Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το Χαϊδάρι ομορφαίνει

Σε δεκά­δες σημεία του Χαϊ­δα­ρί­ου, όπου μου­τζού­ρες και υβρι­στι­κά συν­θή­μα­τα κυριαρ­χού­σαν στους τοί­χους δημο­τι­κών κτη­ρί­ων, αθλη­τι­κών εγκα­τα­στά­σε­ων, σχο­λεί­ων και πλα­τειών, έγι­νε εικα­στι­κή παρέμ­βα­ση ‑με πρω­το­βου­λία της Δημο­τι­κής Αρχής- αντι­κα­θι­στώ­ντας τα, με όμορ­φες ανα­πα­ρα­στά­σεις από τη ζωή, με ζωη­ρά χρώ­μα­τα και κυρί­ως με μηνύ­μα­τα ανθρωπιάς.

Με πρώ­το το δημαρ­χείο, ανα­φέ­ρε­ται στην ενη­με­ρω­τι­κή ανα­κοί­νω­ση, «οι τοί­χοι του οποί­ου “διη­γού­νται” τη σύγ­χρο­νη Οδύσ­σεια ενός λαού, για να θυμού­νται οι μεγα­λύ­τε­ροι και να μαθαί­νουν οι νεότεροι.

Για να μην ξεχνά κανέ­νας, τις αιτί­ες που φέρ­νουν πόλε­μο και ξεριζωμό.

Και με αυτόν τον τρό­πο, η Δημο­τι­κή Αρχή, θέλη­σε να τονί­σει, την βαθιά ανθρώ­πι­νη στά­ση που κρά­τη­σε ο Χαϊ­δα­ριώ­τι­κος λαός απέ­να­ντι στους πρό­σφυ­γες που έφτα­σαν στην πόλη μας.

Σει­ρά πήραν το κολυμ­βη­τή­ριο, η πλα­τεία Ηρώ­ων, το ΕΠΑΛ, ο χώρος του Συν­δέ­σμου Νεο­φω­κα­έ­ων Προ­σφύ­γων Χαϊ­δα­ρί­ου και τα περισ­σό­τε­ρα σχο­λεία της πόλης μας».

Κατα­λή­γο­ντας στην ανα­κοί­νω­ση τονί­ζε­ται ότι: «Σε πεί­σμα όσων θεω­ρούν, πως τάχα θίγε­ται η αισθη­τι­κή τους ‑κάνο­ντας επί της ουσί­ας μικρο­πο­λι­τι­κή- εμείς θα απα­ντή­σου­με με τη συνέ­χι­ση αυτής της προ­σπά­θειας, μέχρις ότου, κάθε τέτοιο σημείο της πόλης μας, να γίνει πομπός, από όπου θα στέλ­νει μηνύ­μα­τα και θα ανα­δει­κνύ­ει αξί­ες όπως αυτές της Ειρή­νης, της Μόρ­φω­σης, του Πολι­τι­σμού και της Συνα­δέλ­φω­σης των λαών».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο