Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τροπολογία για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ κατέθεσε το ΚΚΕ με αντιπρόταση για αντιστάθμισμα — Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Την κατάρ­γη­ση του ΕΝΦΙΑ στην πρώ­τη και δεύ­τε­ρη κατοι­κία που καλύ­πτει ανά­γκες στέ­γα­σης και ανα­ψυ­χής στη λαϊ­κή οικο­γέ­νεια προ­βλέ­πει τρο­πο­λο­γία που κατέ­θε­σε η Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ. Σε αντι­στάθ­μι­σμα της κατάρ­γη­σης του ΕΝΦΙΑ η στα­θε­ρή θέση του ΚΚΕ είναι η αύξη­ση της φορο­λο­γί­ας των μεγά­λων επι­χει­ρή­σε­ων και της φορο­λό­γη­σης της ακί­νη­της περιου­σί­ας των μεγά­λων επι­χει­ρή­σε­ων καθώς και της μεγά­λης ακί­νη­της περιουσίας.

Η τρο­πο­λο­γία κατα­τέ­θη­κε στο σχέ­διο νόμου του υπουρ­γεί­ου Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη «Υπο­χρε­ώ­σεις αερο­με­τα­φο­ρέ­ων σχε­τι­κά με τα αρχεία επι­βα­τών — προ­σαρ­μο­γή της νομο­θε­σί­ας στην Οδη­γία (ΕΕ) 2016/681». Την υπο­γρά­φουν οι βου­λευ­τές του ΚΚΕ Θανά­σης Παφί­λης, Νίκος Καρα­θα­να­σό­που­λος, Σταύ­ρος Τάσ­σος, Σάκης Βαρ­δα­λής και Μανώ­λης Συντυχάκης.

Αναλυτικά το κείμενο της τροπολογίας:

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ — ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο σχέ­διο νόμου του υπουρ­γεί­ου Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη «Υπο­χρε­ώ­σεις αερο­με­τα­φο­ρέ­ων σχε­τι­κά με τα αρχεία επι­βα­τών — προ­σαρ­μο­γή της νομο­θε­σί­ας στην Οδη­γία (ΕΕ) 2016/681».

Θέμα: Κατάρ­γη­ση του ΕΝΦΙΑ στην ιδιο­κτη­σία της λαϊ­κής οικογένειας.

Αιτιο­λο­γι­κή έκθεση

Με την ψήφι­ση της παρού­σας τρο­πο­λο­γί­ας καταρ­γεί­ται ο ΕΝΦΙΑ στην πρώ­τη και δεύ­τε­ρη κατοι­κία που καλύ­πτει ανά­γκες στέ­γα­σης και ανα­ψυ­χής της λαϊ­κής οικογένειας.

Σε αντι­στάθ­μι­σμα της κατάρ­γη­σης του ΕΝΦΙΑ η στα­θε­ρή θέση του ΚΚΕ είναι η αύξη­ση της φορο­λο­γί­ας των μεγά­λων επι­χει­ρή­σε­ων και της φορο­λό­γη­σης της ακί­νη­της περιου­σί­ας των μεγά­λων επι­χει­ρή­σε­ων καθώς και της μεγά­λης ακί­νη­της περιουσίας.

Άρθρο

Καταρ­γεί­ται ο ΕΝΦΙΑ στην πρώ­τη και δεύ­τε­ρη κατοι­κία που καλύ­πτει ανά­γκες στέ­γα­σης και ανα­ψυ­χής στην λαϊ­κή οικογένεια».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο