σει με την έναρ­ξη της σημε­ρι­νής δια­δι­κα­σί­ας, η Εισαγ­γε­λέ­ας Έδρας του Μικτού Ορκω­τού Δικα­στη­ρί­ου Αρι­στο­τε­λία Δόγκα τόνι­σε πως η υπό­θε­ση του φρι­κια­στι­κού βασα­νι­σμού, του βια­σμού και του απο­τρό­παιου θανά­του της 19χρονης, την συγκλό­νι­σε από την πρώ­τη στιγ­μή που έγι­νε γνω­στή και ότι την παρα­κο­λου­θού­σε εκτενώς.

«Δεν είχα την τιμή να γνω­ρί­σω την Ελέ­νη, όμως θα είναι εφε­ξής κομ­μά­τι της ζωής μου. Μη φαντα­στεί­τε ότι η δίκη τελειώ­νει και εμείς βγά­ζου­με από πάνω μας τα πάντα, όπως έκα­ναν αυτοί οι δυο τύποι» ανέ­φε­ρε η εισαγ­γε­λι­κή λει­τουρ­γός, κοι­τώ­ντας προς το εδώλιο.

Ανα­φε­ρό­με­νη στην δικο­γρα­φία που σχη­μα­τί­σθη­κε για αυτήν την υπό­θε­ση η εισαγ­γε­λι­κή λει­τουρ­γός είπε πως υπήρ­ξαν πλημ­μέ­λειες της ανά­κρι­σης, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι πιθα­νό­τα­τα «θα πρέ­πει να υπήρ­χαν και άλλες δικο­γρα­φί­ες βια­σμού ενώ­πιον του δικαστηρίου» .

Η κ. Δόγκα χαρα­κτή­ρι­σε «μεγά­λη τύχη» για τη δια­λεύ­καν­ση της υπό­θε­σης την ανά­λη­ψη εξι­χνί­α­σης της δολο­φο­νί­ας από το Λιμε­νι­κό Σώμα με επι­κε­φα­λής τον Θωμά Ζόβα ‑που κατέ­θε­σε στο δικα­στή­ριο- αν και όπως είπε η Εισαγ­γε­λέ­ας υπήρ­ξαν προ­σπά­θειες, ώστε η υπό­θε­ση να φύγει από τα χέρια του. Μάλι­στα τόνι­σε: «Δε θέλω να υπο­νο­ή­σω ότι ο επι­φα­νής πατέ­ρας του Ροδί­τη έβα­λε λυτούς και δεμέ­νους για να σώσουν το παι­δί του».

Κατά την εισαγ­γε­λι­κή λει­τουρ­γό σε όλη την διάρ­κεια της δίκης τηρή­θη­καν τα δικαιώ­μα­τα των δύο κατη­γο­ρου­μέ­νων, «μόνο ξενο­δο­χείο δεν το κάνα­με» είπε χαρα­κτη­ρι­στι­κά, απα­ντώ­ντας σε αιτιά­σεις από την πλευ­ρά της υπεράσπισης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο