Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή προκαλεί… παράκρουση στους υπόδικους ναζί της Χρυσής Αυγής

Σε παρά­κρου­ση βρί­σκο­νται οι υπό­δι­κοι ναζι­στές της Χρυ­σής Αυγής. Και δικαιο­λο­γη­μέ­να αν σκε­φτεί κανείς ότι τους έχουν εγκα­τα­λεί­ψει όλα τα… «πρω­το­πα­λί­κα­ρα» τους (Κασι­διά­ρης, Λαγός, ευρω­βου­λευ­τές, κλπ) ενώ κοντο­ζυ­γώ­νει και η από­φα­ση του δικαστηρίου.

Οι φασι­στο­σε­λί­δες τους είναι καθη­με­ρι­νά γεμά­τες με συνω­μο­σιο­λο­γι­κά, παρα­λη­ρη­μα­τι­κά κεί­με­να που αρνού­νται  την ύπαρ­ξη της παν­δη­μί­ας του κορω­νοϊ­ού. Βέβαια, από μια άπο­ψη έχουν ένα δίκιο: η παν­δη­μία του φασι­σμού-ρατσι­σμού, φορείς της οποί­ας είναι οι ίδιοι, είναι κατά πολύ πιο επι­κίν­δυ­νη και θανα­τη­φό­ρος για την ανθρω­πό­τη­τα απ’ ότι ο κορωνοϊός…

Κεντρι­κή θέση στο παρα­λή­ρη­μα των χρυ­σαυ­γι­τών κατέ­χουν, ως συνή­θως, οι επι­θέ­σεις στο ΚΚΕ. Πάει και­ρός που έχουν λυσ­σά­ξει οι οπα­δοί του Χίτλερ και των SS για τις εκδη­λώ­σεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Τώρα στο στό­χα­στρο τους μπή­κε το Φεστι­βάλ ΚΝΕ-Οδη­γη­τή που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί σε Αθή­να και Θεσ­σα­λο­νί­κη τηρου­μέ­νων όλων των προ­βλε­πό­με­νων υγειο­νο­μι­κών μέτρων προστασίας.

Γρά­φουν, για παρά­δειγ­μα, σε μια απ’ τις ναζι­στο­σε­λί­δες τους: «Τα πάντα έχουν απα­γο­ρευ­τεί σ’ αυτή τη χώρα, εις ότι αφο­ρά μαζι­κές εκδη­λώ­σεις, εκτός από το φεστι­βάλ της ΚΝΕ, που θα γίνει κανο­νι­κό­τα­τα. Φαί­νε­ται πως εκεί… δεν κολλάει!».

Τι ενο­χλεί άρα­γε τους υπό­δι­κους εγκλη­μα­τί­ες της Χρυ­σής Αυγής;

Τους ενο­χλεί, πρώ­τα απ’ όλα, ο ίδιος ο θεσμός του Φεστι­βάλ ΚΝΕ-Οδη­γη­τή, του μακρο­βιό­τε­ρου και ιστο­ρι­κό­τε­ρου Φεστι­βάλ πολι­τι­κής νεο­λαί­ας στη χώρα. Ενο­χλού­νται ότι, κάθε χρό­νο, χιλιά­δες κόσμου αγκα­λιά­ζουν τα Φεστι­βάλ της ΚΝΕ στην Αθή­να και σε όλη την Ελλάδα.

Αδυ­να­τούν να χωνέ­ψουν ότι, την ώρα που η εγκλη­μα­τι­κή-ναζι­στι­κή συμ­μο­ρία τους βυθί­ζε­ται στην πλή­ρη ανυ­πο­λη­ψία (δε μπο­ρούν να γεμί­σουν ούτε τρί­κλι­νο δωμά­τιο ξενο­δο­χεί­ου) και οι ίδιοι βρί­σκο­νται ένα βήμα πριν της φυλα­κής τα σίδε­ρα, οι κομ­μου­νι­στές διορ­γα­νώ­νουν μεγά­λες πολι­τι­κές και πολι­τι­σμι­κές εκδη­λώ­σεις με απή­χη­ση στη νεολαία.

Όσο περισ­σό­τε­ρο θα βυθί­ζο­νται οι ναζί, τόσο μεγα­λύ­τε­ρο θόρυ­βο θα προ­σπα­θούν να κάνουν. Μέχρι να τους στεί­λει μια για πάντα ο λαός εκεί που είναι η θέση τους: στον σκου­πι­δο­τε­νε­κέ της ιστο­ρί­ας μαζί με τα ινδάλ­μα­τά τους.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο