Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τσαβούσογλου: Ρώσοι ολιγάρχες είναι ευπρόσδεκτοι στην Τουρκία

Ρώσοι ολι­γάρ­χες είναι ευπρόσ­δε­κτοι στην Τουρ­κία αλλά θα πρέ­πει να συμ­μορ­φώ­νο­νται με το διε­θνές δίκαιο προ­κει­μέ­νου να έχουν οποια­δή­πο­τε επι­χει­ρη­μα­τι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα, δήλω­σε σήμε­ρα ο τούρ­κος υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η Τουρ­κία έχει ασκή­σει αυστη­ρή κρι­τι­κή εις βάρος της ρωσι­κής εισβο­λής στην Ουκρα­νία, αλλά αντι­τί­θε­ται επί της αρχής στις κυρώ­σεις που επέ­βα­λαν οι σύμ­μα­χοί της στο ΝΑΤΟ.

“Αν ρώσοι ολογάρχες…ή όποιοι ρώσοι πολί­τες θέλουν να επι­σκε­φθούν την Τουρ­κία, φυσι­κά και μπο­ρούν”, είπε ο Τσα­βού­σο­γλου απα­ντώ­ντας σε μια ερώ­τη­ση στο ετή­σιο διε­θνές φόρουμ της Ντόχα.

“Αν εννο­εί­τε αν αυτοί οι ολι­γάρ­χες μπο­ρούν να έχουν επι­χει­ρη­μα­τι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα στην Τουρ­κία, τότε φυσι­κά αν είναι νόμι­μη και όχι αντί­θε­τη στο διε­θνές δίκαιο, θα το εξε­τά­σω. Αν είναι αντί­θε­τη στο διε­θνές δίκαιο, τότε είναι άλλο ζήτη­μα”, δήλω­σε ο τούρ­κος υπουργός.

Δύο υπερ­πο­λυ­τε­λείς θαλα­μη­γοί που ανή­κουν στον ρώσο δισε­κα­τομ­μυ­ριού­χο Ρομάν Αμπρά­μο­βις έχουν ελλι­με­νι­στεί σε τουρ­κι­κά θέρετρα.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο