Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το φτύσιμο στον Αμβρόσιο δεν αρκεί

Γρά­φει ο Στέ­λιος Κανά­κης //

Ο φασί­στας μητρο­πο­λί­της Αιγια­λεί­ας δικά­ζε­ται σε δεύ­τε­ρο βαθ­μό κατη­γο­ρού­με­νος για “δημό­σια υπο­κί­νη­ση βίας” και “κατά­χρη­ση εκκλη­σια­στι­κού αξιώ­μα­τος”. Κατά τον πρώ­ην ταγ­μα­τάρ­χη της χωρο­φυ­λα­κής και γνω­στό ανθρω­ποει­δές Θανά­ση Λενή, «οι ομο­φυ­λό­φι­λοι είναι από­βλη­τοι» και προ­έ­τρε­πε σε ενδε­χό­με­νη συνά­ντη­ση «φτύ­στε τους».

Μάρ­τυ­ρες υπε­ρά­σπι­σής του οι γνω­στοί συνά­δελ­φοί του (όμοιος τον όμοιο κι η κοπριά στα λάχα­να) μητρο­πο­λί­τες Γόρ­τυ­νος –Μεγα­λου­πό­λε­ως και Πει­ραιά (ο γνω­στός Μεντζελόπουλος).

Αν τους συνα­ντή­σε­τε στο δρό­μο απο­φύ­γε­τε να τους φτύ­σε­τε. Κι αυτούς και τους συνα­δέλ­φους τους. Πρό­κει­ται για χαρα­κτη­ρι­στι­κές περι­πτώ­σεις εξευ­τε­λι­σμού και προ­σβο­λής του ανθρώ­πι­νου είδους, εκπρο­σώ­πους του πιο σκο­τα­δι­στι­κού και δολο­φο­νι­κού οργα­νι­σμού στον κόσμο.

Απο­φύ­γε­τέ τους. Μακριά από αυτούς, τη μισάν­θρω­πη, μισό­ζωη και εγκλη­μα­τι­κή ιδε­ο­λο­γία τους, τις εκκλη­σί­ες τους. Απο­μο­νώ­στε τους! Δεν τους έχε­τε καμία ανά­γκη ούτε στη γέν­νη­σή σας, ούτε στους γάμους σας – στη ζωή σας εν γένει και πολύ περισ­σό­τε­ρο στο θάνα­τό σας. Εξα­πα­τούν, απο­κοι­μί­ζουν, ευνου­χί­ζουν τη σκέ­ψη, αφο­πλί­ζουν κοι­νω­νι­κά. Όλοι τους! Αυτός είναι ο ρόλος τους, γι αυτό πλη­ρώ­νο­νται παχυ­λώς και γι αυτό πλου­τί­ζουν. Προ­ϊ­ό­ντα της κρί­σης του δου­λο­κτη­τι­κού συστή­μα­τος πριν από σχε­δόν 2.000 χρό­νια παρα­σι­τούν δίπλα στις εκμε­ταλ­λεύ­τριες τάξεις κατα­πιέ­ζο­ντας και εκμαυ­λί­ζο­ντας τους λαούς, προ­σβάλ­λο­ντας και σκο­τει­νιά­ζο­ντας ακό­μη την ανθρω­πό­τη­τα. Μέχρι και η τάξη που σήμε­ρα γλεί­φουν και στη­ρί­ζουν, κάπο­τε που έκα­νε την επα­νά­στα­σή της, τους έπαιρ­νε τα κεφάλια.

_______________________________________________________________________________________________________

Στέλιος Κανάκης Διδάσκει στην επαγγελματική εκπαίδευση και παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο του βιβλίου. Έχει γράψει, υπό μορφή ημερολογίων τα «Με τη μουσική του κόσμου», «Οι μουσικοί του κόσμου» και «Δώδεκα μήνες συνθέτες».  Επίσης το «Ιερές Βλακείες» Εμπειρία Εκδοτική 1η και 2η έκδοση – Εκδόσεις Εντύποις 3η και 4η και το «Η Αγρία Γραφή» Εκδόσεις ΚΨΜ.
[email protected] Facebook: Stelios Kanakis /ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο