Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το Παρίσι επιβάλλει τη χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Οι αρχές του Παρι­σιού ανα­κοί­νω­σαν σήμε­ρα ότι θα είναι υπο­χρε­ω­τι­κή η χρή­ση της μάσκας στους εξω­τε­ρι­κούς χώρους, στις πολυ­σύ­χνα­στες περιο­χές της γαλ­λι­κής πρω­τεύ­ου­σας από την προ­σε­χή Δευ­τέ­ρα, καθώς ο αριθ­μός των νέων κρου­σμά­των κορο­νοϊ­ού κατα­γρά­φει αύξηση.

Το μέτρο αφο­ρά τους πολί­τες ηλι­κί­ας από 11 ετών και άνω, επι­ση­μαί­νε­ται στην ανα­κοί­νω­ση που εξέ­δω­σε η περι­φέ­ρεια του Παρισιού.

Οι ζώνες όπου οι μάσκες θα πρέ­πει να χρη­σι­μο­ποιού­νται θα αξιο­λο­γού­νται σε τακτι­κή βάση, σύμ­φω­να με την περιφέρεια.

«Όλοι οι δεί­κτες δεί­χνουν ότι από τα μέσα Ιου­λί­ου ο ιός κυκλο­φο­ρεί εκ νέου ενερ­γό­τε­ρα στην περιο­χή», τονί­ζε­ται στο σχε­τι­κό δελ­τίο τύπου που δεν ανα­φέ­ρει ακρι­βώς τις περιο­χές τις οποί­ες αφο­ρά το μέτρο.

Η χρή­ση της μάσκας θα είναι υπο­χρε­ω­τι­κή από τη Δευ­τέ­ρα στις 08.00 το πρωί τοπι­κή ώρα (09.00 ώρα Ελλάδας).

Το ποσο­στό των θετι­κών τεστ έφθα­σε σήμε­ρα, όπως σημειώ­νουν οι αρχές, στο 2,4% στην Ιλ ντε Φρανς (το Παρί­σι και η ευρύ­τε­ρη περιο­χή του) ένα­ντι 1,6% κατά μέσο όρο σε εθνι­κό επίπεδο.

«Η επί­πτω­ση είναι ιδιαί­τε­ρα σημα­ντι­κή στους πολί­τες μετα­ξύ 20–30 ετών. Είναι επί­σης μεγα­λύ­τε­ρη στο Παρί­σι και στους νομούς Σεν Σαν Ντε­νί, Βαλ ντε Μαρν, Οτ ντε Σεν, όπως και σε ορι­σμέ­νες κοι­νό­τη­τες του Βαλ ντ’ Ουάζ», διευκρινίζεται.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο