Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τραμπ και Βαλέσα…

Γρά­φει ο Αλέ­κος Χατζη­κώ­στας //

Η σχε­τι­κή είδη­ση ανα­φέ­ρει για την επί­σκε­ψη (6/7) του Τραμπ στην Πολω­νία και την ομι­λία του στην κεντρι­κή πλα­τεία Κρα­σίν­σκι μπρο­στά στο μνη­μείο της Εξέ­γερ­σης κατά της ναζι­στι­κής κατο­χής το 1944 : «Από την κεντρι­κή πλα­τεία της Βαρ­σο­βί­ας, Κρα­σίν­σκι, εκθεί­α­σε τον αντε­πα­να­στά­τη Λεχ Βαλέ­σα, για τον «αγώ­να για την ελευ­θε­ρία από την κομ­μου­νι­στι­κή τυραν­νία και δημοκρατία» .

trump

Να θυμί­σου­με ότι η σχέ­ση των δύο αντρών κρα­τά από πολύ παλιά, δεί­χνο­ντας και την ιδε­ο­λο­γι­κή τους συγγένεια…

Να θυμί­σου­με  ότι Βαλέ­σα ήταν αυτός που έδω­σε τα συγ­χα­ρη­τή­ρια του για τη νίκη του Ντό­ναλτ Τραμπ στις προ­ε­δρι­κές εκλο­γές των ΗΠΑ. Όπως έλε­γε και το σχε­τι­κό ρεπορ­τάζ : «Σε ανάρ­τη­ση του στο Facebook ο Βαλέ­σα πόστα­ρε μια φωτο­γρα­φία του ίδιου με τον Τραμπ από το 2010 όταν ο νυν πρό­ε­δρος των ΗΠΑ είχε φιλο­ξε­νή­σει τον Πολω­νό. Μάλι­στα, ο Βαλέ­σα σημεί­ω­σε πως συμ­βού­λευ­σε τον Τραμπ να βάλει υπο­ψη­φιό­τη­τα για την προ­ε­δρία. “Για­τί να μην μπο­ρεί ένας εκα­τομ­μυ­ριού­χος να θέσει υπο­ψη­φιό­τη­τα για το Λευ­κό Οίκο και να κερ­δί­σει;” είχε πει ο Βαλέ­σα στον Τραμπ, σύμ­φω­να με τα γρα­φό­με­να του παλαί­μα­χου Πολω­νού πολιτικού.»

Να θυμί­σου­με ακό­μη ότι ο Λεχ Βαλέ­σα, ο Πολω­νός ηγέ­της του κινή­μα­τος “Αλλη­λεγ­γύη” που έδρα­σε κατά της σοσια­λι­στι­κής κυβέρ­νη­σης της Πολω­νί­ας στις αρχές της δεκα­ε­τί­ας του ’80 (με τη στή­ρι­ξη και των ΗΠΑ) και που αργό­τε­ρα διε­τέ­λε­σε πρό­ε­δρος της χώρας μετά την ανα­τρο­πή της Σοβιε­τι­κής Ένωσης.

Να θυμί­σου­με ακό­μη ότι οι ιδε­ο­λο­γι­κοί πρό­γο­νοι του σημε­ρι­νού ΣΥΡΙΖΑ (τότε «ΚΚΕ ες») ‚αλλά και διά­φο­ρες τρο­τσκι­στι­κές οργα­νώ­σεις, εκτός από τα αστι­κά κόμ­μα­τα της χώρας τον εκθείαζαν…

Απλά ύστε­ρα από τόσα χρό­νια απο­δει­κνύ­ο­νται και μέσω αυτού του γεγο­νό­τος οι βαθιές και στε­νές ρίζες της αντε­πα­νά­στα­σης στις σοσια­λι­στι­κές χώρες με τον ιμπε­ρια­λι­σμό γενι­κά και ειδι­κό­τε­ρα με τον «αμε­ρι­κα­νι­κό παράγοντα»…

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο