Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τσίπρας για διάγγελμα Μητσοτάκη: έκκληση …για υπουργό Υγείας «κοινής αποδοχής»

Με εκκλή­σεις για συνερ­γα­σία και για μέτρα — πρό­σω­πα κοι­νής απο­δο­χής για τη δια­χεί­ρι­ση της βαρ­βα­ρό­τη­τας που απο­τυ­πώ­νε­ται στην εξέ­λι­ξη της παν­δη­μί­ας «απά­ντη­σε» ο πρό­ε­δρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσί­πρας, στο διάγ­γελ­μα Μητσο­τά­κη.

Όπως είπε, ο Θ. Πλεύ­ρης δεν μπο­ρεί να παρα­μέ­νει στη θέση του και τόνι­σε ότι «χρειά­ζε­ται ένας υπουρ­γός Υγεί­ας κύρους και απο­δο­χής για να υλο­ποι­ή­σει μέτρα ουσια­στι­κά για την ανά­σχε­ση αυτής της τρα­γω­δί­ας».

Υπο­στή­ρι­ξε ότι «είναι απα­ραί­τη­το το επό­με­νο διά­στη­μα ο κ. Μητσο­τά­κης να ανα­λά­βει ουσια­στι­κές πρω­το­βου­λί­ες. Να ακού­σει τη φωνή μας».

Ανά­με­σα στα όσα πρό­τει­νε είναι και η επα­να­φο­ρά της τηλερ­γα­σί­ας, χωρίς βέβαια να ψελ­λί­ζει λέξη για τις ευθύ­νες εργο­δο­σί­ας και κρα­τι­κών ελεγ­κτι­κών μηχα­νι­σμών που οι χώροι δου­λειάς μετα­τρέ­πο­νται σε εστί­ες υπερμετάδοσης.

Ανέ­φε­ρε ότι ήταν δική του πρό­τα­ση το μέτρο της εισό­δου σε εκκλη­σί­ες με δια­γνω­στι­κό τεστ και ζήτη­σε «επί­τα­ξη» ιδιω­τι­κών κλι­νι­κών, προ­φα­νώς με το «αζη­μί­ω­το», αφού στο προη­γού­με­νο κύμα της παν­δη­μί­ας κατη­γο­ρού­σε την κυβέρ­νη­ση ότι δεν μοι­ρά­ζει «δίκαια» την «πίτα» στους κλι­νι­κάρ­χες, ενώ αντί για διπλά­σιο νοσή­λιο ζητού­σε λίγο μικρό­τε­ρο ως νοί­κι για κλί­νες ΜΕΘ από τους ιδιώτες.

Κατα­λό­γι­σε επί­σης στην κυβέρ­νη­ση ότι δεν ενι­σχύ­ει το — δια­λυ­μέ­νο απ’ την πολι­τι­κή εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης που και η δική του κυβέρ­νη­ση υπη­ρέ­τη­σε — σύστη­μα Υγείας.
Πρό­τει­νε ακό­μα μετα­ξύ άλλων κινη­τές μονά­δες για εκστρα­τεία πόρ­τα πόρ­τα με τη συνερ­γα­σία της Τοπι­κής Διοί­κη­σης και της ξεχαρ­βα­λω­μέ­νης Πρω­το­βάθ­μιας Φρο­ντί­δας Υγεί­ας και να εφαρ­μο­στούν αυστη­ρό­τε­ρα μέτρα για τον εμβο­λια­σμό σε Σώμα­τα Ασφα­λεί­ας και Στρατό.

«Αν ο κ. Μητσο­τά­κης δεν μπο­ρεί, αν δεν θέλει, τότε ας αφή­σει χώρο σε εμάς που και θέλου­με και μπο­ρού­με», κατέ­λη­ξε ο Αλ. Τσί­πρας, ζητώ­ντας ξανά «μερί­διο» στη δια­χεί­ρι­ση της παν­δη­μί­ας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο