Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τροπολογία του ΚΚΕ για τη μετάδοση μηνυμάτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Για αδια­φα­νείς μηχα­νι­σμούς ελέγ­χου της ενη­μέ­ρω­σης από κοι­νού κυβερ­νή­σε­ων και ιδιο­κτη­τών ΜΜΕ, με σκο­πό τη χει­ρα­γώ­γη­ση του λαού και τον εξω­ραϊ­σμό της ασκού­με­νης πολι­τι­κής, έκα­νε λόγο ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ Γιάν­νης Γκιό­κας, με αφορ­μή και τη «λίστα Πέτσα», εξη­γώ­ντας τους σκο­πούς της τρο­πο­λο­γί­ας που κατέ­θε­σε το ΚΚΕ για τη μετά­δο­ση μηνυ­μά­των στο νομο­σχέ­διο του υπουρ­γεί­ου Δικαιο­σύ­νης που συζη­τεί­ται στην Ολο­μέ­λεια της Βουλής.

Σημεί­ω­σε τις ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης που δεν δημο­σιο­ποιεί τα στοι­χεία της δια­φη­μι­στι­κής δαπά­νης για την παν­δη­μία, όπως επί­σης και τις ευθύ­νες κυβερ­νή­σε­ων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που ακο­λού­θη­σαν παρό­μοιες πρα­κτι­κές. Ανέ­φε­ρε ότι το διά­τρη­το νομο­θε­τι­κό πλαί­σιο επι­τρέ­πει αυτή την ασυ­δο­σία. Πρό­σθε­σε ότι το ΚΚΕ δεν τρέ­φει αυτα­πά­τες ότι θα λυθεί το πρό­βλη­μα, αλλά με την τρο­πο­λο­γία μπαί­νουν στοι­χειώ­δεις κανό­νες για να γνω­ρί­ζει ο λαός πώς χρη­σι­μο­ποιού­νται τα χρή­μα­τά του.

Υπο­γράμ­μι­σε ότι η τρο­πο­λο­γία προ­βλέ­πει πως τα μηνύ­μα­τα για την προ­στα­σία της δημό­σιας υγεί­ας δεν μπο­ρούν να μετα­δί­δο­νται με όρους δια­φη­μι­στι­κής καμπά­νιας, θα πρέ­πει να μετα­δί­δο­νται υπο­χρε­ω­τι­κά και δωρε­άν από όλα τα ΜΜΕ και όχι μόνο από τα ραδιο­τη­λε­ο­πτι­κά. Επί­σης, προ­βλέ­πει ότι κάθε είδους δημό­σια δια­φη­μι­στι­κή δαπά­νη θα δημο­σιεύ­ε­ται ανα­λυ­τι­κά ανά ποσό και ανά μέσο ενη­μέ­ρω­σης, μέσα σε δέκα μέρες από την υπο­γρα­φή των συμ­βά­σε­ων. Κάλε­σε τα κόμ­μα­τα να πάρουν θέση.

Ανα­φέρ­θη­κε επί­σης στην παρέ­λα­ση σκαν­δά­λων, λέγο­ντας πως είναι τα συμ­πτώ­μα­τα της βαθιάς σήψης του του συστή­μα­τος, του αστι­κού κρά­τους που με το ένα χέρι ταΐ­ζει τους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους και με το άλλο υπο­νο­μεύ­ει τις ανά­γκες του λαού, που δεν πρέ­πει να πλη­ρώ­σει ξανά την κρίση.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο