Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τροχαίο στο Βουκουρέστι: 53χρονος από τη Λάρισα ο νεκρός — Μια γυναίκα παραμένει σε κώμα

Τον δρό­μο της επι­στρο­φής για την Ελλά­δα πήραν 16 επι­βά­τες που έζη­σαν τον τρό­μο χθες στο Βου­κου­ρέ­στι, όταν το του­ρι­στι­κό λεω­φο­ρείο στο οποίο επέ­βαι­ναν προ­σέ­κρου­σε σε μεταλ­λι­κή δοκό για τη σήμαν­ση με απο­τέ­λε­σμα να πέσει η οροφή.

Σύμ­φω­να με την Πρέ­σβη της Ελλά­δας στην ρου­μά­νι­κη πρω­τεύ­ου­σα Σοφία Γαμ­μα­τά, οι 16 επι­βά­τες που είναι καλά στην υγεία τους επέ­στρε­ψαν αερο­πο­ρι­κώς το πρωϊ με πτή­ση Βου­κου­ρέ­στι-Αθή­να, ενώ άλλα δύο άτο­μα το απόγευμα.

Όπως ανέ­φε­ρε στην ΕΡΤ η γραμ­μα­τέ­ας Επι­κοι­νω­νί­ας της πρε­σβεί­ας στο Βου­κου­ρέ­στι, Ελέ­νη Κωστού­λα, από τους 23 τραυ­μα­τί­ες οι 16 παρα­μέ­νουν στο νοσο­κο­μείο, ενώ μία εξ αυτών έχει πέσει σε κώμα. Οι υπό­λοι­ποι ασθε­νείς έχουν μετα­φερ­θεί σε ξενο­δο­χείο της περιο­χής. Στο νοσο­κο­μείο παρα­μέ­νουν και δύο έφη­βοι, οι οποί­οι είναι καλά στην υγεία τους αλλά συνο­δεύ­ουν τον τραυ­μα­τι­σμέ­νο πατέ­ρα τους.

Τέλος, ο άνδρας που έχα­σε τη ζωή του στο τρα­γι­κό δυστύ­χη­μα είναι 53 ετών από τη Λάρι­σα, ενώ η σύζυ­γός του είναι μετα­ξύ των σοβα­ρά τραυματιών.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι στο του­ρι­στι­κό γρα­φείο, που έχει έδρα τη Λάρι­σα, επι­βι­βά­στη­καν 6 άτο­μα από το Βόλο, 24 από τη Λάρι­σα (22 πελά­τες και δύο άτο­μα προ­σω­πι­κό του γρα­φεί­ου) και 17 από τη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Συνο­λι­κά, μαζί με τον οδη­γό, επέ­βαι­ναν 48 άτο­μα με σκο­πό να γιορ­τά­σουν τα Χρι­στού­γεν­να στην πρω­τεύ­ου­σα της Ρουμανίας.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο