Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τραγωδία στην Κοζάνη: Δύο τεχνίτες έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

Δύο τεχνί­τες έχα­σαν τη ζωή τους στον Ατμοη­λε­κτρι­κό Σταθ­μό (ΑΗΣ) Αγ. Δημη­τρί­ου της ΔΕΗ, όταν για άγνω­στο λόγο έπε­σαν στο έδα­φος, ενώ ήταν ανε­βα­σμέ­νοι σε καλά­θι και εργά­ζο­νταν σε υψό­με­τρο στον πύρ­γο ψύξης της 5ης μονά­δας απο­θεί­ω­σης του ατμοη­λε­κτρι­κού σταθμού.

Οι άτυ­χοι εργα­ζό­με­νοι δού­λευαν σε υπερ­γο­λα­βι­κή τεχνι­κή εται­ρεία, στο έργο κατα­σκευ­ής της μονά­δας απο­θεί­ω­σης του ατμοη­λε­κτρι­κού σταθ­μού, που είχε ανα­λά­βει ελλη­νι­κή εταιρεία.

Σημειώ­νε­ται ότι, κατά πάγια τακτι­κή, η ΔΕΗ και στη συγκε­κρι­μέ­νη περί­πτω­ση, έχει ανα­θέ­σει σε μεγά­λη εργο­λα­βι­κή εται­ρεία, η οποία με την σει­ρά της έχει «σπά­σει» το έργο σε υπεργολαβίες.

Το έργο κατα­σκευ­ής της μονά­δας απο­θεί­ω­σης του ατμοη­λε­κτρι­κού σταθ­μού το έχει ανα­λά­βει ελλη­νι­κή εται­ρεία, η οποία το έχει «σπά­σει» σε υπερ­γο­λα­βί­ες. Ο πύρ­γος ψύξης έχει υψό­με­τρο 108 μέτρα, απ’ όπου με ειδι­κά άγκι­στρα και άλλους μηχα­νι­σμούς κρε­μιού­νται συρ­μα­τό­σχοι­να με καλά­θια για να εργα­στούν στη συνέ­χεια τα τεχνι­κά συνεργεία.

Εξάλ­λου, σύμ­φω­να με το Kozan.gr, οι εργα­ζό­με­νοι στο μοι­ραίο καλά­θι ήταν τρεις. Νεκροί είναι δύο εργα­ζό­με­νοι, ηλι­κί­ας 40 – 45 ετών, ένας Έλλη­νας (από τη Φλώ­ρι­να, όπως ανα­φέ­ρουν συνά­δελ­φοί τους) κι ένας Βούλ­γα­ρος. Ο τρί­τος πρό­λα­βε και πιά­στη­κε από κάπου και δεν έπε­σε στο κενό.

Στο σημείο βρί­σκο­νται συν­δι­κα­λι­στές από το Συν­δι­κά­το Οικο­δό­μων Ν. Κοζά­νης και το Συν­δι­κά­του Εργα­το­τε­χνι­τών και Εργα­ζο­μέ­νων στην Ενέρ­γεια Δυτι­κής Μακε­δο­νί­ας (ΣΕΕΕΝ).

 

«Ο πικρός βίος του Μαξ Χάβε­λα­αρ, Μια ιστο­ρία εκμε­τάλ­λευ­σης στις αποι­κί­ες καφέ»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο