Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τρία χρόνια φυλάκιση στον εργοδότη που ξυλοκόπησε εργαζόμενο — ντελιβερά

Σε ποι­νή φυλά­κι­σης τριών ετών, με τριε­τή ανα­στο­λή, κατα­δι­κά­στη­κε ο εργο­δό­της που παρα­πέμ­φθη­κε σε δική, κατη­γο­ρού­με­νος για τον ξυλο­δαρ­μό εργα­ζο­μέ­νου του σε πιτσα­ρία στην Επτά­λο­φο Θεσσαλονίκης.

Το Αυτό­φω­ρο Μονο­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο Θεσ­σα­λο­νί­κης, που εξέ­τα­σε την υπό­θε­ση κατό­πιν μήνυ­σης του θύμα­τος, έκρι­νε τον κατη­γο­ρού­με­νο ένο­χο για επι­κίν­δυ­νη σωμα­τι­κή βλά­βη, παρά­νο­μη οπλο­φο­ρία και οπλο­χρη­σία. Οι δύο τελευ­ταί­ες πρά­ξεις αφο­ρού­σαν τη χρή­ση σιδε­ρο­γρο­θιάς με την οποία ο 33χρονος γρον­θο­κό­πη­σε απρό­κλη­τα τον μηνυ­τή, προ­κα­λώ­ντας του κατάγ­μα­τα στα ζυγω­μα­τι­κά και τραύ­μα­τα στη μύτη και στην κάτω γνάθο.

Ο ίδιος κατη­γο­ρού­με­νος δεν παρέ­στη στο δικα­στή­ριο «λόγω λιπο­θυ­μι­κού επει­σο­δί­ου που υπέ­στη», όπως κατέ­θε­σε η συνή­γο­ρός του που τον εκπρο­σώ­πη­σε στη δίκη.

Με εμφα­νή τα σημά­δια του ξυλο­δαρ­μού και φορώ­ντας κολά­ρο, ο δια­νο­μέ­ας φαγη­τού κατέ­θε­σε στο δικα­στή­ριο ότι άρχι­σε να δέχε­ται απει­λη­τι­κά τηλε­φω­νή­μα­τα από τον πρώ­ην εργο­δό­τη του, όταν μία μέρα τον ενη­μέ­ρω­σε ότι δεν θα πάει στη δου­λειά εξαι­τί­ας ασθέ­νειας. Όπως είπε, οι χυδαί­ες ύβρεις, οι απει­λές και το γεγο­νός ότι δού­λευε για ενά­μι­ση μήνα ανα­σφά­λι­στος τον οδή­γη­σαν στην από­φα­ση να παραι­τη­θεί από την επι­χεί­ρη­ση. «Έλε­γε ότι “κρε­μάς το μαγα­ζί” και απει­λού­σε ότι μόλις γυρί­σει από την Ελβε­τία θα “δεις τι θα πάθεις”. Έφτα­σε στο σημείο να απει­λεί τον 9χρονο γιο μου», κατέ­θε­σε ο ίδιος.

Ο καταγ­γελ­λό­με­νος ξυλο­δαρ­μός συνέ­βη την περα­σμέ­νη Δευ­τέ­ρα, όταν ο δια­νο­μέ­ας ενε­πλά­κη σε τρο­χαίο ατύ­χη­μα, κοντά στην πιτσα­ρία. Την ώρα που περί­με­νε την Τρο­χαία, σύμ­φω­να με όσα είπε, εμφα­νί­στη­κε ο 33χρονος και τον γρον­θο­κό­πη­σε στο πρό­σω­πο. «Προ­σπά­θη­σα να αμυν­θώ και τον σκού­ντη­ξα στο στή­θος. Εκεί­νος πήγε πίσω στο μαγα­ζί του, πήρε την σιδε­ρο­γρο­θιά και επέ­στρε­ψε συνε­χί­ζο­ντας τα χτυ­πή­μα­τα», περιέ­γρα­ψε το περιστατικό.

Η συνή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σης δεν αμφι­σβή­τη­σε την απο­δι­δό­με­νη πρά­ξη, δηλώ­νο­ντας ότι ο εντο­λέ­ας της έχει μετα­νο­ή­σει, ενώ ισχυ­ρί­στη­κε μετα­ξύ των δύο ανδρών προη­γή­θη­κε εκα­τέ­ρω­θεν απο­στο­λή υβρι­στι­κών μηνυ­μά­των. Οι ισχυ­ρι­σμοί όμως δεν έπει­σαν το δικα­στή­ριο που κατα­δί­κα­σε τον 33χρονο σε φυλά­κι­ση τριών χρό­νων και επι­πλέ­ον σε χρη­μα­τι­κό πρό­στι­μο 1.000 ευρώ, ποι­νή κατά της οποί­ας ασκή­θη­κε έφεση.

Στο πλευ­ρό του μηνυ­τή βρέ­θη­καν δεκά­δες δια­νο­μείς από τη Θεσ­σα­λο­νί­κη, σε ένδει­ξη συμπα­ρά­στα­σης προς τον συνά­δελ­φό τους.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο