Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τραμπούκικη επίθεση αστυνομικών σε μοτοσυκλετιστή στο κέντρο της Αθήνας (ΒΙΝΤΕΟ)

Άλλο ένα βίντεο αστυ­νο­μι­κής αυθαι­ρε­σί­ας και κατα­στο­λής κατα­γρά­φη­κε χθες στο κέντρο της Αθή­νας, με αστυ­νο­μι­κούς να τρα­μπου­κί­ζουν και να ξυλο­φορ­τώ­νουν οδη­γό δικύ­κλου. Το περι­στα­τι­κό έλα­βε χώρα στις 12.30 το μεση­μέ­ρι στην συμ­βο­λή των οδών Μιχα­λα­κο­πού­λου και Ξενίας.

Όπως ανα­φέ­ρει αυτό­πτης μάρ­τυ­ρας, ο οποί­ος και κατέ­γρα­ψε σε βίντεο το σκη­νι­κό, «από την Μιχα­λα­κο­πού­λου πέρα­σαν παρά­νο­μα με κόκ­κι­νο χωρίς ούτε καν να έχουν βάλει τις σει­ρή­νες, ένα αμά­ξι με φιμέ τζά­μια επι­σή­μου, πιθα­νώς Υπουρ­γού. Το αμά­ξι είχε αστυ­νο­μι­κή συνο­δεία που επέ­βαι­νε σε μηχα­νές. Οι αστυ­νο­μι­κοί στα­μά­τη­σαν τον πέτα­ξαν κάτω μαζί με το μηχα­νά­κι του και άρχι­σαν να τον χτυ­πούν και να τον βρί­ζουν. Ταυ­τό­χρο­να τρα­μπου­κί­ζουν όποιον δια­μαρ­τύ­ρε­ται και προ­σπα­θεί να επέμβει».

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες το πολυ­τε­λές αυτο­κί­νη­το ανή­κε σε επι­χει­ρη­μα­τία και συνο­δεύ­ο­νταν από αστυ­νο­μι­κούς και ιδιώ­τες σωματοφύλακες.

Σε δημο­σί­ευ­μα της, η εφη­με­ρί­δα Documento αφή­νει να εννοη­θεί ότι οι ένστο­λοι που επι­τέ­θη­καν στον πολί­τη πιθα­νώς να ανή­κουν στην φρου­ρά του Κ. Μητσο­τά­κη καθώς, όπως ανα­φέ­ρει το δημο­σί­ευ­μα, ένα από τα δίκυ­κλα της αστυ­νο­μί­ας που εμπλέ­κο­νται στο επει­σό­διο δεν είναι κατα­χω­ρη­μέ­νο επι­σή­μως και φαί­νε­ται να ανή­κει στην Υπη­ρε­σία Προ­έ­δρου Μελών Κυβέρ­νη­σης και να έχει δια­τε­θεί στη φρου­ρά του Πρωθυπουργού.

Τη διε­ρεύ­νη­ση της βίαι­ης επί­θε­σης έχει ανα­λά­βει η Υπη­ρε­σία Εσω­τε­ρι­κών Υπο­θέ­σε­ων Σωμά­των Ασφαλείας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο