Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Η Τουρ­κία δεν προ­τί­θε­ται να συμ­με­τά­σχει στις κυρώ­σεις κατά της Ρωσί­ας, δήλω­σε ο Τούρ­κος υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών Μεβλούτ Τσα­βού­σο­γλου, όπως μετα­δί­δει το Anadolu.

Σημειώ­νε­ται ότι νωρί­τε­ρα, ο Τούρ­κος πρό­ε­δρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντο­γάν δήλω­σε ότι «η Τουρ­κία περι­μέ­νει να μπει στην Ε.Ε. από τη δεκα­ε­τία του ’60 και τώρα ξεκί­νη­σε η συζή­τη­ση για την Ουκρα­νία. Τις προ­σπά­θειες έντα­ξης της Ουκρα­νί­ας τις θεω­ρού­με θετι­κές. Για­τί όμως δεν γίνε­ται μέλος η Τουρκία;»

«Την ευαι­σθη­σία που δεί­χνε­τε στην Ουκρα­νία να την δεί­ξε­τε και για την Τουρ­κία. Μήπως μόνο όταν κάποιος κηρύ­ξει τον πόλε­μο στην Τουρ­κία, τότε θα βάλε­τε στην ατζέ­ντα σας την Τουρ­κία;», ανέ­φε­ρε και πρό­σθε­σε: «Για­τί δεν μας δίνουν όπλα οι Ευρω­παί­οι; Για­τί μας κάνουν εμπάργκο;».

«Οι πολ­λές χώρες της Ε.Ε. που θα πρέ­πει να συνερ­γα­ζό­μα­στε στον αμυ­ντι­κό τομέα και είναι μέλη του ΝΑΤΟ δεν μας δίνουν οπλι­κά συστή­μα­τα. Δεν συνερ­γά­ζο­νται. Mήπως θα περι­μέ­νουν έναν άλλο πόλε­μο; Aυτοί δεν είναι ειλι­κρι­νείς. Tα μέλη του ΝΑΤΟ παρά­γουν μόνο λόγια, όπως και τα μέλη της Ε.Ε», σημεί­ω­σε ο Τούρ­κος πρόεδρος.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο