Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το «Al Mayadeen» απονέμει στους Nicolás Maduro και Kais Saied τον τίτλο «προσωπικότητα της χρονιάς»

Το παν-αρα­βι­κό κανά­λι Al Mayadeen, με έδρα το Λίβα­νο επέ­λε­ξε τον Πρό­ε­δρο Maduro, ως «ισχυ­ρό υπε­ρα­σπι­στή της Παλαι­στι­νια­κής υπό­θε­σης, που μποϊ­κο­τά­ρει την ισραη­λι­νή κατο­χή» και μαζί το πρό­ε­δρο της Τυνη­σί­ας Kais Saied.

Σε περιό­δους ανα­πο­φα­σι­στι­κό­τη­τας και οπορ­του­νι­σμού, (ΣΣ |> προ­φα­νώς εννο­εί και­ρο­σκο­πι­σμού) ο Πρό­ε­δρος Nicolas Maduro παρέ­μει­νε ισχυ­ρός υπο­στη­ρι­κτής της Παλαι­στι­νια­κής υπό­θε­σης και γι αυτό «το AlMayadeen έχει την τιμή να εκλέ­ξει τον κλη­ρο­νό­μο  του Hugo Chavez, ως Διε­θνή Προ­σω­πι­κό­τη­τα της Χρο­νιάς 2019».
Η εκλο­γι­κή επι­τρο­πή πραγ­μα­το­ποί­η­σε σει­ρά συνα­ντή­σε­ων με επι­κε­φα­λής τον Ghassan ben Jeddou, πρό­ε­δρο ΔΣυμ­βου­λί­ου του Πανα­ρα­βι­κού Δορυ­φο­ρι­κού Πλη­ρο­φο­ρια­κού Δικτύ­ου Al Mayadeen.
Οι δύο νικη­τές προ­έ­κυ­ψαν μέσα από δώδε­κα υπο­ψη­φί­ους και οι από­ψεις των μελών της επι­τρο­πής σχε­τι­κά με τις προ­τά­σεις και τη δια­δι­κα­σία επι­λο­γής βγή­καν ζωντα­νά στον αέρα

Ο αρχη­γός του κρά­τους της Βενε­ζου­έ­λας αντι­στά­θη­κε και αντι­στέ­κε­ται στις απει­λές και τις προ­κλή­σεις των Ηνω­μέ­νων Πολι­τειών από τότε που ανέ­λα­βε καθή­κο­ντα το 2013, μετά το θάνα­το (ΣΣ |> χρη­σι­μο­ποιεί τον όρο «φυσι­κή εξα­φά­νι­ση») του Hugo Chávez, στις 5 Μαρ­τί­ου 2013.
Ένα μήνα αργό­τε­ρα, στις 15 Απρι­λί­ου, ο Maduro ανέ­λα­βε τη θέση στην οποία επα­νε­ξε­λέ­γη στις 20 Μαΐ­ου 2018.
Δεδο­μέ­νων των αυστη­ρών μέτρων που επέ­βα­λε η Ουά­σινγ­κτον, ο λαός της Νότιας Αμε­ρι­κής υπό την ηγε­σία του Maduro αντι­με­τώ­πι­σε συνε­χείς αρνη­τι­κές κατα­στά­σεις, μετα­ξύ αυτών μια από­πει­ρα δολο­φο­νί­ας και ένα απο­τυ­χη­μέ­νο πραξικόπημα.
Μετά τις ενέρ­γειες αυτές, ο συνταγ­μα­τι­κός πρό­ε­δρος της Βενε­ζου­έ­λας απο­φά­σι­σε τη συνο­λι­κή ρήξη των δεσμών με την Ουάσινγκτον.
Ο Maduro δήλω­σε ότι «ο Trump θέλει να ανα­τρέ­ψει την κυβέρ­νη­ση της Βενε­ζου­έ­λας, να κατα­λά­βει τη χώρα μας και τους φυσι­κούς πόρους της να την μετα­τρέ­ψει σε αποι­κία: αυτή είναι η πραγ­μα­τι­κή επι­θυ­μία της εξτρε­μι­στι­κής διοί­κη­σης ΗΠΑ προς την αγα­πη­μέ­νη μας πατρίδα».

Ομοί­ως ‑σημειώ­νε­ται, το τηλε­ο­πτι­κό κανά­λι ανα­γνώ­ρι­σε τον Τυνή­σιο πρό­ε­δρο Kais Saied, ο οποί­ος «ανέ­λα­βε το 2019, σαν ανε­ξάρ­τη­τος, νικώ­ντας πρώ­ην προ­έ­δρους και σημα­ντι­κές προ­σω­πι­κό­τη­τες πολι­τι­κών κομμάτων».
Ο 61χρονος, έχει απο­φοι­τή­σει από το Πανε­πι­στή­μιο της Τυνη­σί­ας με μετα­πτυ­χια­κές σπου­δές στο Διε­θνές Ινστι­τού­το Ανθρω­πι­στι­κού Δικαί­ου στο Σαν Ρέμο της Ιταλίας.
«Δεν έχω καθό­λου χρή­μα­τα ‑ούτε το σπί­τι του πατέ­ρα μου δεν μπό­ρε­σα να γλι­τώ­σω και έχω δάνειο που πλη­ρώ­νω με τη σύντα­ξή μου», είπε σε μια συνέ­ντευ­ξη ως μια αντα­νά­κλα­ση της εγγύ­τη­τάς του στις ανη­συ­χί­ες των Τυνή­σιων για τη ζωή και τη διαβίωση.
Ο σημε­ρι­νός αρχη­γός κρά­τους επι­κε­ντρώ­θη­κε στην ομι­λία του στην εξω­τε­ρι­κή πολι­τι­κή για την υπο­στή­ρι­ξη της υπό­θε­σης των Παλαι­στι­νί­ων και της δίκαι­ης διεκ­δί­κη­σης της ύπαρ­ξης αυτό­νο­μου κρά­τους και κατά του ισραη­λι­νού καθεστώτος.

Πάρ­θη­κε υπό­ψη η σεμνό­τη­τα, η πολι­τι­κή του ανε­ξαρ­τη­σία, η εγγύ­τη­τα με τον λαό και με την υπε­ρά­σπι­ση των Παλαι­στι­νί­ων που το έκα­ναν να ξεχω­ρί­ζει μετα­ξύ εκεί­νων που ανέ­λα­βαν την προ­ε­δρία της Τυνη­σί­ας όπως και σε άλλες αρα­βι­κές χώρες, έτσι ώστε η κρι­τι­κή επι­τρο­πή του Al Mayadeen να τον επι­λέ­ξει ως προ­σω­πι­κό­τη­τα του έτους.

Πηγή [www.telesurtv]

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο