Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τροπολογία για επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στο σύνολο των νησιών του Αιγαίου, κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ

Επα­να­φο­ρά των δια­τά­ξε­ων για τον μειω­μέ­νο συντε­λε­στή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαί­ου, του άρθρου 21 του ν. 2859/2000 (Κώδι­κας ΦΠΑ), προ­τεί­νει το ΚΚΕ, με τρο­πο­λο­γία που κατέ­θε­σε στη Βουλή.

«Με το τρί­το μνη­μό­νιο της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ, αλλά και τα άλλα κόμ­μα­τα που ψήφι­σαν (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) δεσμεύ­τη­καν για την κατάρ­γη­ση του μειω­μέ­νου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαί­ου. Ο μειω­μέ­νος ΦΠΑ απο­τε­λού­σε ένα μέτρο — αντι­στάθ­μι­σμα στις συνέ­πειες που δυσκο­λεύ­ουν τη ζωή των νησιω­τών», ανα­φέ­ρουν οι βου­λευ­τές του ΚΚΕ, Δια­μά­ντω Μανω­λά­κου, Τάσ­σος Σταύ­ρος, Νίκος Καρα­θα­να­σό­που­λος και Σάκης Βαρ­δα­λής, που κατέ­θε­σαν την τρο­πο­λο­γία. Επι­ση­μαί­νουν δε ότι η προ­σω­ρι­νή δια­τή­ρη­ση του μειω­μέ­νου ΦΠΑ στα πέντε νησιά μέχρι τις 31/12/2018, και με πρό­φα­ση το προ­σφυ­γι­κό, είναι μία ενέρ­γεια νομι­μο­ποί­η­σης των επι­κίν­δυ­νων και αντι­δρα­στι­κών επι­λο­γών της ΕΕ, που μετα­τρέ­πει τα νησιά σε μόνι­μους χώρους εγκλω­βι­σμού των προ­σφύ­γων και μεταναστών.

«Το ΚΚΕ διεκ­δι­κεί την κατάρ­γη­ση του ΦΠΑ στα είδη λαϊ­κής κατα­νά­λω­σης και στο πλαί­σιο αυτό προ­τεί­νει τη δια­τή­ρη­ση του μειω­μέ­νου ΦΠΑ στο σύνο­λο των νησιών του Αιγαί­ου», ανα­φέ­ρουν οι βου­λευ­τές στο κεί­με­νο της αιτιο­λο­γι­κής έκθε­σης της τροπολογίας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο