Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το YouTube απέκλεισε τραγούδι του συγκροτήματος «Κοινοί Θνητοί»

Ένα νέο περι­στα­τι­κό λογο­κρι­σί­ας από το ΥouΤube βλέ­πει το φως της δημο­σιό­τη­τας. Το συγκρό­τη­μα «Κοι­νοί Θνη­τοί» καταγ­γέλ­λει ότι το τρα­γού­δι τους «Του κόσμου οι λαοί» έχει απο­κλει­στεί εδώ και ένα χρό­νο από τις προ­τει­νό­με­νες λίστες του Youtube. Κατά συνέ­πεια, μπο­ρεί κάποιος να το βρει μόνο αν το αναζητήσει!

Σε ανάρ­τη­ση του συγκρο­τή­μα­τος ανα­φέ­ρε­ται ότι «το τρα­γού­δι μας “Του κόσμου οι λαοί” εδώ και ένα χρό­νο περί­που έχει απο­κλει­στεί απ’ το ΥouΤube και ο λόγος είναι ότι ανα­γνω­ρί­στη­κε ως περιε­χό­με­νο που δεν είναι κατάλ­λη­λο για τους δια­φη­μι­ζό­με­νους, για σκη­νές βίας και άλλα…».

Οι «Κοι­νοί Θνη­τοί» ανα­φέ­ρουν στην ανάρ­τη­σή τους πως «μετά από πολ­λές προ­σπά­θειες για επα­νε­ξέ­τα­ση, η απά­ντη­ση παρα­μέ­νει αρνη­τι­κή, με απο­τέ­λε­σμα να μην εμφα­νί­ζε­ται πάρα μόνο εάν το ανα­ζη­τή­σει κάποιος».

Το τρα­γού­δι που …ενό­χλη­σε τις «ευαι­σθη­σί­ες» του ΥouΤube ανα­φέ­ρε­ται στη φτώ­χεια, στην παι­δι­κή εργα­σία, στην εκμε­τάλ­λευ­ση, στο ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αλλά και στη δυνα­τό­τη­τα που έχουν οι λαοί να χαρά­ξουν «αντί­θε­τη πορεία στο γρα­νά­ζι» για να «έρθει εκεί­νη η στιγ­μή όπου αλλά­ζουν οι καιροί».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο