Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση πυροσβεστών της ΕΜΑΚ που ζητούσαν να μην εμβολιαστούν κατά της πανδημίας

Η Ολο­μέ­λεια του Συμ­βου­λί­ου της Επι­κρα­τεί­ας απέρ­ρι­ψε για λόγους δημο­σί­ου συμ­φέ­ρο­ντος, την αίτη­ση πυρο­σβε­στών που υπη­ρε­τούν στις Ειδι­κές Μονά­δες Αντι­με­τώ­πι­σης Κατα­στρο­φών (Ε.Μ.Α.Κ.) για ανα­στο­λή εκτε­λέ­σε­ως της 28550 Φ 215.2/18.5.2021 πρά­ξης του Αρχη­γού του Πυρο­σβε­στι­κού Σώμα­τος, που επέ­βα­λε τον υπο­χρε­ω­τι­κό εμβο­λια­σμό τους κατά του COVID-19.

Συγκε­κρι­μέ­να, η Ολο­μέ­λεια του ΣτΕ (πρό­ε­δρος Μαί­ρη Σάρπ και ειση­γή­τρια η σύμ­βου­λος Επι­κρα­τεί­ας Πανα­γιώ­τα Καρ­λή) με την υπ΄ αριθ. 133/2021 από­φα­ση του σχη­μα­τι­σμού Ανα­στο­λών, απέρ­ρι­ψε την αίτη­ση των πυρο­σβε­στών της Ε.Μ.Α.Κ. κρί­νο­ντας ότι την έκδο­ση της προ­σβαλ­λό­με­νης πρά­ξης «επέ­βα­λαν επι­τα­κτι­κοί λόγοι δημο­σί­ου συμ­φέ­ρο­ντος, οι οποί­οι συνί­στα­νται στην ανά­γκη δια­σφά­λι­σης της αδιά­λει­πτης και ακώ­λυ­της λει­τουρ­γί­ας των Ειδι­κών Μονά­δων του Πυρο­σβε­στι­κού Σώμα­τος που είναι επι­φορ­τι­σμέ­νες με την αντι­με­τώ­πι­ση κατα­στρο­φών (Ε.Μ.Α.Κ.)».

Ενδει­κτι­κά επι­ση­μαί­νει το ΣτΕ ότι η λει­τουρ­γία της Ε.Μ.Α.Κ. «δεν αρκεί να είναι μόνο συνε­χής, αλλά πρέ­πει, ενό­ψει του ειδι­κού και κρί­σι­μου χαρα­κτή­ρα των εν λόγω υπη­ρε­σιών για την αντι­με­τώ­πι­ση κατα­στρο­φών, να στη­ρί­ζε­ται στην πλή­ρη δια­θε­σι­μό­τη­τα του υπη­ρε­τού­ντος προ­σω­πι­κού τους, η οποία είναι δυνα­τόν να δια­τα­ρα­χθεί σοβα­ρά σε περί­πτω­ση που τα μέλη του προ­σβλη­θούν και νοσή­σουν από τον κορο­ο­νο­ϊό Covid-19».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο