Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τροπολογία του ΚΚΕ για τη συνολική καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Τρο­πο­λο­γία που περι­λαμ­βά­νει μέτρα για τη συνο­λι­κή κατα­δί­κη της ναζι­στι­κής — εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης της Χρυ­σής Αυγής κατέ­θε­σε η Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ. Η τρο­πο­λο­γία κατα­τέ­θη­κε στο νομο­σχέ­διο του υπουρ­γεί­ου Εσωτερικών.

Παρα­θέ­του­με την Τροπολογία:

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο σχέ­διο νόμου του Υπουρ­γεί­ου Εσω­τε­ρι­κών: «Τρο­πο­ποί­η­ση Κώδι­κα Ελλη­νι­κής Ιθα­γέ­νειας, νέο πλαί­σιο επι­λο­γής διοι­κή­σε­ων στον δημό­σιο τομέα, ρύθ­μι­ση οργα­νω­τι­κών θεμά­των της Γενι­κής Γραμ­μα­τεί­ας Ιθα­γέ­νειας και της Γενι­κής Γραμ­μα­τεί­ας Ανθρώ­πι­νου Δυνα­μι­κού Δημό­σιου Τομέα του Υπουρ­γεί­ου Εσω­τε­ρι­κών, ρυθ­μί­σεις για την ανα­πτυ­ξια­κή προ­ο­πτι­κή και την εύρυθ­μη λει­τουρ­γία των Οργα­νι­σμών Τοπι­κής Αυτοδιοίκησης»

Θέμα: Μέτρα για τη συνο­λι­κή κατα­δί­κη της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης της Χρυ­σής Αυγής

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Για τη συνο­λι­κή κατα­δί­κη της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης της Χρυ­σής Αυγής η Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ κατα­θέ­τει την πιο κάτω τροπολογία.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο σχέ­διο νόμου του Υπουρ­γεί­ου Εσω­τε­ρι­κών: «Τρο­πο­ποί­η­ση Κώδι­κα Ελλη­νι­κής Ιθα­γέ­νειας, νέο πλαί­σιο επι­λο­γής διοι­κή­σε­ων στον δημό­σιο τομέα, ρύθ­μι­ση οργα­νω­τι­κών θεμά­των της Γενι­κής Γραμ­μα­τεί­ας Ιθα­γέ­νειας και της Γενι­κής Γραμ­μα­τεί­ας Ανθρώ­πι­νου Δυνα­μι­κού Δημό­σιου Τομέα του Υπουρ­γεί­ου Εσω­τε­ρι­κών, ρυθ­μί­σεις για την ανα­πτυ­ξια­κή προ­ο­πτι­κή και την εύρυθ­μη λει­τουρ­γία των Οργα­νι­σμών Τοπι­κής Αυτο­διοί­κη­σης» προ­στί­θε­ται άρθρο ως εξής:

ΑΡΘΡΟ

1. Το άρθρο 5 στοι­χείο β) του Π.Δ. 26/2012 τρο­πο­ποιεί­ται ως εξής: Όσοι στε­ρή­θη­καν το δικαί­ω­μα αυτό λόγω ποι­νι­κής κατα­δί­κης για τα εγκλή­μα­τα των παρα­γρά­φων 1 και 2 του άρθρου 187 Π.Κ.

2. α) Στο άρθρο 14 του ν. 3852/2010, όπως ισχύ­ει, προ­στί­θε­ται παρά­γρα­φος 10, ως εξής: Δήμαρ­χοι, δημο­τι­κοί σύμ­βου­λοι, σύμ­βου­λοι ή πρό­ε­δροι κοι­νο­τή­των που έχουν κατα­δι­κα­στεί για τα εγκλή­μα­τα των παρα­γρά­φων 1 και 2 του άρθρου 187 Π.Κ. εκπί­πτουν αυτο­δί­καια από το αξί­ω­μά τους.

β) Στο άρθρο 117 του ν. 3852/2010, όπως ισχύ­ει, προ­στί­θε­ται παρά­γρα­φος 7, ως εξής: Περι­φε­ρειάρ­χες ή περι­φε­ρεια­κοί σύμ­βου­λοι που έχουν κατα­δι­κα­στεί για τα εγκλή­μα­τα των παρα­γρά­φων 1 και 2 του άρθρου 187 Π.Κ. εκπί­πτουν αυτο­δί­καια από το αξί­ω­μά τους.

3. Στο άρθρο 2 του ν. 4255/2014, όπως ισχύ­ει, προ­στί­θε­ται παρ. 5, ως εξής: Μέλος του Ευρω­παϊ­κού Κοι­νο­βου­λί­ου που έχει κατα­δι­κα­στεί για τα εγκλή­μα­τα των παρα­γρά­φων 1 και 2 του άρθρου 187 Π.Κ. εκπί­πτει αυτο­δί­καια από το αξί­ω­μά του.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο