Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΠΑΜΕ για την επίθεση της Αστυνομίας στη Νέα Σμύρνη

«Δε θα μας κλεί­σουν το στό­μα με την αστυ­νο­μία και την τρο­μο­κρα­τία!» τονί­ζει το ΠΑΜΕ σε ανα­κοί­νω­ση — καταγ­γε­λία για την αστυ­νο­μι­κή βία στους κατοί­κους της Νέας Σμύρ­νης. Ταυ­τό­χρο­να καλεί στη συγκέ­ντρω­ση της Δευ­τέ­ρας στις 5:30 μ.μ. στα Προ­πύ­λαια υπο­γραμ­μί­ζο­ντας «σπά­με την κατα­στο­λή και την τρο­μο­κρα­τία! Τιμά­με την 8η Μάρ­τη, την «Παγκό­σμια Ημέ­ρα της Γυναί­κας» σπά­ζο­ντας τις αλυ­σί­δες της σιω­πής, της εκμε­τάλ­λευ­σης, της ανισοτιμίας».

Η ανα­κοί­νω­ση:

«Όλες αυτές τις μέρες που ο εργα­ζό­με­νος λαός δει­νο­πα­θεί, η κυβέρ­νη­ση δεν παίρ­νει κανέ­να διοι­κη­τι­κό μέτρο απέ­να­ντι στη μεγα­λο­ερ­γο­δο­σία για την προ­στα­σία της υγεί­ας, την ίδια στιγ­μή που υπάρ­χουν δεκά­δες νεκροί από τον κορο­νοιό, ακό­μα και μέσα στους χώρους δου­λειάς. Με ένα δημό­σιο σύστη­μα υγεί­ας να αγκο­μα­χά από τις ελλεί­ψεις και τα κενά, η κυβέρ­νη­ση παζα­ρεύ­ει τα κρε­βά­τια με τους κλι­νι­κάρ­χες ένα­ντι αδράς αμοιβής.

Το μόνο μέτρο που παίρ­νει είναι το δυνά­μω­μα της κρα­τι­κής κατα­στο­λής, βάζο­ντας στο στό­χα­στρο εργα­ζό­με­νους και νεολαία.

Οι μάσκες έχουν πέσει! Δεν έχει καμία σχέ­ση η κατα­στο­λή και το κρε­σέ­ντο βίας απέ­να­ντι σε εργά­τες, φοι­τη­τές και στις γει­το­νιές με την προ­στα­σία της υγείας!

Ως εδώ!

Η τρο­μο­κρα­τία δε θα περά­σει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

Όλες και όλοι αύριο στις 5:30μμ, στα Προπύλαια!

Σπά­με την κατα­στο­λή και την τρομοκρατία!

Τιμά­με την 8η Μάρ­τη, την «Παγκό­σμια Ημέ­ρα της Γυναί­κας» σπά­ζο­ντας τις αλυ­σί­δες της σιω­πής, της εκμε­τάλ­λευ­σης, της ανισοτιμίας.»

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο