Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ρεκόρ Γκίνες για τον μεγαλύτερο καρναβαλικό χορό θα διεκδικήσει η Πάτρα

Κορυ­φώ­νο­νται οι προ­ε­τοι­μα­σί­ες για τη διεκ­δί­κη­ση του ρεκόρ «Γκί­νες» από την Πάτρα, με τον μεγα­λύ­τε­ρο καρ­να­βα­λι­κό χορό. Σύμ­φω­να με τους διορ­γα­νω­τές, «με μία απλή χορο­γρα­φία διάρ­κειας οκτώ λεπτών, που αφο­ρά όλες τις ηλι­κί­ες, ακό­μα κι αυτούς που δεν έχουν καμία σχέ­ση με το χορό, πάνω από 1.000 άτο­μα θα συγ­χρο­νι­στούν και θα προ­σπα­θή­σουν να χαρί­σουν στην πόλη θέα­μα και διε­θνή ανα­γνώ­ρι­ση, μέσα από το παγκό­σμιο ρεκόρ Γκί­νες». Η αλυ­σί­δα χορού θα στη­θεί σε υπαί­θριο τμή­μα πολυ­χώ­ρου της Πάτρας την προ­σε­χή Πέμπτη.

Όπως ανέ­φε­ρε, μιλώ­ντας στο Αθη­ναϊ­κό — Μακε­δο­νι­κό Πρα­κτο­ρείο Ειδή­σε­ων, ο εκπρό­σω­πος των διορ­γα­νω­τών Μάριος Ιωαν­νί­δης «η προ­σπά­θεια ξεκί­νη­σε σε συνερ­γα­σία με σχο­λές χορού και συλ­λό­γους, ενώ ήδη έχου­με κατο­χυ­ρώ­σει την προ­σπά­θεια, τόσο για φέτος, όσο και για τις επό­με­νες Από­κριες, δηλα­δή θα κάνου­με δύο μέσα στη διε­τία». «Το 2014 συμ­με­τεί­χα­με στην μεγα­λύ­τε­ρη “salsa rueda” που έγι­νε στη Θεσ­σα­λο­νί­κη με 1.100 άτο­μα, ενώ το 2016 κάνα­με τον μεγα­λύ­τε­ρο ομα­δι­κό χορό “μπα­τσά­τα” στην Καλα­μά­τα με 740 άτο­μα» προσέθεσε.

Απα­ντώ­ντας στην ερώ­τη­ση για το πώς ξεκί­νη­σε η προ­σπά­θεια στην Πάτρα, ο Μάριος Ιωαν­νί­δης σημεί­ω­σε ότι «μόλις δημιούρ­γη­σα σχο­λή χορού στην Πάτρα, άρχι­σα σιγά-σιγά να επι­κοι­νω­νώ με άλλες σχο­λές και συλ­λό­γους και έτσι φθά­σα­με σε μία συνεν­νό­η­ση, ώστε να κάνου­με μία προ­σπά­θεια, με σκο­πό την εξω­στρέ­φεια του χορού μέσα από το καρναβάλι».

Σχε­τι­κά στην αντα­πό­κρι­ση συλ­λό­γων και απλών πολι­τών, είπε ότι «είναι καλή, ο κόσμος έχει αγκα­λιά­σει αυτή την προ­σπά­θεια, βλέ­πο­ντας πως είναι κάτι το νέο και θα έλθουν αρκε­τοί για να χορέ­ψουν». Η πιστο­ποί­η­ση του ρεκόρ, σύμ­φω­να με τον Μάριο Ιωαν­νί­δη, «θα γίνει επί τόπου εφ΄ όσον πλη­ρού­νται όλες οι προ­δια­γρα­φές και στη συνέ­χεια το υλι­κό απο­στέλ­λε­ται για επανέλεγχο».

Σημειώ­νε­ται, τέλος, ότι έχουν γίνει και γίνο­νται οι απα­ραί­τη­τες πρό­βες, τόσο σε εξω­τε­ρι­κούς, όσο και σε εσω­τε­ρι­κούς χώρους.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο