Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τρεις ακόμη δολοφονίες από τους Ισραηλινούς — Ο12χρονος Naser Musabeh δε θα ξαναπάει σχολείο

Οι ισραη­λι­νές δυνά­μεις πυρο­βό­λη­σαν και σκό­τω­σαν τρεις Παλαι­στί­νιους, ανά­με­σά τους ένα 12χρονο αγό­ρι, και τραυ­μά­τι­σαν περισ­σό­τε­ρους από 126 στις δια­δη­λώ­σεις της Παρα­σκευ­ής που πραγ­μα­το­ποιού­νται από τον Μάρ­τιο στα σύνο­ρα του Ισρα­ήλ με τη Γάζα, ανέ­φε­ρε το υπουρ­γείο Άμυ­νας του παλαι­στι­νια­κού θύλακα.


Ο ισραη­λι­νός στρα­τός υπο­στή­ρι­ξε ότι κάποιοι από τους Παλαι­στι­νί­ους που συμ­με­τεί­χαν στις εβδο­μα­διαί­ες πορεί­ες κοντά στο φρά­κτη ασφα­λεί­ας «εκτό­ξευαν εκρη­κτι­κούς μηχα­νι­σμούς και χει­ρο­βομ­βί­δες, κυλού­σαν φλε­γό­με­να λάστι­χα και πέτα­γαν πέτρες» στους ισραη­λι­νούς στρατιώτες.

Κανέ­νας Ισραη­λι­νός δεν τραυματίστηκε.

Ο δωδεκάχρονος Naser Musabeh που δολοφονήθηκε από τους Ισραηλινούς δε θα ξαναπάει στην τάξη του. Οι συμμαθητές του όμως δε θα τον ξεχάσουν

Ο δωδε­κά­χρο­νος Naser Musabeh που δολο­φο­νή­θη­κε από τους Ισραη­λι­νούς δε θα ξανα­πά­ει στην τάξη του. Οι συμ­μα­θη­τές του όμως δε θα τον ξεχάσουν

Κατά τις εκτι­μή­σεις του ισραη­λι­νού στρα­τού, περί­που 20.000 δια­δη­λω­τές συγκε­ντρώ­θη­καν σήμε­ρα σε διά­φο­ρες τοπο­θε­σί­ες κατά μήκος του φρά­κτης ασφα­λεί­ας που χωρί­ζει το Ισρα­ήλ με τη Γάζα.

Την Πέμ­πτη ο Ισραη­λι­νός πρω­θυ­πουρ­γός Μπε­νια­μίν Νετα­νιά­χου ανα­κοί­νω­σε ότι το Ισρα­ήλ ενι­σχύ­ει τα στρα­τεύ­μα­τά του γύρω από την Γάζα ως ένα προ­λη­πτι­κό μέτρο ενα­ντί­ον των δια­δη­λώ­σε­ων και προει­δο­ποί­η­σε την Χαμάς για «δρι­μύ­τα­τη» απά­ντη­ση σε περί­πτω­ση επιθέσεων.

Του­λά­χι­στον 196 Παλαι­στί­νιοι έχουν δολο­φο­νη­θεί κυρί­ως από Ισραη­λι­νούς ελεύ­θε­ρους σκο­πευ­τές και άλλα κατα­σταλ­τι­κά μέσα στη Λωρί­δα της Γάζας μετά την έναρ­ξη, την 30ή Μαρ­τί­ου, της κινη­το­ποί­η­σης με τίτλο «Πορεία της Επι­στρο­φής». Ένας ισραη­λι­νός στρα­τιώ­της έχει σκοτωθεί.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο