Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το πρόγραμμα του Λαϊκού Πανεσπιστημίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ & ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΛΗΝΟΣ»
http://sele1.webnode.gr — [email protected]
Πλη­ρο­φο­ρί­ες-Εγγρα­φές: Θανά­σης Ν. Καρα­γιάν­νης, τηλ.: 6977972991
Μαρία Γεωρ­γού­λη, τηλ. 6972201024, Ελέ­νη Ζαμπέ­λη, τηλ. 6977219780,
Βού­λα Παπα­δό­δη­μα, τηλ. 6979537457

Φίλες και φίλοι,

Σας προ­σκα­λού­με να συμ­με­τέ­χε­τε κάθε Τρί­τη, στη νέα δρα­στη­ριό­τη­τα του Συλ­λό­γου μας: «Η Τρί­τη της αυτομόρφωσης».

Οι «Τρί­τες της αυτο­μόρ­φω­σης» προ­σφέ­ρο­νται για ν’ ανα­πτύσ­σο­νται διά­φο­ρα θέμα­τα, τα οποία θα συνα­πο­φα­σί­ζο­νται από μέλη και φίλους του Συλ­λό­γου μας, με τη συμ­με­το­χή όλων των παρευρισκομένων.

Είναι δυνα­τό:

Α. Να παρου­σιά­ζο­νται διά­φο­ρα βιβλία, δια­βά­ζο­ντας όλοι οι παρευ­ρι­σκό­με­νοι αποσπάσματα.
Β. Ν’ απαγ­γέλ­λο­νται ποι­ή­μα­τα παλαιο­τέ­ρων και σύγ­χρο­νων ελλή­νων και ξένων ποι­η­τών, ακό­μη και ποι­ή­μα­τα μελών ή φίλων μας,
Γ. Να δια­βά­ζο­νται διη­γή­μα­τα και απο­σπά­σμα­τα από μυθι­στο­ρή­μα­τα και θεα­τρι­κά έργα, εκδο­μέ­να ή ανέκ­δο­τα, ανε­βα­σμέ­να στη σκη­νή του θεά­τρου ή όχι.
Δ. Να δια­βά­ζο­νται ενδια­φέ­ρο­ντα κεί­με­να από περιο­δι­κά, εφη­με­ρί­δες, δια­δί­κτυο για επι­στη­μο­νι­κά θέματα,
Ε. Να συζη­τιού­νται επί­και­ρα κοι­νω­νι­κά θέμα­τα, που αφο­ρούν οικο­νο­μι­κά και εργα­σια­κά ζητή­μα­τα, κοι­νω­νι­κά προ­βλή­μα­τα, πολι­τι­κά θέμα­τα που αφο­ρούν τον πόλε­μο και την προ­σφυ­γιά, το ρατσι­σμό, το φασι­σμό, το ναζι­σμό κ.λπ., αν μπο­ρεί κάποιος να κάνει πάνω σε αυτά τα θέμα­τα μια μικρή εισή­γη­ση, έστω 10–15΄, βασι­σμέ­νη σε έγκυ­ρες δημο­σιο­γρα­φι­κές ή επι­στη­μο­νι­κές πηγές κ.ά.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

1. Σε όλες τις συνα­ντή­σεις θ’ ακο­λου­θεί συζή­τη­ση και θ’ ανταλ­λάσ­σο­νται απόψεις.

2. Όποιος επι­θυ­μεί, θα έχει την ευκαι­ρία να εκφρά­σει οτι­δή­πο­τε και να δια­τυ­πώ­σει προ­τά­σεις για την καλύ­τε­ρη λει­τουρ­γία του Συλ­λό­γου μας, από­ψεις, παρα­τη­ρή­σεις, σχό­λια, τα οποία θ’ απο­τε­λέ­σουν αντι­κεί­με­νο συζή­τη­σης στις συνε­δριά­σεις του Δ.Σ. του Συλ­λό­γου μας.

Με άλλα λόγια, οι συγκε­ντρώ­σεις αυτές, εκτός από ευκαι­ρία για αυτο­μόρ­φω­ση, θα είναι και ευκαι­ρία για μια πλου­ρα­λι­στι­κή και ελεύ­θε­ρη έκφρα­ση των φίλων και μελών του Συλ­λό­γου μας, τα οποία ενδια­φέ­ρο­νται ειλι­κρι­νά για την πορεία και το μέλ­λον του και επι­θυ­μούν να συμ­βάλ­λουν ενερ­γά και ουσια­στι­κά στη συλ­λο­γι­κή μας προ­σπά­θεια για την εργα­τι­κή και λαϊ­κή επι­μόρ­φω­ση των κατοί­κων της περιο­χής μας, αλλά και ολό­κλη­ρης της Αττικής.

Τα προς συζή­τη­ση θέμα­τα κάθε Τρί­της θ’ ανα­κοι­νώ­νο­νται με ηλε­κτρο­νι­κά μηνύ­μα­τα στα μέλη και στους φίλους μας, στην ιστο­σε­λί­δα μας και στο f/b, του­λά­χι­στο μία εβδο­μά­δα προηγουμένως.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Η 2η συνά­ντη­ση μελών και φίλων του ΣΕΛΕ θα γίνει την Τρί­τη, 15 Ιαν. 2019, ώρες 19.00–21.00, με το εξής θέμα: «Η ζωή και το έργο του παι­δα­γω­γού – φιλο­σό­φου και κοι­νω­νι­κού αγω­νι­στή Δημή­τρη Γλη­νού» (συνέ­χεια της 1ης συνά­ντη­σης) και με ειση­γη­τή τον Θανά­ση Ν. Καρα­γιάν­νη, Εργά­τη των γραμμάτων.

Χώρος: ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ «ΩΡΑ ΤΕΧΝΗΣ», Θεο­μή­το­ρος 48 – Πωγω­νί­ου 1 – Άγ. Δημήτριος
(προ­σέ­λευ­ση από μετρό «ΔΑΦΝΗ» με το λεω­φο­ρείο 141,
από μετρό «ΕΛΛΗΝΙΚΟ» με το λεω­φο­ρείο 101 και
από μετρό «ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΑΛ. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ» με το λεω­φο­ρείο 109)laikolaiko2

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο