Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το Τρένο των Μάγια στα σκαριά

Με την ευκαι­ρία της «Ημέ­ρας Διε­θνούς Δια­βού­λευ­σης & Συμ­με­το­χής των Πολι­τών στο έργο “Tren Maya”» στο Μεξι­κό, ξεκί­νη­σε ήδη η συζή­τη­ση για το έργο που απο­σκο­πεί στη σύν­δε­ση των κυριό­τε­ρων του­ρι­στι­κών προ­ο­ρι­σμών στις περιο­χές Chiapas, Campeche, Tabasco, Yucatán και Quintana Roo.

Αυτός είναι ο τρό­πος με τον οποίο ο Πρό­ε­δρος του Μεξι­κού Andrés Manuel López Obrador κάλε­σε τους κατοί­κους των περι­φε­ρειών που συμ­με­τέ­χουν στη δια­βού­λευ­ση να πάρουν μέρος.

Αυτή η κυβερ­νη­τι­κή πρω­το­βου­λία, που εγκαι­νιά­στη­κε πριν ένα χρό­νο (16 Δεκεμ­βρί­ου 2018), φιλο­δο­ξεί να απο­τε­λέ­σει ανα­πό­σπα­στο έργο εδα­φι­κής ανα­διορ­γά­νω­σης, υπο­δο­μών και βιώ­σι­μου του­ρι­σμού, με ορί­ζο­ντα ολο­κλή­ρω­σης το 2024.

Η δια­δρο­μή που θα ακο­λου­θή­σει περι­λαμ­βά­νει 17 σταθ­μούς στις προ­α­να­φερ­θεί­σες πολι­τεί­ες, με το 95% να περ­νά­ει από ήδη υφι­στά­με­να σημεία διέ­λευ­σης, έτσι ώστε να καλύ­ψει σιδη­ρο­δρο­μι­κά τις αντί­στοι­χες οδι­κές αρτη­ρί­ες, προ­σφέ­ρο­ντας όλους τους τύπους υπη­ρε­σιών (μαζι­κές, του­ρι­στι­κές και εμπο­ρι­κές μεταφορές).

Το τρέ­νο των Μάγια θα καλύ­ψει περί­που 1.460 χιλιό­με­τρα και έχει ως στό­χο να δημιουρ­γή­σει θέσεις εργα­σί­ας που θα τονώ­σουν την οικο­νο­μία της περιο­χής, καθώς και την καλύ­τε­ρη δια­τή­ρη­ση του τοπι­κού πολι­τι­σμού και των παραδόσεων.

[Πηγή] www.telesurtv.net

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο