Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τραγικός ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το ναυάγιο Λέσβο: 4 νεκροί — 18 αγνοούμενοι (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Τρα­γι­κό ο μέχρι στιγ­μής απο­λο­γι­σμός από το ναυά­γιο στην ανα­το­λι­κή Λέσβο: Τέσ­σε­ρις οι νεκροί, 18 αγνο­ού­με­νοι, 19 διασωθέντες.

Τέσ­σε­ρις σορούς εντό­πι­σε το Λιμε­νι­κό Σώμα κατά την επι­χεί­ρη­ση διά­σω­σης και εντο­πι­σμού μετα­να­στών που βρί­σκε­ται σε εξέ­λι­ξη στην περιο­χή “Προ­βο­σκί­δα” στην Ανα­το­λι­κή Λέσβο.

Σοκα­ρι­στι­κό είναι το βίντεο από τις προ­σπά­θειες του Λιμε­νι­κού Σώμα­τος στην επι­χεί­ρη­ση διά­σω­σης μετα­να­στών στα νότια της Λέσβου.

Το ναυά­γιο συνέ­βη σε και­ρι­κές συν­θή­κες βόρειων παγω­μέ­νων ανέ­μων έντα­σης 6 Μπο­φόρ. Σύμ­φω­να με αυτό­πτη μάρ­τυ­ρα λίγο μετά τις 6,30 το πρωί, η βάρ­κα έπε­σε με δύνα­μη πάνω στα βρά­χια κάτω από το στρα­τιω­τι­κό φυλά­κιο της Προ­βο­σκί­δας στον Άγιο Γεώρ­γιο της Θερ­μής. Σκί­στη­κε και οι άνθρω­ποι που επέ­βαι­ναν έπε­σαν στη θάλασ­σα. «Τα κύμα­τα τους χτυ­πού­σαν πάνω στα βρά­χια… Απί­στευ­τες εικό­νες με ανή­μπο­ρους ανθρώ­πους που κοπα­νιό­ντου­σαν πάνω στα κοφτε­ρά βρά­χια» λέει.

Σύμ­φω­να με όσα δήλω­σαν οι δια­σω­θέ­ντες με κατα­γω­γή από την Σομα­λία, την Υεμέ­νη και τη Συρία, 41 άτο­μα βρί­σκο­νταν στη λέμ­βο. Μετα­ξύ των δια­σω­θέ­ντων και ένα παι­δί ηλι­κί­ας 5 ετών το οποίο εξε­τά­ζε­ται από τους παι­διά­τρους του Νοσο­κο­μεί­ου Μυτιλήνης.

Στο Νοσο­κο­μείο Μυτι­λή­νης εξε­τά­στη­καν από τους για­τρούς ήδη 10 άτο­μα τα οποία είναι καλά στην υγεία τους, ενώ σε κάποιους αντι­με­τω­πί­στη­καν τα συμ­πτώ­μα­τα υπο­θερ­μί­ας που παρουσίασαν.

Στην έρευ­να συμ­με­τέ­χουν ένα Super Puma, δύο περι­πο­λι­κά του Λιμε­νι­κού και ένα πλοίο ανοι­κτής θαλασ­σής, ενώ παράλ­λη­λα πραγ­μα­το­ποιού­νται έρευ­νες και από ξηράς.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο