Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την καταδίκη της Αχέντ Ταμίμι

Λευτεριά στην Παλαιστίνη — Λευτεριά στην Αχέντ Ταμίμι

Το ΠΑΜΕ καταγ­γέλ­λει την από­φα­ση ισραη­λι­νού στρα­το­δι­κεί­ου για κατα­δί­κη της Αχέντ Ταμί­μι και της μητέ­ρας της.

Την Τετάρ­τη, 21 Μάρ­τη, το ισραη­λι­νό στρα­το­δι­κείο στο Οφερ της Δυτι­κής Όχθης κατα­δί­κα­σε την Αχέντ Ταμί­μι καθώς και την μητέ­ρα της σε 8 μήνες φυλα­κή και πρό­στι­μο 1.500 δολα­ρί­ων έκα­στη. Η κατα­δί­κη τους στη­ρί­χτη­κε στον εκβια­σμό «δηλώ­νε­τε ένο­χοι και μένε­τε φυλα­κή για μερι­κούς μήνες ή δηλώ­νε­τε αθώ­οι και σας κλεί­νου­με φυλα­κή για 10 χρόνια».

Οι αγω­νι­στές παλαι­στί­νιοι είναι ένο­χοι μόνο για­τί υπε­ρα­σπί­ζο­νται το δικαί­ω­μα του λαού τους να ζήσει ελεύ­θε­ρος. Η Αχέντ Ταμί­μι συνε­λή­φθη, φυλα­κί­στη­κε και κατα­δι­κά­στη­κε για­τί στά­θη­κε σαν ένα ακό­μα παι­δί της Παλαι­στί­νης με τη σφε­ντό­να απέ­να­ντι στα ισραη­λι­νά τανκς κατο­χής. Η Αχέντ Ταμί­μι κατα­δι­κά­στη­κε από το Ισρα­ήλ για­τί αντιστάθηκε.

Οι εργα­ζό­με­νοι όλου του κόσμου να κατα­δι­κά­σου­με τη βαρ­βα­ρό­τη­τα του ιμπε­ρια­λι­σμού που φυλα­κί­ζει και σκο­τώ­νει μικρά παι­διά. Η κατα­δί­κη της Ταμί­μι είναι ένας ακό­μη λόγος να δυνα­μώ­σει η Αλλη­λεγ­γύη των εργα­ζο­μέ­νων για την απε­λευ­θέ­ρω­ση της Παλαι­στί­νης, την απε­λευ­θέ­ρω­ση όλων των παλαι­στί­νιων πολι­τι­κών κρατουμένων.

Η κατα­δί­κη της Ταμί­μι ξεμπρο­στιά­ζει τόσο την ΕΕ, όσο και διά­φο­ρες δυνά­μεις και φορείς, που στη­ρί­ζο­ντας την εκδι­κη­τι­κό­τη­τα του Ισρα­ήλ μιλού­σαν για «τιμω­ρία ανά­λο­γη της πρά­ξης». Ποια ανα­λο­γι­κό­τη­τα υπάρ­χει μετα­ξύ του πάνο­πλου στρα­τιώ­τη κατο­χής και του κορι­τσιού που υπε­ρα­σπί­ζε­ται το σπί­τι της; Ποια ανα­λο­γία είναι απο­δε­κτή όταν το Ισρα­ήλ, με τη στή­ρι­ξη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, κατέ­χει την Παλαι­στί­νη και κατα­πιέ­ζει έναν ολό­κλη­ρο λαό;

Αυτή είναι η «ειρή­νη» και η «δικαιο­σύ­νη» των ιμπε­ρια­λι­στών. Φτώ­χεια, κατα­πί­ε­ση, φυλα­κί­σεις και δολο­φο­νί­ες μικρών παιδιών.

Αυτήν την «ειρή­νη» οικο­δο­μεί με το Ισρα­ήλ και η Ελλη­νι­κή Κυβέρ­νη­ση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το ΠΑΜΕ, το ταξι­κό κίνη­μα της Ελλά­δας, στη­ρί­ζου­με το δικαί­ω­μα κάθε λαού να αγω­νί­ζε­ται ενά­ντια στην κατα­πί­ε­ση, ενά­ντια στην εκμε­τάλ­λευ­ση και τον ιμπε­ρια­λι­σμό. Στε­κό­μα­στε στο πλευ­ρό του λαού της Παλαι­στί­νης στον αγώ­να του για δικό του, ανε­ξάρ­τη­το παλαι­στι­νια­κό κρά­τος με πρω­τεύ­ου­σα την Αν. Ιερου­σα­λήμ στα σύνο­ρα του ’67.

Για ένα πράγ­μα να είναι σίγου­ροι. Όσες απο­φά­σεις και να πάρουν, όσες συλ­λή­ψεις, φυλα­κί­σεις και κατα­δί­κες και να επι­βάλ­λουν, οι αγώ­νες των λαών για ελευ­θε­ρία δε θα στα­μα­τή­σουν. Οι αγώ­νες, τα όνει­ρα και οι ελπί­δες ενός ολό­κλη­ρου λαού δεν μπο­ρούν να κλει­στούν σε καμία φυλα­κή! ΟΙ ΛΑΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

Συνε­χί­ζου­με και δυνα­μώ­νου­με τον αγώ­να για μια κοι­νω­νία που τα παι­διά όλου του κόσμου θα βρί­σκο­νται στα σχο­λεία τους και όχι στις φυλακές.

Καλού­με τις συν­δι­κα­λι­στι­κές οργα­νώ­σεις της Ελλά­δας να καταγ­γεί­λουν την κατα­δί­κη της Αχέντ Ταμί­μι και της μητέ­ρας της. Να δυνα­μώ­σουν τις πρω­το­βου­λί­ες Αλλη­λεγ­γύ­ης με τον Παλαι­στι­νια­κό λαό.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο