Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τρίτη δύναμη το ΚΚΕ στην Αττική

Σε τρί­τη δύνα­μη ανα­δει­κνύ­ε­ται το ΚΚΕ σε ολό­κλη­ρη την Αττι­κή, το μεγα­λύ­τε­ρο αστι­κό κέντρο της χώρας, με τα εκα­τομ­μύ­ρια των εργα­το­ϋ­παλ­λή­λων και των φτω­χών αυτοαπασχολούμενων.

Το ΚΚΕ είναι στην τρί­τη θέση στις 7 από τις 8 εκλο­γι­κές περι­φέ­ρειες στις οποί­ες χωρί­ζε­ται η Αττι­κή, και πιο συγκε­κρι­μέ­να στις: Α’ Αθη­νών με 6,37%, Β1 Βόρειου Τομέα με 6,18%, Β2 Δυτι­κού Τομέα με 8,64%, Β3 Νότιου Τομέα με 7,14%, Α’ Πει­ραιά με 5,51%, Β’ Πει­ραιά με 8,02% και Β’ Δυτι­κής Αττι­κής με 5,93%. Στην περι­φέ­ρεια Α’ Ανα­το­λι­κής Αττι­κής το ΚΚΕ παίρ­νει 4,96% και κατα­τάσ­σε­ται στην 4η θέση.

Μάλι­στα, το Κόμ­μα έχει αυξη­μέ­να ποσο­στά στις περισ­σό­τε­ρες εκλο­γι­κές περι­φέ­ρειες της Αττι­κής, τόσο συγκρι­τι­κά με τις ευρω­ε­κλο­γές του περα­σμέ­νου Μάη όσο και με τις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές του Σεπτέμ­βρη του 2015.

Επί­σης, το ΚΚΕ εκλέ­γει από έναν βου­λευ­τή σε όλες τις εκλο­γι­κές περι­φέ­ρειες της Αττι­κής, εκτός από την Α’ Πει­ραιά και τη Β’ Δυτι­κής Αττι­κής που δεν εκλέ­γει βουλευτή.

Πηγή: 902.gr

Επικράτηση της ΝΔ σε Αθήνα, Πειραιά και «αστικούς» δήμους και του ΣΥΡΙΖΑ στις «λαϊκές» γειτονιές

Σαφές προ­βά­δι­σμα σε Αθή­να, Πει­ραιά και στους «αστι­κούς» δήμους των βορεί­ων και νοτί­ων προ­α­στί­ων πετυ­χαί­νει η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επι­κρα­τεί στα λεγό­με­νες «λαϊ­κές» γει­το­νιές των δυτι­κών προ­α­στί­ων και της ευρύ­τε­ρης περιο­χής του Πειραιά.

Εκτός από τους δύο μεγα­λύ­τε­ρους δήμους της Αττι­κής, η ΝΔ είναι πρώ­τη στους περισ­σό­τε­ρους δήμους του Νότιου και του Βόρειου Τομέα της Β΄ Αθή­νας , καθώς και στην Ανα­το­λι­κή Αττι­κή, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προη­γεί­ται στους δήμους του Δυτι­κού Τομέα και της Β΄ Πει­ραιώς, καθώς και στους «λαϊ­κούς» δήμους του Βόρειου και του Νότιου Τομέα.

Ειδι­κό­τε­ρα, στον Βόρειο Τομέα η ΝΔ πετυ­χαί­νει υψη­λά ποσο­στά στους δήμους Αγί­ας Παρα­σκευ­ής, Αμα­ρου­σί­ου, Βρι­λησ­σί­ων, Ηρα­κλεί­ου, Κηφι­σιάς (Εκά­λη 83,74%, Κηφι­σιά 62,72%), Λυκό­βρυ­σης-Πεύ­κης, Παπά­γου — Χολαρ­γού (Παπά­γου 65%), Πεντέ­λης, Φιλο­θέ­ης — Ψυχι­κού (Φιλο­θέη 78,96% — Π. Ψυχι­κό 75,83%) και Χαλαν­δρί­ου. Στην ίδια εκλο­γι­κή περι­φέ­ρεια ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώ­τος στους δήμους Γαλα­τσί­ου, Νέας Ιωνί­ας, Νέας Φιλα­δέλ­φειας — Νέας Χαλ­κη­δό­νας και Μεταμόρφωσης.

Πρώ­τος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους δήμους του Δυτι­κού Τομέα, δηλα­δή σε Αγία Βαρ­βά­ρα, Αγί­ους Αναρ­γύ­ρους — Καμα­τε­ρό, Αιγά­λεω, Ίλιον, Περι­στέ­ρι, Πετρού­πο­λη και ορια­κά στο Χαϊδάρι.
Στον Νότιο Τομέα η ΝΔ επι­κρα­τεί στους δήμους Αλί­μου, Γλυ­φά­δας, Δάφ­νης — Υμητ­τού, Ελλη­νι­κού — Αργυ­ρού­πο­λης, Ζωγρά­φου, Νέας Σμύρ­νης, Παλιού Φαλή­ρου και ορια­κά στην Ηλιού­πο­λη. Αντί­θε­τα στους δήμους Αγί­ου Δημη­τρί­ου, Βύρω­νος, Και­σα­ρια­νής, Καλ­λι­θέ­ας (ορια­κά) και Μοσχά­του — Ταύ­ρου προη­γεί­ται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καθο­λι­κή είναι η νίκη της ΝΔ στην Α΄ Πει­ραιώς καθώς επι­κρα­τεί τόσο στον Πει­ραιά όσο και σε όλα τα νησιά του Αργο­σα­ρω­νι­κού, ενώ αντί­θε­τα στην Β΄ Πει­ραιώς είναι πρώ­τη μόνο στη Σαλα­μί­να με τον ΣΥΡΙΖΑ να επι­κρα­τεί σε όλους τους άλλους δήμους, δηλα­δή στους Κερα­τσι­νί­ου — Δρα­πε­τσώ­νας, Κορυ­δαλ­λού, Νίκαιας — Αγ. Ιωάν­νη Ρέντη και Περάματος.

Από τους 13 δήμους της Ανα­το­λι­κής Αττι­κής η ΝΔ υπε­ρι­σχύ­ει στους 11 (Βάρης — Βού­λας — Βου­λιαγ­μέ­νης, Διο­νύ­σου, Κρω­πί­ας, Μαρα­θώ­νος, Μαρ­κο­πού­λου, Παια­νί­ας, Παλ­λή­νης, Ραφή­νας — Πικερ­μί­ου, Σαρω­νι­κού, Σπά­των — Αρτέ­μι­δος και Ωρω­πού), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στους άλλους δύο (Αχαρ­νών και Λαυρεωτικής).

Τέλος, στην εκλο­γι­κή περι­φέ­ρεια της Δυτι­κής Αττι­κής η ΝΔ επι­κρα­τεί στους δήμους Μάν­δρας — Ειδυλ­λί­ας και Μεγα­ρέ­ων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στους δήμους Ασπρο­πύρ­γου, Ελευ­σί­νας και Φυλής.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο