Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τρεις φάσεις θα έχει ο καιρός τις επόμενες επτά ημέρες

Ο και­ρός των επό­με­νων επτά ημε­ρών μπο­ρεί να χαρα­κτη­ρι­στεί από τρεις δια­κρι­τές προ­γνω­στι­κές φάσεις, σύμ­φω­να με τη νεό­τε­ρη ανά­λυ­ση των προ­γνω­στι­κών στοι­χεί­ων του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών/meteo.gr.

Πιο ανα­λυ­τι­κά:

- Η πρώ­τη φάση, η οποία και χαρα­κτη­ρί­ζε­ται από χαμη­λή προ­γνω­στι­κή αβε­βαιό­τη­τα, αφο­ρά το χρο­νι­κό διά­στη­μα από τη Δευ­τέ­ρα 30/01 έως τις μεσημ­βρι­νές ώρες της Τετάρ­της 01/02. Αυτό το χρο­νι­κό διά­στη­μα θα χαρα­κτη­ρι­στεί από μικρή πτώ­ση της θερ­μο­κρα­σί­ας, τοπι­κές βρο­χές στα πεδι­νά και ασθε­νείς κατά βάση χιο­νο­πτώ­σεις στα ορει­νά και ημιο­ρει­νά τμή­μα­τα, της νότιας κυρί­ως χώρας.

- Η δεύ­τε­ρη φάση, η οποία επί­σης χαρα­κτη­ρί­ζε­ται από χαμη­λή προ­γνω­στι­κή αβε­βαιό­τη­τα, αφο­ρά το χρο­νι­κό διά­στη­μα από τις μεσημ­βρι­νές ώρες της Τετάρ­της 01/02 έως και τις μεσημ­βρι­νές ώρες της Παρα­σκευ­ής 03/02. Αυτό το χρο­νι­κό διά­στη­μα θα χαρα­κτη­ρι­στεί από άνο­δο της θερ­μο­κρα­σί­ας και την απου­σία φαι­νο­μέ­νων στη χώρα μας.

- Τέλος, η τρί­τη φάση, η οποία και χαρα­κτη­ρί­ζε­ται από υψη­λή προ­γνω­στι­κή αβε­βαιό­τη­τα, αφο­ρά το χρο­νι­κό διά­στη­μα από τις μεσημ­βρι­νές ώρες της Παρα­σκευ­ής 03/02 έως και τις βρα­δι­νές ώρες της Δευ­τέ­ρας 06/02. Αυτή η περί­ο­δος ανα­μέ­νε­ται να χαρα­κτη­ρι­στεί από πτώ­ση της θερ­μο­κρα­σί­ας και αρχι­κά κατά τη διάρ­κεια της Παρα­σκευ­ής από βρο­χο­πτώ­σεις στα πεδι­νά και χιο­νο­πτώ­σεις σε ορει­νά και ημιο­ρει­νά τμή­μα­τα. Ωστό­σο, η έντα­ση της πτώ­σης της θερ­μο­κρα­σί­ας κατά τη διάρ­κεια του Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κου 04–05/02 παρα­μέ­νει εξαι­ρε­τι­κά αβέ­βαιη. Το ίδιο ισχύ­ει και για την πιθα­νό­τη­τα εκδή­λω­σης φαι­νο­μέ­νων καθώς και τα πιθα­νά υψό­με­τρα χιονόπτωσης.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο