Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τσουχτερό κρύο και χιόνι ακόμη και στην Αττική

Το τσου­χτε­ρό κρύο και οι βρο­χές, με παρο­δι­κές χιο­νο­πτώ­σεις και χιο­νό­νε­ρο τα χαρα­κτη­ρι­στι­κά του και­ρού και σήμερα.

Από νωρίς το πρωί χιο­νί­ζει στην Πάρ­νη­θα και τα βόρεια της Αττι­κής. Σε Κηφι­σιά, Άγιο Στέ­φα­νο, Μαλα­κά­σα ήδη από τα ξημε­ρώ­μα­τα άρχι­σαν να πέφτουν νιφά­δες χιο­νιού, με το κρύο να είναι ιδιαί­τε­ρα τσου­χτε­ρό. Το νέο ψυχρό κύμα με τις χιο­νο­πτώ­σεις και τις βρο­χές θα κρα­τή­σει ως το από­γευ­μα, καθώς από το βρά­δυ τα φαι­νό­με­να θα εξασθενήσουν.

Σύμ­φω­να με την πρό­γνω­ση της ΕΜΥ, στα δυτι­κά και τα βόρεια ο και­ρός θα είναι γενι­κά αίθριος, ωστό­σο στην υπό­λοι­πη χώρα ανα­μέ­νο­νται τοπι­κές βρο­χές ή χιο­νό­νε­ρο και στα ορει­νά — ημιο­ρει­νά παρο­δι­κές χιο­νο­πτώ­σεις, καθώς και σε περιο­χές της ανα­το­λι­κής και κεντρι­κής Στε­ρε­άς με χαμη­λό­τε­ρο υψό­με­τρο, σε ένα νέο κύμα κακο­και­ρί­ας, το οποίο ωστό­σο θα έχει μικρή διάρ­κεια, όπως τόνι­σε και ο Γιάν­νης Καλλιάνος.

Παράλ­λη­λα, θα σημειω­θούν σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες στην Κρή­τη και τα Δωδε­κά­νη­σα, με τα φαι­νό­με­να κατά τη νύχτα να εξα­σθε­νούν. Η κακο­και­ρία «εξπρές» θα χτυ­πή­σει σήμε­ρα κυρί­ως την κεντρι­κή Ελλά­δα, με τους ανέ­μους να πνέ­ουν και πάλι ισχυ­ροί έως θυελ­λώ­δεις στο Αιγαίο, φτά­νο­ντας τα 7 και τοπι­κά ως και τα 9 μποφόρ.

Η θερ­μο­κρα­σία θα παρα­μεί­νει σε χαμη­λά επί­πε­δα, ενώ παγε­τός θα δημιουρ­γη­θεί και πάλι κατά τόπους στα ηπει­ρω­τι­κά, κυρί­ως κεντρι­κά και βόρεια, τις πρω­ι­νές και βρα­δι­νές ώρες. Στην Αττι­κή μάλι­στα ανα­μέ­νο­νται τοπι­κές χιο­νο­πτώ­σεις, κυρί­ως στα δυτι­κά και τα βόρεια, σε περιο­χές υψο­μέ­τρου 500 μέτρων.

Η πρόγνωση του καιρού

ΑΤΤΙΚΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές ή χιο­νό­νε­ρο, παρο­δι­κές χιο­νο­πτώ­σεις στα ορει­νά και τα ημιο­ρει­νά, καθώς και σε περιο­χές με χαμη­λό­τε­ρο υψό­με­τρο στα δυτι­κά και βόρεια (ενδει­κτι­κό υψό­με­τρο 400 — 500 μέτρα). Τα φαι­νό­με­να από το από­γευ­μα θα περιο­ρι­στούν στα ανα­το­λι­κά και θα εξα­σθε­νή­σουν. Ανε­μοι: Βόρειοι βορειο­α­να­το­λι­κοί 6 με 7, στα ανα­το­λι­κά 8 και πρό­σκαι­ρα 9 μπο­φόρ. Θερ­μο­κρα­σία: Από 03 έως 09 βαθ­μούς Κελ­σί­ου και στα βόρεια 2 με 3 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Και­ρός: Γενι­κά αίθριος. Ανε­μοι: Βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 4 με 5 και πρό­σκαι­ρα τις πρω­ι­νές ώρες έως 6 μπο­φόρ. Θερ­μο­κρα­σία: Από 04 έως 08 βαθ­μούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Και­ρός: Γενι­κά αίθριος. Ανε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 4 με 6 και στα ανα­το­λι­κά 7 μπο­φόρ τις πρω­ι­νές ώρες. Βαθ­μιαία εξα­σθέ­νη­ση από τις βρα­δι­νές ώρες. Θερ­μο­κρα­σία: Από ‑01 (μεί­ον 1) έως 09 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία 2 με 3 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Γενι­κά αίθριος. Ανε­μοι: Βορειο­α­να­το­λι­κοί 4 με 6 μπο­φόρ. Θερ­μο­κρα­σία: Από 05έως 13 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στην Ήπει­ρο 4 με 6 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές ή χιο­νό­νε­ρο, παρο­δι­κές χιο­νο­πτώ­σεις στα ορει­νά και τα ημιο­ρει­νά, καθώς και σε περιο­χές της ανα­το­λι­κής και κεντρι­κής Στε­ρε­άς με χαμη­λό­τε­ρο υψό­με­τρο. Τα φαι­νό­με­να από το από­γευ­μα θα περιο­ρι­στούν στα ανα­το­λι­κά και θα εξασθενήσουν.

Ανε­μοι: Βορειο­α­να­το­λι­κοί 5 με 7 και στα ανα­το­λι­κά και νότια 8 τοπι­κά 9 μπο­φόρ. Θερ­μο­κρα­σία: Από ‑02 (μεί­ον 2) έως 10 βαθ­μούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές. Παρο­δι­κές χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορει­νά, καθώς και στα ημιο­ρει­νά της Κρή­της. Σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες θα εκδη­λω­θούν κυρί­ως μετά το μεσημέρι.

Ανε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 7 με 8 και στα δυτι­κά τοπι­κά 9 μπο­φόρ. Θερ­μο­κρα­σία: Από 07 έως 12 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και βαθ­μιαία στα Δωδε­κά­νη­σα σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Ανε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 6 με 7 και στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου 8 μπο­φόρ. Βαθ­μιαία εξα­σθέ­νη­ση από τη νύχτα. Θερ­μο­κρα­σία: Από 09 έως 14 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο