Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τρεις τραυματίες στο Νέο Ηράκλειο από την πρωινή κακοκαιρία — Βομβαρδισμένο τοπίο η συνοικία (ΦΩΤΟ)

Τρεις άνθρω­ποι τραυ­μα­τί­στη­καν από τα έντο­να και­ρι­κά φαι­νό­με­να το πρωί στο Νέο Ηρά­κλειο. Ασθε­νο­φό­ρα του ΕΚΑΒ τους μετέ­φε­ραν στα νοσο­κο­μεία «Ευαγ­γε­λι­σμός» και ΚΑΤ. Μάλι­στα μία γυναί­κα την πλά­κω­σε ο τοί­χος στην κου­ζί­να. Τερά­στιες οι κατα­στρο­φές σε όλο το Νέο Ηράκλειο 

irakleio1 irakleio2 irakleio3 irakleio4 irakleio5

Η Αττι­κή δέχτη­κε το μεγα­λύ­τε­ρο πλήγ­μα από την κακο­και­ρία, κυρί­ως από τον δυνα­τό αέρα, που προ­ξέ­νη­σε ζημιές κυρί­ως στην περιο­χή του Νέου Ηρα­κλεί­ου, σύμ­φω­να με τα στοι­χεία της Πυροσβεστικής.

Όπως ανα­κοι­νώ­θη­κε από το αρχη­γείο του Πυρο­σβε­στι­κού Σώμα­τος, μετά την εκδή­λω­ση των επι­κίν­δυ­νων και­ρι­κών φαι­νο­μέ­νων σε διά­φο­ρες περιο­χές της Ελλά­δας, από χθες Δευ­τέ­ρα 12 Οκτω­βρί­ου 2020, η Πυρο­σβε­στι­κή Υπη­ρε­σία, έχει δεχθεί 156 κλή­σεις, με τη συντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία στην Αττική.

Ειδι­κό­τε­ρα, από τις πρω­ι­νές ώρες σήμε­ρα, το Κέντρο Επι­χει­ρή­σε­ων στην Αττι­κή έχει δεχθεί 148 κλή­σεις, κυρί­ως για τις περιο­χές: Νέο Ηρά­κλειο, Νέα Ιωνία, Περι­στέ­ρι, Μοσχά­το και Αιγάλεω.

kataigida1 kataigida2 kataigida3

kataigida5

ÆçìéÝò áðü áíåìïóôñüâéëï óôçí ðåñéï÷Þ Ãéáííéôóï÷þñé üðïõ ôñáõìáôßóôçêå ìéá ôïõñßóôñéá áðü ðôþóç äÝíôñïõ.
(EUROKINISSI/ILIALIVE.GR)

kataigida6 kataigida7 kataigida8

Από αυτές, οι 103 αφο­ρούν σε κοπές δέντρων, 27 σε αντλή­σεις υδά­των και 18 σε αφαι­ρέ­σεις αντι­κει­μέ­νων, ενώ οι περισ­σό­τε­ρες ενέρ­γειες είναι σε εξέλιξη.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται, ότι λόγω πτώ­σης δέν­δρων παρα­μέ­νει κλει­στή η λεω­φό­ρος Κύμης σε τρία σημεία στο Νέο Ηρά­κλειο, όπου και σε άλλα σημεία έχουν πέσει δέν­δρα, έχουν σπά­σει τζα­μα­ρί­ες και γενι­κά έχουν προ­κλη­θεί ζημιές από τον δυνα­τό αέρα.

Από την Πυρο­σβε­στι­κή επι­ση­μαί­νε­ται ότι τα επι­κίν­δυ­να και­ρι­κά φαι­νό­με­να θα διαρ­κέ­σουν έως και σήμε­ρα το από­γευ­μα, γι’ αυτό παρα­μέ­νει σε εφαρ­μο­γή το επι­χει­ρη­σια­κό σχέ­διο για την αντι­με­τώ­πι­ση κιν­δύ­νων από την εκδή­λω­ση πλημ­μυ­ρών, καθώς και των συνο­δών τους φαινομένων.

Επί­σης, προ­κει­μέ­νου να αντι­με­τω­πι­στούν οι αυξη­μέ­νες ανά­γκες που πιθα­νόν θα προ­κύ­ψουν, στις περιο­χές όπου ανα­μέ­νε­ται να εκδη­λω­θούν τα φαι­νό­με­να, το πυρο­σβε­στι­κό προ­σω­πι­κό έχει τεθεί από χθες σε αυξη­μέ­νη ετοιμότητα.

irakleio6 irakleio7 irakleio8 irakleio10 irakleio11 irakleio12 irakleio13 irakleio15

Στην ανα­κοί­νω­ση του Πυρο­σβε­στι­κού Σώμα­τος τονί­ζε­ται ότι ‑σε άμε­ση συνερ­γα­σία με τη Γενι­κή Γραμ­μα­τεία Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας- έχουν ενη­με­ρω­θεί όλες οι αρμό­διες εμπλε­κό­με­νες κρα­τι­κές υπη­ρε­σί­ες, καθώς και οι περι­φέ­ρειες και δήμοι της χώρας, ώστε να βρί­σκο­νται σε αυξη­μέ­νη ετοι­μό­τη­τα για τη λήψη μέτρων της αρμο­διό­τη­τάς τους.

Παράλ­λη­λα, η Γενι­κή Γραμ­μα­τεία Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας συνι­στά στους πολί­τες να είναι ιδιαί­τε­ρα προ­σε­κτι­κοί, μερι­μνώ­ντας για τη λήψη μέτρων αυτο­προ­στα­σί­ας από κιν­δύ­νους, ενώ από την Πυρο­σβε­στι­κή παρα­κα­λού­νται να είναι ιδιαί­τε­ρα προ­σε­κτι­κοί και σε περί­πτω­ση εκδή­λω­σης έκτα­κτων και­ρι­κών φαι­νο­μέ­νων να ακο­λου­θούν πιστά τις υπο­δεί­ξεις των αρμό­διων Αρχών.

ataigida4

Εκατόν ενενήντα πέντε κλήσεις στην Πυροσβεστική για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων στην Αττική

Σε πλή­ρη εξέ­λι­ξη βρί­σκο­νται οι ενέρ­γειες της Πυρο­σβε­στι­κής για την απο­κα­τά­στα­ση των ζημιών που προ­κλή­θη­καν από την καταρ­ρα­κτώ­δη βρο­χή και τον δυνα­τό αέρα στην Αττι­κή και ιδιαί­τε­ρα στην περιο­χή του Νέου Ηρακλείου.

Σημειώ­νε­ται ότι έχει απο­κα­τα­στα­θεί η κυκλο­φο­ρία στην λεω­φό­ρο Κύμης, στο ρεύ­μα προς Μαρού­σι, όπου είχε δια­κο­πεί λόγω πτώ­σης τριών δέν­δρων, τα οποία έκο­ψαν και απο­μά­κρυ­ναν τα συνερ­γεία της Πυροσβεστικής.

Συνο­λι­κά μέχρι και αυτή την ώρα το Κέντρο Επι­χει­ρή­σε­ων του Π.Σ. έχει δεχτεί σε όλη την Αττι­κή 195 κλή­σεις, εκ των οποί­ων οι 129 αφο­ρούν σε κοπές δέν­δρων, 27 σε απο­μά­κρυν­ση αντι­κει­μέ­νων και 39 για αντλή­σεις υδά­των από πλημ­μυ­ρι­σμέ­να σπί­τια και καταστήματα.

Συνο­λι­κά επι­χει­ρούν 25 συνερ­γεία, τα περισ­σό­τε­ρα στο Νέο Ηράκλειο.

mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο