Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΠΑΜΕ στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας SosyalIs Τουρκίας

Το ΠΑΜΕ συμ­με­τεί­χε στο Συνέ­δριο της Ομο­σπον­δί­ας Υπη­ρε­σιών Τουρ­κί­ας, SosyalIs, που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στις 11–12 Γενά­ρη στην Άγκυ­ρα της Τουρκίας.

ΠΑΜΕ Συνέδριο της Ομοσπονδίας SosyalIs Τουρκίας

Στον χαι­ρε­τι­σμό του το ΠΑΜΕ σημείωσε:

«Εκ μέρους των ταξι­κών συν­δι­κά­των της Ελλά­δας, του ΠΑΜΕ, μέλους της ΠΣΟ, είμα­στε πολύ χαρού­με­νοι να χαι­ρε­τί­ζου­με το Συνέ­δριο του Sosyalls, των αδερ­φών μας εργα­τών της Τουρκίας. 

Αρχι­κά, θέλου­με να σας ευχα­ρι­στή­σου­με για την στα­θε­ρή σας αλλη­λεγ­γύη και στή­ρι­ξη σας στους αγώ­νες και τις δρά­σεις του ΠΑΜΕ και των Συν­δι­κά­των της Ελλά­δας, αλλά και για την προ­σω­πι­κή σας παρου­σία σε διά­φο­ρες πρω­το­βου­λί­ες που πήρα­με στην Ελλά­δα. Από αυτό το βήμα εκφρά­ζου­με την αλλη­λεγ­γύη μας στους μεγά­λους σας αγώ­νες στα ενά­ντια στις απο­λύ­σεις στον Αϊδί­νι, στα Λεω­φο­ρεία, στις Τηλε­πι­κοι­νω­νί­ες “Lufthansa”, στα εμπο­ρι­κά καταστήματα. 

Συνά­δελ­φοι, έχει τερά­στια σημα­σία για εμάς, για τα ταξι­κά συν­δι­κά­τα της Ελλά­δας, ειδι­κά σήμε­ρα με τις επι­κίν­δυ­νες εξε­λί­ξεις στην Μέση Ανα­το­λή, με τους αντα­γω­νι­σμούς των ιμπε­ρια­λι­στι­κών οργα­νι­σμών, να βρι­σκό­μα­στε σήμε­ρα στην Τουρ­κία. Για εμάς, για τα ταξι­κά συν­δι­κά­τα, ο εθνι­κι­σμός, η ξενο­φο­βία, ο ρατσι­σμός και οι φωνές πολέ­μου των αστι­κών τάξε­ων της Τουρ­κί­ας και της Ελλά­δας είναι εχθροί των εργα­ζο­μέ­νων όλων των χωρών. Είμα­στε ξεκά­θα­ροι όταν μιλά­με στους εργά­τες στη χώρα μας και λέμε ότι οι εργα­ζό­με­νοι της Ελλά­δας και της Τουρ­κί­ας είναι αδέρ­φια. Δεν έχου­με τίπο­τα να χωρί­σου­με μετα­ξύ μας. Κοι­νός μας αντί­πα­λος είναι η εκμε­τάλ­λευ­ση και ο ιμπε­ρια­λι­σμός. Κοι­νός μας αντί­πα­λος είναι τα μονο­πώ­λια, οι πολυ­ε­θνι­κές που μας απο­λύ­ουν και μας κόβουν τους μισθούς. Οι κυβερ­νή­σεις που χτυ­πά­νε τις συντά­ξεις και τα ασφα­λι­στι­κά δικαιώ­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων σε κάθε χώρα. 

Κυβερ­νή­σεις που υπε­ρα­σπί­ζο­νται τα κέρ­δη των αφε­ντι­κών με τον αυταρ­χι­σμό και την κατα­στο­λή, με την επί­θε­ση ενά­ντια στα συν­δι­κά­τα, με συλ­λή­ψεις συν­δι­κα­λι­στών, απα­γό­ρευ­ση των απερ­γιών. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ελλά­δα προ­ω­θεί­ται η επί­θε­ση για την κατάρ­γη­ση στα τελευ­ταία ασφα­λι­στι­κά δικαιώ­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων, η πλή­ρης ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση της ασφά­λι­σης, η επι­βο­λή της ελα­στι­κής εργα­σί­ας και η κατάρ­γη­ση των ΣΣΕ, παράλ­λη­λα με περιο­ρι­σμούς στην δρά­ση των συν­δι­κά­των, έλεγ­χος των μελών, απα­γό­ρευ­σης των δια­δη­λώ­σε­ων και των απεργιών…είναι ανά­γκη να δυνα­μώ­σει ο αγώ­νας των εργα­ζο­μέ­νων, ειδι­κά στους κλά­δους με πολυ­ε­θνι­κές, να δού­με νέες αγω­νι­στι­κές πρω­το­βου­λί­ες συντο­νι­σμού και κοι­νής δρά­σης σε επί­πε­δο Ευρώ­πης. Σε αυτή την κατεύ­θυν­ση είναι σημα­ντι­κή η στή­ρι­ξη και η βοή­θεια της Παγκό­σμιας Συν­δι­κα­λι­στι­κής Ομο­σπον­δί­ας, όπως φαί­νε­ται για παρά­δειγ­μα τώρα στην Γαλ­λία, με τις τερά­στιες απερ­γί­ες που πρω­τα­γω­νι­στούν τα συν­δι­κά­τα — μέλη της ΠΣΟ.

Αγα­πη­τοί συνά­δελ­φοι, ξέρου­με ότι βρι­σκό­μα­στε σε δύσκο­λους και σκο­τει­νούς και­ρούς. Όμως, όσο και αν προ­σπα­θούν να μας πεί­σουν ότι το σύστη­μα τους είναι παντο­δύ­να­μο, εμείς ξέρου­με ότι έχου­με την δύνα­μη. Έχου­με τα όπλα της συλ­λο­γι­κής, μαζι­κής δρά­σης. Έχου­με τα όπλα της Αλλη­λεγ­γύ­ης και του διε­θνι­σμού. Έχου­με την Παγκό­σμια Συν­δι­κα­λι­στι­κή Ομο­σπον­δία. Και με αυτά τα όπλα θα δυνα­μώ­σου­με τον αγώ­να για την κατάρ­γη­ση της εκμε­τάλ­λευ­σης ανθρώ­που από άνθρω­πο. Θα δυνα­μώ­σου­με τον αγώ­να, ώστε να γίνει αυτό που είπε ο μεγά­λος Ναζίμ Χικ­μέτ «να γίνουν τα σκο­τά­δια λάμψη».

Twitter

SosyalIs Τουρκία

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο