Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το «τερμάτισε» ο Τραμπ: Για θεραπεία από την Covid-19 προτείνει ενέσεις με απολυμαντικό και… σολάριουμ!!!

Το.… τερ­μά­τι­σε ο Τραμπ και μάλι­στα την ώρα που οι ΗΠΑ θρη­νούν τα περισ­σό­τε­ρα θύμα­τα του Covid-19 παγκο­σμί­ως, με τους νεκρούς να πλη­σιά­ζουν τις 50.000 και τον πλα­νή­τη να αγω­νιά και να προσ­δο­κά το φάρ­μα­κο που θα βάλει τέλος στον εφιάλ­τη που βιώ­νουν δισε­κα­τομ­μύ­ρια άνθρω­ποι. Για την αντι­με­τώ­πι­ση του κορο­νοϊ­ού προ­τεί­νει ενέ­σεις με απο­λυ­μα­ντι­κό και… σολάριουμ!!!

Κατά τη χθε­σι­νή συνέ­ντευ­ξη Τύπου για την εξέ­λι­ξη της παν­δη­μί­ας στη χώρα του, ο Ντό­ναλντ Τραμπ, που πριν από λίγο και­ρό συνι­στού­σε τη χορή­γη­ση χλω­ρο­κί­νης σε ασθε­νείς, το πήγε παρα­πέ­ρα και δεν δίστα­σε να προ­τεί­νει στους επι­στή­μο­νες να ερευ­νή­σουν το ενδε­χό­με­νο θερα­πεί­ας μέσω ενέ­σε­ων με απο­λυ­μα­ντι­κό!!! Εμφα­νί­στη­κε επί­σης να προ­τεί­νει την έκθε­ση ασθε­νών σε ακτι­νο­βο­λία με υπε­ριώ­δες φως, μια ιδέα που επι­τό­που απέρ­ρι­ψαν οι γιατροί!!!

Οι (επι­κίν­δυ­νες) ιδέ­ες αυτές του μπή­καν αφό­του ένας απ’ τους αξιω­μα­τού­χους που συμ­με­τέ­χουν στην task force για την παν­δη­μία παρου­σί­α­σε τα απο­τε­λέ­σμα­τα έρευ­νας της αμε­ρι­κα­νι­κής κυβέρ­νη­σης, που υπο­δει­κνύ­ει ότι ο κορο­νο­ϊ­ός φαί­νε­ται να εξα­σθε­νεί πιο γρή­γο­ρα όταν εκτί­θε­ται στον ήλιο και τη ζέστη. Η έρευ­να έδει­ξε επί­σης ότι η χλω­ρί­νη θα μπο­ρού­σε να σκο­τώ­σει τον ιό στο σάλιο ή στα ανα­πνευ­στι­κά υγρά μέσα σε πέντε λεπτά και η ισο­προ­πυ­λι­κή αλκο­ό­λη θα μπο­ρού­σε να τον σκο­τώ­σει ακό­μη πιο γρήγορα.

«Και έπει­τα βλέ­πω το απο­λυ­μα­ντι­κό που το εξα­φα­νί­ζει στο λεπτό» είπε ο Τραμπ. «Ένα λεπτό! Υπάρ­χει τρό­πος να κάνου­με κάτι, μέσω ένε­σης στο σώμα ή καθα­ρι­σμού; Επει­δή βλέ­που­με ότι εισέρ­χε­ται στους πνεύ­μο­νες […], οπό­τε θα ήταν ενδια­φέ­ρον να το ελέγ­ξου­με», είπε μετα­ξύ άλλων ο Αμε­ρι­κα­νός πρόεδρος.

Η δρ. Ντέ­μπο­ρα Μπερξ, η συντο­νί­στρια της task force, έμει­νε σιω­πη­λή αρχικά.Στη συνέ­χεια ο Τραμπ την ρώτη­σε αν έχει ακού­σει ποτέ για χρή­ση της ζέστης και του φωτός ως θερα­πεία στον κορο­νο­ϊό και εκεί­νη απά­ντη­σε: «Όχι, ως θερα­πεία». «Θέλω να πω, ο πυρε­τός είναι καλό πράγ­μα, όταν έχεις πυρε­τό βοη­θά το σώμα σου να αντα­πο­κρι­θεί. Αλλά δεν έχω δει κάτι για τη ζέστη ή το φως», πρόσθεσε.«Νομίζω ότι είναι μια καλή ιδέα να ερευ­νή­σε­τε», είπε ο Τραμπ.

Γρή­γο­ρα ξέσπα­σε σάλος στα social media κατά του Τραμπ, με πολ­λούς για­τρούς να προει­δο­ποιούν για την επι­κίν­δυ­νη στά­ση του.

«Οι ενη­με­ρώ­σεις από τον Τραμπ είναι επι­κίν­δυ­νες για τη δημό­σια υγεία. Μποϊ­κο­τάζ στην προ­πα­γάν­δα. Ακού­στε τους ειδι­κούς. Και σας παρα­κα­λώ μην πιεί­τε απο­λυ­μα­ντι­κό», τόνι­σε μέσω Twitter ο Ρόμπερτ Ράιχ, καθη­γη­τής στο πανε­πι­στή­μιο Μπέρ­κλεϊ της Καλιφόρνια.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο