Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τρίτος νεκρός από τον κοροναϊό στην Ελλάδα

Την τελευ­ταία του πνοή στο νοσο­κο­μείο Ζακύν­θου, άφη­σε ο 67χρονος που είχε προ­σβλη­θεί από τον κορο­νο­ϊό. Είναι το τρί­το θανα­τη­φό­ρο κρού­σμα στην Ελλά­δα από τον κορο­νο­ϊό καθώς, νωρί­τε­ρα είχε γίνει γνω­στό ότι ένας ηλι­κιω­μέ­νος άνδρας, 90 ετών, κατέ­λη­ξε μετά από σοβα­ρές επι­πλο­κές πνευ­μο­νί­ας στο νοσο­κο­μείο Πτολεμαΐδας.

Ο 67χρονος νοση­λευό­ταν τις τελευ­ταί­ες δύο ημέ­ρες στο Γενι­κό Νοσο­κο­μείο Ζακύν­θου αλλά χθες το από­γευ­μα η κατά­στα­ση της υγεί­ας του επι­δει­νώ­θη­κε δρα­μα­τι­κά. Οι για­τροί του νοσο­κο­μεί­ου δια­πί­στω­σαν λοί­μω­ξη του ανα­πνευ­στι­κου και άμε­σως τον διασωλήνωσαν.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες από το Νοσο­κο­μείο Ζακύν­θου, ο άτυ­χος άντρας είχε βεβα­ρη­μέ­νο ιστο­ρι­κό υγεί­ας. Ο 67χρονος πριν λίγες ημέ­ρες είχε συνο­δεύ­σει συγ­γε­νι­κό του πρό­σω­πο, που νοση­λευό­ταν στο πανε­πι­στη­μια­κό νοσο­κο­μείο του Ρίου. Αμέ­σως μετά ο άτυ­χος άντρας άρχι­σε να εμφα­νί­ζει συμ­πτώ­μα­τα του ιού.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι την Πέμ­πτη είχε κατα­λή­ξει ο 66χρονος από την Ηλεία που είχε προ­σβλη­θεί από τον ιό Covid-19 και νοση­λευό­ταν από την περα­σμέ­νη Πέμ­πτη στη μονά­δα αρνη­τι­κής πίε­σης του Νοσο­κο­μεί­ου Πατρών.

Η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

«Ανα­κοι­νώ­νο­νται δύο θάνα­τοι από το νέο κορο­νο­ϊό SARS-CoV‑2:

90χρονος Έλλη­νας πολί­της, με σοβα­ρά υπο­κεί­με­να νοσή­μα­τα, ο οποί­ος εισή­χθη με πνευ­μο­νία στο ΓΝ Πτο­λε­μα­ΐ­δας στις 11 Μαρ­τί­ου 2020 και κατέ­λη­ξε σήμε­ρα το πρωί.

67χρονος Έλλη­νας πολί­της, με υπο­κεί­με­να νοσή­μα­τα, εισή­χθη στο ΓΝ Ζακύν­θου στις 12 Μαρ­τί­ου 2020, δια­σω­λη­νώ­θη­κε την ίδια μέρα και κατέ­λη­ξε σήμε­ρα το πρωί».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο