Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το Sputnik‑V ενδέχεται να το εγκρίνουν για χρήση στην ΕΕ τον Φεβρουάριο με αρχές Μαρτίου

Το ρωσι­κό εμβό­λιο Sputnik‑V ενδέ­χε­ται να εγκρι­θεί για χρή­ση στην ΕΕ τον Φεβρουά­ριο με αρχές Μαρ­τί­ου, δήλω­σε σήμε­ρα ο επι­κε­φα­λής του Ρωσι­κού Ταμεί­ου Άμε­σων Επεν­δύ­σε­ων RDIF, Κιρίλ Ντμί­τριεφ μιλώ­ντας στην εκπο­μπή «Βέστι» του τηλε­ο­πτι­κού κανα­λιού «Ρωσία ‑1».

«Έχου­με κατα­θέ­σει τα έγγρα­φα για την έγκρι­ση (του ρωσι­κού εμβο­λί­ου) στον Ευρω­παϊ­κό Οργα­νι­σμό Φαρ­μά­κων (ΕΜΑ), που είναι η ευρω­παϊ­κή ρυθ­μι­στι­κή αρχή και αυτή η δια­δι­κα­σία εξέ­τα­σης μπο­ρεί να διαρ­κέ­σει τον Φεβρουά­ριο, ίσως έως τις αρχές Μαρ­τί­ου», δήλω­σε ο Ντμίτριεφ.

Νωρί­τε­ρα, ο Ντμί­τριεφ είχε δηλώ­σει ότι το πρώ­το στά­διο για την από­κτη­ση άδειας για επεί­γου­σα χρή­ση του ρωσι­κού εμβο­λί­ου Sputnik‑V στην Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση προ­γραμ­μα­τί­ζε­ται για τα τέλη Ιανουα­ρί­ου. Σύμ­φω­να με τον ίδιο, πρό­κει­ται για την λεγό­με­νη επι­στη­μο­νι­κή δια­βού­λευ­ση. Η αίτη­ση για από­κτη­ση άδειας για επεί­γου­σα χρή­ση (EUА, Emergency Use Authorization) του ρωσι­κού εμβο­λί­ου Sputnik‑V είχε κατα­τε­θεί από το RDIF στις 22 Δεκεμβρίου.

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο