Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το Πεκίνο ξανακλείνει όλα τα σχολεία του — Η κατάσταση της επιδημίας στο Πεκίνο «είναι εξαιρετικά σοβαρή»

Το Πεκί­νο θα κλεί­σει εκ νέου όλα τα σχο­λεία και τα πανε­πι­στή­μιά του, έπει­τα από τη νέα αύξη­ση των κρου­σμά­των Covid-19 στην κινε­ζι­κή πρω­τεύ­ου­σα, ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα η δημο­τι­κή αρχή της πόλης.

Η πόλη προ­χώ­ρη­σε στη διε­ξα­γω­γή δια­γνω­στι­κών τεστ σε δεκά­δες χιλιά­δες κατοί­κους μετά τον εντο­πι­σμό, σε διά­στη­μα 5 ημε­ρών, 106 νέων κρου­σμά­των κι ενώ ο νέος κορο­νο­ϊ­ός έμοια­ζε να έχει πρα­κτι­κά εξα­λει­φθεί στην Κίνα.

Την ίδια ώρα, το Πεκί­νο προ­τρέ­πει τους κατοί­κους του να απο­φεύ­γουν τα «μη ανα­γκαία» ταξί­δια εκτός της πόλης, ενώ απα­γο­ρεύ­ει στους κατοί­κους των πλη­γει­σών συνοι­κιών να φεύ­γουν εκτός της κινε­ζι­κής πρωτεύουσας.

«Κάθε άνθρω­πος που πρέ­πει πραγ­μα­τι­κά να φύγει από το Πεκί­νο θα πρέ­πει να παρά­σχει ένα πιστο­ποι­η­τι­κό που να απο­δει­κνύ­ει ότι υπο­βλή­θη­κε σε δια­γνω­στι­κό τεστ τις τελευ­ταί­ες επτά ημέ­ρες και βγή­κε αρνη­τι­κός», επι­σή­μα­νε κατά τη διάρ­κεια συνέ­ντευ­ξης Τύπου ο Τσεν Μπέι, ο ανα­πλη­ρω­τής γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας της δημο­τι­κής αρχής.

Η κατάσταση της επιδημίας στο Πεκίνο “είναι εξαιρετικά σοβαρή”, προειδοποίησε η δημαρχία της πόλης

Η κατά­στα­ση της επι­δη­μί­ας του κορο­νοϊ­ού στο Πεκί­νο είναι “ εξαι­ρε­τι­κά σοβα­ρή”, προει­δο­ποί­η­σε σήμε­ρα εκπρό­σω­πος της δημαρ­χί­ας της κινε­ζι­κής πρω­τεύ­ου­σας, την ώρα που περισ­σό­τε­ροι από 100 άνθρω­ποι έχουν μολυν­θεί από την covid-19 τις τελευ­ταί­ες πέντε ημέρες.

Το Πεκί­νο έχει ξεκι­νή­σει “μια κούρ­σα ενά­ντια στον χρό­νο” κατά του κορο­νοϊ­ού, δήλω­σε ο Σου Χεζιάν.

Η πρω­τεύ­ου­σα της Κίνας πρέ­πει “ να δια­τη­ρή­σει το μεγά­λο προ­βά­δι­σμά της ένα­ντι στην επι­δη­μία και να λάβει τα πιο αυστη­ρά, απο­φα­σι­στι­κά και σκλη­ρά μέτρα”, πρό­σθε­σε ο ίδιος μιλώ­ντας στους δημοσιογράφους.

Οι αρχές της τερά­στιας μητρό­πο­λης των 21 εκα­τομ­μυ­ρί­ων κατοί­κων πλέ­ον μπο­ρούν να πραγ­μα­το­ποιούν περισ­σό­τε­ρα από 90.000 δια­γνω­στι­κά τεστ ημερησίως.

Την ώρα που η ανα­ζω­πύ­ρω­ση της επι­δη­μί­ας εγεί­ρει ανη­συ­χί­ες για ένα “δεύ­τε­ρο κύμα” της covid-19, ο Παγκό­σμιος Οργα­νι­σμός Υγεί­ας ανα­κοί­νω­σε χθες Δευ­τέ­ρα ότι παρα­κο­λου­θεί “πολύ στε­νά” την κατά­στα­ση στο Πεκί­νο και έκα­νε λόγο για το ενδε­χό­με­νο απο­στο­λής επι­πλέ­ον ειδι­κών τις επό­με­νες ημέρες.

Το Πεκί­νο ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα το πρωί 27 νέα κρού­σμα­τα της covid-19 τις τελευ­ταί­ες 24 ώρες, ανε­βά­ζο­ντας σε 106 τον συνο­λι­κό αριθ­μό των νέων μολύν­σε­ων που κατα­γρά­φη­καν στην πόλη τις τελευ­ταί­ες πέντε ημέρες.

Η ανα­ζω­πύ­ρω­ση αυτή της επι­δη­μί­ας του νέου κορο­νοϊ­ού ξεκί­νη­σε την προη­γού­με­νη εβδο­μά­δα από το τερά­στιο παζά­ρι τρο­φί­μων Σιν­φά­ντι, αγο­ρά χον­δρι­κής στο νοτιο­δυ­τι­κό τμή­μα του Πεκί­νου όπου χιλιά­δες τόνοι λαχα­νι­κών, φρού­των και κρέ­α­τος αλλά­ζουν χέρια καθημερινά.

Έκτο­τε τέσ­σε­ρις άλλες αγο­ρές στην κινε­ζι­κή πρω­τεύ­ου­σα έχουν κλεί­σει εντε­λώς ή εν μέρει και περί­που 30 γει­το­νι­κές συνοι­κί­ες έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο